Anti-abortusbeweging gaat demonstreren in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Anti-abortusbeweging gaat demonstreren in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Anti-abortusbeweging gaat demonstreren in Utrecht

Anti-abortusbeweging gaat demonstreren in Utrecht
Still uit de video van de Mars voor het Leven 2018. Bron: Facebookpagina Mars voor het Leven/ Schreeuw om Leven
De demonstratie Mars voor het Leven van de christelijke anti-abortusorganisatie Schreeuw om Leven is dit jaar in Utrecht. De participanten van de mars verzamelen op zaterdag 16 november bij de Jaarbeurs.

De demonstratie Mars voor het Leven van de christelijke anti-abortusorganisatie Schreeuw om Leven is dit jaar in Utrecht. De participanten van de mars verzamelen op zaterdag 16 november bij de Jaarbeurs.

Voorheen was de Mars voor het Leven op het Malieveld in Den Haag, maar het Malieveld is dit jaar van oktober tot december bezet. Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven, zei eerder tegen het Reformatorisch Dagblad dat Utrecht een goed alternatief is. “De Jaarbeurs ligt centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Onder andere de Amerikaanse Abby Johnson is volgens de organisatie uitgenodigd om een toespraak te houden. Johnson is een Amerikaanse anti-abortusactivist en een bekend gezicht van de zogenoemde pro-life beweging.

Naast de bijeenkomst op het Jaarbeursplein wil de organisatie een stille tocht door Utrecht lopen. Volgens het RD hebben zij echter nog geen toestemming van de gemeente.

13 Reacties

Reageren
 1. Freddy

  Wat smakeloos, of je voor je lol een albortus ondergaat. Die lui willen terug naar de middeleeuwen. Baas in ogen buik!

 2. Berend

  Hopelijk krijgen ze een fijn demonstratieplekje buiten de stad toegewezen. Wat is dat toch met mannen die over vrouwen willen beslissen?

 3. Een utrechter

  Ik heb weliswaar respect voor het standpunt van deze mensen,. Ik vraag me alleen af of deze mensen ook respect hebben het standpunt van anderen.
  Volgens mij namelijk niet.

 4. 04

  Dezelfde groep mensen die schreeuwt om het recht op leven van het ongeboren kind ongeacht de omstandigheden van de moeder, wordt oververtegenwoordigd in de groep die schreeuwt om het recht op zelfbeschikking als het aankomt op vaccinaties. Ironisch?

 5. Pauline

  Ik snap het deels wel dat protesteren tegen abortus. Want zeg nou zelf er is genoeg aan anti conceptie te doen en anders is er nog wel de morning after pil. Dus de gewone jonge vrouw zou het niet nodig hoeven hebben. Blijft medische noodzaak over. En dan vind ik het oké!
  Meeste vrouwen in abortus kliniek schijnen moslima te zijn of komen uit het buitenland hier naartoe voor een behandeling. Moet dit dan op onze zorgkosten gedaan worden??? Ik vind dat we al genoeg betalen!

 6. bee

  ik wil die vrouwelijke demonstranten wel eens zien en horen als ze door een verkrachting zwanger raken.
  als er in en vroeg stadium blijkt dat je ongeboren kind bv het syndroom van down blijkt te hebben en men wilt dat niet dan is het toch mooi om een keuze te hebben.
  want wat gaat er gebeuren als het toch geboren word en na een tijd blijkt dat je de opvoeding niet aan kan dan word zo´n kind meestal opgeborgen.

 7. Hans Oost

  Schreeuw om leven moet maar in Syrië gaan demonstreren om daar levens te redden. Niet alleen van christenen!

 8. Koel Hoofd

  Wat heeft die getraumatiseerde Amerikaanse hier te zoeken? Krijgt ze wel een inreis visum? Dit valt onder het hoofdstukje extreem bizar. De Nederlandse abortuswet heeft al in 1984 een einde gemaakt aan die ellende, dat is 35 jaar geleden! Staat wel tegenover dat er jaarlijks meer dan 36.000 (?) abortussen gebeuren, daar wilde de vorige minister van volksgezondheid nog iets aan doen. Want zoveel zou ook weer niet nodig hoeven zijn in een land waar alles te koop en bespreekbaar is. Kennelijk hebben die achterlijke activisten die boodschap aangegrepen om vrouwen, die niet voor niets die moeilijke beslissing nemen, lastig te vallen. Om er nu eens een ander licht op te werpen: ongewenste kinderen worden ongewenst opgevoed, en dat geeft ze een ongewenst en zeer ellendig leven. Waar ze volgens prolife activisten dankbaar voor moeten zijn? Volgens de christenen zal het dan wel ‘de wil van god zijn’ om een mens te martelen met een ellendig leven. Sorry, als ik iemand hiermee beledig, maar dat soort activsten heeft de wereld helemaal niets aan.

 9. JdV

  Demonstreren is een grondrecht. Live with it. Genoeg onzinnige demonstraties, dus waarom deze niet?

 10. Hans

  Tegen al deze ‘fijn als poppenstront’ – demonstranten zou ik willen zeggen: bemoei je met je eigen zaken en steek je neus niet in andermans-/ vrouws priveaangelegenheden.

 11. Luuk Upuuk

  En als deze bevruchte eitjes uitgekomen zijn, zijn ze niet interessant meer en overgeleverd aan de grillen van “hun heer die immers in zijn grootheid beslist”.

 12. G. de Vries

  “Als een vrouw echt geen kind wil dan zorgt ze wel dat ze er vanaf komt.” Oud-rechercheur van de zedenpolitie Frits de Koning vertelt glimlachend over de tijd dat abortus verboden was en hij met een team van twee man bij de Amsterdamse politie verantwoordelijk was voor de opsporing van dit strafbare feit. Maar eigenlijk was het een trieste situatie, vindt ook hij. Van alles deden vrouwen om van een ongewenste zwangerschap af te komen. Als ze geluk – of vooral geld – hadden, konden ze soms terecht bij een goedwillende dokter. Maar meestal namen ze hun toevlucht tot een illegale aborteur die ergens in een achterafkamertje de abortus wel voor zijn of haar rekening wilde nemen. Of ze gingen zelf aan het knoeien.
  Droogjes weet De Koning een aantal methodes op te sommen: prikken met een scherp voorwerp, slikken van kinine, zichzelf van de trap laten vallen. Maar het meest werd de zeepsop-methode gebruikt; een rubberen klysmaspuit die zeepsop in de baarmoeder spoot.
  De illegale abortussen hadden vaak afschuwelijke gevolgen. Door het inwendig prikken konden er luchtbellen in de bloedbaan of een perforatie van de baarmoeder ontstaan.
  Bron:https://anderetijden.nl/aflevering/356/Abortus

  Vele vrouwen zijn zo blij dat er tegenwoordig goede abortusklinieken zijn!

 13. josje

  waarom heeft een baby geen recht op leven?
  met 26 weken word er in UMC er alles aan gedaan om het leven te redden. En twee weken terug mag er legaal met 24 weken gedood worden. Moeder is eigen baas! word er gezegd.
  Abortus is geen oplossing. Hulp wel!
  Dieren worden ook niet onverdooft geslacht??
  Baby’ s die met 15 weken op hun duimpje zuigen mogen on verdooft met de tang, ( geslacht worden) afschuwelijk !!! Dieren hebben in Nedereland nog meer rechten, als babys die zich niet kunnen verweren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).