ANWB waarschuwt automobilisten: ‘Vooral in het midden van het land bizar druk’ | De Utrechtse Internet Courant ANWB waarschuwt automobilisten: ‘Vooral in het midden van het land bizar druk’ | De Utrechtse Internet Courant

ANWB waarschuwt automobilisten: ‘Vooral in het midden van het land bizar druk’

ANWB waarschuwt automobilisten: ‘Vooral in het midden van het land bizar druk’
Archieffoto DUIC
Het geplande boerenprotest in Den Haag zorgt voor de drukste ochtendspits ooit. Honderden tractoren zijn vanuit het hele land onderweg naar Den Haag en dat zorgt voor heel veel files. Het verkeer rondom Utrecht staat vast.

Het geplande boerenprotest in Den Haag zorgt voor de drukste ochtendspits ooit. Honderden tractoren zijn vanuit het hele land onderweg naar Den Haag en dat zorgt voor heel veel files. Het verkeer rondom Utrecht staat vast.

Duizenden boeren willen gaan demonstreren in Den Haag. Vele honderden boeren komen met de tractor naar het protest. Ze rijden daarbij in colonnes over de snelweg. Het verkeer loopt op veel plekken in het land vast.

Ook rondom Utrecht staan er op alle snelwegen files. De ANWB spreekt van de drukste ochtendspits ooit: “Vooral in het midden van het land bizar druk.”

15 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Ook vanuit Utrecht grote steun voor de boeren!
  Zij zIjn tenslotte de ondernemers die er voor zorgen dat we dagelijks kunnen eten.

  Waar investeerders in windmolens en zonnevelden voor de komende 20 jaar verzekerd zijn van afgesproken subsidies worden de boeten elke week geconfronteerd met nieuwe wetgeving en veranderende opbrengsten.

  Dit zou moeten worden omgedraaid!

 2. Scherpschutter

  Go boeren, go! Met een glimlach in de file. Voor een keer…

  Weg met deze waanzin! Jullie verdienen onze steun.

 3. Bertje 030

  FORZA FARMERS, laat niet langer met je sollen, altijd als dierenmishandelaar, of milieucrimineel weggezet te worden heeft nu een grens bereikt.

 4. Katja

  Goed zo !

 5. Willem

  Heel goed boeren, laat de Nederlanders het maar weten !!!
  Succes!

 6. Willow

  Go farmers go? Denk van niet. Ken je cijfers. In de laatste 20 jaar zijn de hoeveelheid koeien verdubbeld, en het aantal varkens verdrievoudigd in Nederland. En er is geen land bijgekomen. Nederland stinkt letterlijk, en de natuur en platteland bewoners betalen de prijs (behalve de boeren natuurlijk). En ieder burger betaalt ook door alle subsidies voor de boeren. En nu moet iedereen in de file gaan zitten door hun stomme acties. Mijn steun hebben ze niet.

  Hier de cijfers van het CBS voor wie twijfelt.
  https://www.varkensbedrijf.nl/nieuwsartikel/2017/cbs-gemiddeld-3-827-varkens-per-varkensbedrijf/b24g8c20o1435/

 7. Joris

  De natuur lacht vandaag. De boeren hebben een dagje vrij!

 8. BW

  @Joris
  De veestapel werkt wel gewoon door 😉

 9. JW

  @Willow

  Het aantal koeien is inderdaad toegenomen de afgelopen jaren, maar dat komt vooral omdat diezelfde overheid die nu minder koeien wil, in 2015 juist het melkquotum heeft afgeschaft zodat boeren daardoor meer koeien konden gaan houden. Als je iedere 4 jaar beleid en regelgeving veranderd kan geen enkel bedrijf, of het nou een boerderij, publieke omroep, school of luchthaven is, op een normale manier investeren en de kosten terug verdienen. Ik ben zeker van mening dat er alles aan gedaan moet worden voor een goed milieu, maar dit zwabberbeleid van een dronken overheid kán gewoon niet.

 10. cas

  @ Willow, de mensen fokken/importeren er ook op los hoor. Dus meer voedsel nodig, dus een grotere veestapel.

 11. Willow

  @JW. Eens. De regering is zeker medeplichtig. Ze hadden de consequenties van hun beleid moeten aan zien komen. Op papier klopt alles, maar de realiteit negeren ze. Andere voorbeelden zijn geluidsoverlast Schiphol (niet meten = niet bestaan), en het pulsvisserij (vergunningen verlenen die mochten niet verleend worden). Korte termijn cadeautjes, met een heel bittere eind voor de ondernemers.

 12. Scherpschutter

  Willow

  Wie niet tegen herrie en drukte kan, moet niet in een stad gaan wonen. Wie niet tegen de geur van een succesvolle veehouderij kan, moet niet op het platteland gaan wonen.

  Verder heeft JW natuurlijk volkomen gelijk. De overheid probeert nu een probleem op te lossen dat ze zelf heeft gecreerd, en bovendien niet eens een probleem is, zo toont de wetenschap. Laten we het de specialiteit van het huis noemen….Zucht.

  Laten wij deze helden steunen!

 13. Koel Hoofd

  Ik stond vanochtend vast in de file. Was zo trots op onze boeren!
  Ik hoop dat ze dit wekelijks blijven doen om zo de onkunde van de politiek en hebt ambtelijk apparaat in zowel NL als de EU genadeloos aan de kaak te stellen.
  Want inderdaad, ook een vegetarier kan niet zonder agrarier.
  Al zou de linkse elite het liefste agrarische producten lekker goedkoop van ver (met milieubelastend schip, dieseltruck, vliegtuig) importeren zodat het eigen achtertuintje schoon blijft en ze met een goed gevoel kunnen slapen.

 14. Bernhard

  @cas:
  Een grotere voedselbehoefte door bevolkingsgroei staat niet per se gelijk aan het vergroten van de veestapel… Mensen functioneren prima zonder vlees en zuivel.

 15. Fred

  @ Willow: ER is inderdaad geen land bijgekomen, maar de sinds 1963 is de bevolking in Nederland wel met zo’n 50% toegenomen van 12 to 18 miljoen.

  @ Bernhard: Mensen functioneren prima zonder vlees en zuivel is een drogreden, Dat geldt zelfs voor hun nakomenlingen, waar ik er een van ben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).