Arrestatie en 27 boetes bij handhavingsactie winkelcentra Overvecht | De Utrechtse Internet Courant Arrestatie en 27 boetes bij handhavingsactie winkelcentra Overvecht | De Utrechtse Internet Courant

Arrestatie en 27 boetes bij handhavingsactie winkelcentra Overvecht

Arrestatie en 27 boetes bij handhavingsactie winkelcentra Overvecht
Handhavers van de gemeente en de politie hebben dinsdag een gezamenlijke actie gedaan om overlast bij winkelcentra in Overvecht tegen te gaan. Er zijn 27 boetes uitgeschreven voor overlast en verkeersovertredingen en één arrestatie

Handhavers van de gemeente en de politie hebben dinsdag een gezamenlijke actie gedaan om overlast bij winkelcentra in Overvecht tegen te gaan. Er zijn 27 boetes uitgeschreven voor overlast en verkeersovertredingen en één arrestatie

De actie gebeurde bij het grote winkelcentrum aan de Seinededreef en winkelcentrum Gagelhof. Politie en handhavers waren dinsdag van 15.00 tot 19.30 uur aanwezig.

Bewoners maakten de afgelopen tijd tientallen keren melding van overlast rond de winkelcentra. Deze klachten gaan vooral over foutparkeren, geluidsoverlast van jeugd, achterlaten van afval en brommers en fietsers die door het voetgangersgebied rijden.

Arrestatie

Handhavers van de gemeente gaven 22 boetes voor foutparkeren, overlast door alcoholgebruikers en daklozen en overlast van scooters en fietsers die door het voetgangersgebied rijden.

De politie heeft opgetreden tegen het rijden door rood licht en rijden op het trottoir. Dit leverde in totaal 5 boetes op. Tevens is één aanhouding verricht van een persoon die hinderlijk gedrag vertoonde tegen politie en handhavers.

Gagelhof

In elke wijk organiseert de gemeente tenminste één keer per jaar een speciale handhavingsactie om op te treden tegen overtredingen waar bewoners en ondernemers veel last van hebben.

De gemeente werkt daarbij samen met de politie en anderen partijen. Er wordt daarbij gekeken naar het aantal meldingen en waarover de meeste klachten binnenkomen. Eerder maakte de gemeente al bekend dat er cameratoezicht komt bij winkelcentrum Gagelhof vanwege de aanhoudende overlast.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  In Overvecht moet je dit wekelijks doen. Wat een bende is het rondom het winkelcentrum..

 2. Yas

  Daklozen een boete geven?

 3. Gips

  Heel goed,,,maar komen de handhavers ook eens langs bij Stadhuisplein Ganzenmarkt
  Een walhalla voor gratis parkeren
  Handhaving rijd langs,,,en ,,kijkt weg

 4. Piet

  Ik word hier heel blij van. doe dit alsjeblieft vaker

 5. Erwin

  @bernhard: wekelijks? Dagelijks!

 6. Lombokker

  Kunnen ze ook een keer naar het Haroekoeplein komen? Daar wordt je op de stoep om de haverklap net niet door fietsers aangereden. En als je dat hebt overleefd struikel je weer bijna over een bedelaar.

 7. Toine Goossens

  Gaat uw gang dames en heren. Pas over een jaar komt er opnieuw een controle. Die wordt dan van te voren aangekondigd, zodat iedereen zich dan keurig zal gedragen. 0 boetes en overtredingen. Wat zeuren die burgers toch!

  De handhavers

 8. G. Brie

  Met dagelijkse handhaving zal uiteindelijk de overlast afnemen. Jaarlijks? Laat me niet lachen. Het salaris vd handhavers haal je er dik uit als je het gewoon dagelijks in de hele stad doet met hinderden handhavers. Door ambtenaren wordt gezegd dat het dan ‘uitlokking’ wordt. Wat een onzin het is gewoon de wet handhaven. En dat is wat er moet gebeuren. Weg met gedogen.

 9. Katja

  Bij De Plantage en ASW ook graag.

 10. MLa

  Probleem is dat de opbrengst van de boetes naar de Rijksoverheid gaat en dat de medewerkers betaalt moeten worden door de gemeente… Dus geen verdienmodel voor de gemeente.

 11. Teunemans

  Wat lees ik nu, brommers en fietsers in het wandelgebied. Handhaving ga eens naar de binnenstad. En dan niet voor een half uur of eenmalig maar gewoon eens gedegen handhaven.

 12. WMJ

  En vergeet vooral ook die idiote fietsers in het voetgangersgebied, Steenweg, Lange Elisabethstraat, Oudegracht(Hemakant) niet te bekeuren! Bijna dagelijks worden voetgangers in die straten gehinderd en voor hun sokken gereden! Héél vervelend vooral als je slecht ter been of slechtziend bent. Nog gevaarlijker is het als je met kleine kinderen aan je hand in de straat loopt en je moet met je kind die idiote fietsers ontwijken! Aktie, aktie politiek svp voor het uitbannen van die fietsers in het voetgangersgebied!!! Politiek, Fietsersbond maak eens goed duidelijk dat we in Utrecht fietsen op Fietspaden en niet in een voetgangersgebied! Alleen de Vismarkt is hierop toch een uitzondering? Nietwaar wethouder Verkeerszaken?

 13. The true Vlerk

  Jaarlijks? Wat een sof.

  Next up: verdekt opstellsn n ‘s nachts verkeersboetes (rijbewijsinname?) uitdelen aan de aso’s die over de Einsteindreef scheuren.

 14. Frank Bosch

  Een keer per jaar? Is dit niet te belastend voor onze wet handhavers!!!!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).