Apollo Hotel aan Vredenburg wordt opgeknapt en uitgebreid | De Utrechtse Internet Courant Apollo Hotel aan Vredenburg wordt opgeknapt en uitgebreid | De Utrechtse Internet Courant

Apollo Hotel aan Vredenburg wordt opgeknapt en uitgebreid

Apollo Hotel aan Vredenburg wordt opgeknapt en uitgebreid
Het Apollo Hotel aan Vredenburg en Lange Viestraat. Foto: DUIC
Het Apollo Hotel op de hoek van het Vredenburg en de Lange Viestraat wordt opgeknapt en uitgebreid. Het college heeft het startdocument vastgesteld voor het gemeentelijk monument.

Het Apollo Hotel op de hoek van het Vredenburg en de Lange Viestraat wordt opgeknapt en uitgebreid. Het college heeft het startdocument vastgesteld voor het gemeentelijk monument.

Het hotel heeft momenteel 90 hotelkamers. Daar moeten nog 35 kamers bijkomen. Ook worden de bestaande kamers en de entree opgeknapt. Het pand is sinds 2016 aangemerkt als gemeentelijk monument van naoorlogse bouwkunst, vooral vanwege de gemetselde gevel en de kwartcirkelvorm die beeldbepalend is voor de hoek Vredenburg-Lange Viestraat.

De aanwezigheid van een vroeg werk van Jan Wolkers en de karakteristieke belettering uit de jaren vijftig voor de neonreclame op het dak verhogen de uniciteit van het gebouw.

Het pand werd in 1954 gebouwd als hotel Smits. “De plannen zijn een kwaliteitsimpuls voor een van de bekendste hotels van onze stad”, zegt wethouder Klaas Verschuure. “Het hotel wil met zijn tijd meegaan. Het gebouw zal duurzamer en energiezuiniger worden.”

Een deel van het hotelcomplex grenst aan het binnenterrein van de Zakkendragershof. Ook het hofje wordt opgeknapt.

5 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Ben een beetje nieuwsgierig hoe ze daar nog 35 kamers willen realiseren.
  Maar dat staat er dan weer niet bij.

 2. geert

  boven op het dak bouwen lijkt me de enige optie.

 3. Herman

  Kamers opsplitsen is ook een optie.

 4. R

  Volgens mij willen die lui al erg lang een extra verdieping. Ik vraag me af of ze dan die karakteristieke betonnen letters gaan laten staan. En hopelijk veranderen ze het terugspringen van de bovendste verdieping niet. Misschien is er een hofje achter die ze kunnen volbouwen?; liever dat dan dat ze karakteristieke onderdelen gaan slopen.

 5. Luke

  Komt dan ook de lichtkrant weer terug op het gebouw?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).