Antikapitalisme demonstratie Utrecht rustig verlopen | De Utrechtse Internet Courant Antikapitalisme demonstratie Utrecht rustig verlopen | De Utrechtse Internet Courant

Antikapitalisme demonstratie Utrecht rustig verlopen

Antikapitalisme demonstratie Utrecht rustig verlopen

Zo’n 250 actievoerders verzamelden zich afgelopen zaterdag op Station Overvecht voor een demonstratie in het kader van M31, de Europese Actiedag tegen Kapitalisme. Tijdens een rustig verlopen protestmars richting binnenstad uitten de demonstranten hun onvrede over de aankomende bezuinigingen in Nederland.

De demonstratie, waarmee de actievoerders hun internationale solidariteit lieten zien, eindigde in het park voor de Stadsschouwburg aan het Lucasbolwerk. De tocht door Utrecht stond in het teken van het verzet tegen de bezuinigingen. Boodschap was dat alle slachtoffers van de crisis aan dezelfde kant staan, zowel in Nederland als in Griekenland en dat verzet tegen bazen, bankiers en politici waardevol en productief is. Gelijktijdig vonden ook in andere Europese steden dergelijke demonstraties plaats, waarbij eenieder zich kon aansluiten. Na afloop van de demonstratie in Utrecht was er in het park voor de Stadsschouwburg een ‘peoples assembly’, een infomarkt en muziek.

De protestmars van de antikapitalisten werd vanaf een afstandje in de gaten gehouden door agenten. Met de gemeente Utrecht waren vooraf afspraken gemaakt over de inzet van politie. Dit nadat een 1 meidemonstratie vorig jaar uit de hand liep. Toen werden elf demonstranten opgepakt. De rechter oordeelde naderhand dat de politie toen te hard optrad.

1 Reactie

Reageren
  1. HH

    Dat de protestmars van de antikapitalisten vanaf een afstandje door agenten in de gaten werd gehouden is enigszins bezijden de waarheid: ik heb de demonstratie op de Mr. Tripkade langs zien komen en daar werden de demonstranten aan 4 zijden door de politie omringd en niet bepaald van afstand.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).