Antonius Ziekenhuis heeft 25 miljoen aan te veel gedeclareerde zorgverzekeringen nog niet terugbetaald | De Utrechtse Internet Courant Antonius Ziekenhuis heeft 25 miljoen aan te veel gedeclareerde zorgverzekeringen nog niet terugbetaald | De Utrechtse Internet Courant

Antonius Ziekenhuis heeft 25 miljoen aan te veel gedeclareerde zorgverzekeringen nog niet terugbetaald

Antonius Ziekenhuis heeft 25 miljoen aan te veel gedeclareerde zorgverzekeringen nog niet terugbetaald

Het Sint Antonius Ziekenhuis, gevestigd in Utrecht en omstreken, heeft de 25 miljoen euro aan te veel gedeclareerde zorgrekeningen nog steeds niet aan verzekeraars Achmea en VGZ terugbetaald.

Dat meldt RTL Nieuws vandaag. Het ziekenhuis kreeg voor de teveel gedeclareerde zorgrekeningen door de Nationale Zorgautoriteit een boete opgelegd van 2,5 miljoen euro. Maar verzekeraar Achmea zegt van die 25 miljoen nog geen cent te hebben teruggezien.

Het Sint Antonius Ziekenhuis, gevestigd in Leidsche Rijn, De Meern, Overvecht, Houten en Nieuwegein, wilt volgens bronnen rond het onderzoek wachten wat er uit de zogenoemde self-assesment komt die andere ziekenhuizen nu moeten doen naar foute declaraties. Als het terug te betalen bedrag bij veel ziekenhuizen veel lager uitvalt, wil het ziekenhuis een korting op de 25 miljoen.

De self assessment maakt onderdeel uit van een deal die de minister met ziekenhuizen en zorgverzekeraars heeft gesloten. Door de deal worden honderdduizenden declaraties niet of alleen door het ziekenhuis zelf gecontroleerd. Patiënten die te hoge rekeningen hebben betaald, kunnen naar hun geld fluiten. Zorgverzekeraar Achmea laat weten dat zij aan het bedrag dat zij van Antonius tegoed hebben, blijven vasthouden en dat het bedrag wat hen betreft niet lager zal uitpakken.

De Tweede Kamer is zeer kritisch over de gang van zaken, en debatteert vanavond over de zaak. Het debat is vanaf 16:00 uur live te volgen via de site van RTL Nieuws.

2 Reacties

Reageren
  1. Anononiem

    Dit was al voor een langere tijd bekend bij de directie van het ziekenhuis, maar die hebben willens en wetens hun ogen gesloten.

    De maatschappen binnen de ziekenhuizen hebben veel te veel uren en behandelingen toegevoegd die niet waren uitgevoerd, waardoor de medisch specialisten veel te veel inkomsten hebben gehad de afgelopen jaren. Er is ook een gigantische overcapaciteit in het ziekenhuis, waardoor er veel uitvoerend personeel ontslagen moet worden.

    De directie en de medisch specialisten zouden zich moeten schamen wat zijn de afgelopen jaren voor prutswerk hebben geleverd. Er waren al kritische noten van de accountants te horen, maar het is vooral schandelijk dat de specialisten hun inkomsten kunstmatig en op een frauduleuze wijze hebben opgevoerd.

  2. Geenstijl@Utrecht

    @Anoniem, ik sluit mij aan bij jou verhaal maar wil dan wel opmerken dat dit gewoonweg crimineel gedrag is die je eerder zou verwachten van boeventuig en niet van gestudeerde mensen die beter zouden moeten weten met hun intelligentie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).