Arrestaties en meer dan 20 auto’s in beslag genomen bij grote verkeerscontrole Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Arrestaties en meer dan 20 auto’s in beslag genomen bij grote verkeerscontrole Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Arrestaties en meer dan 20 auto’s in beslag genomen bij grote verkeerscontrole Utrecht

Arrestaties en meer dan 20 auto’s in beslag genomen bij grote verkeerscontrole Utrecht
Archieffoto controle
De politie voerde op donderdag een grote verkeerscontrole uit op de Cartesiusweg, Berlijnplein, Pompelaan en Nijenoord. Er zijn meer dan 150 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd.

De politie voerde op donderdag een grote verkeerscontrole uit op de Cartesiusweg, Berlijnplein, Pompelaan en Nijenoord. Er zijn meer dan 150 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd.

De politie werkte bij deze controle samen met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en de gemeente Utrecht.

In totaal zijn er 133 auto’s en 20 brommers en scooters met hun bestuurders gecontroleerd. Er zijn diverse bekeuringen voor mobiel bellen, het niet dragen van de autogordel en voor technische gebreken uitgedeeld.

Twee bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en drie voor rijden onder invloed van drugs. Eén persoon beledigde de politie en verzette zich bij zijn aanhouding. Een andere aanhouding vond plaats vanwege valse identiteitspapieren.

Weggesleept

De Belastingdienst heeft 22 auto’s direct weggesleept vanwege openstaande belastingschuld en op 19 auto’s is beslag opgelegd: die worden alsnog in beslag genomen als de schuld niet betaald wordt. Er is voor ruim 32.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Bij de controle kwamen ook gevallen van uitkeringsfraude aan het licht.

 

 

22 Reacties

Reageren
 1. bee

  voor herhaling vatbaar dus.

 2. Bernhard

  Dit zijn hele goede acties van onze politie. Veel te veel gajes op de weg.

 3. Massegast

  133 Auto’s controleren en daarvan 22 in beslag genomen en op 19 beslag gelegd. Een rijke oogst.

 4. Katja

  Als dat het gemiddelde is voor heel NL…geen files meer !

 5. Actie actie

  Dat moeten ze dan maar vaker doen
  Met dit soort actie is veel te winnen
  Dus,,,meer meer meer controleacties

 6. Marko

  Dus 16,5% van de gecontroleerde auto’s werd in beslag genomen? Ik mag hopen dat de auto’s niet random geselecteerd zijn anders is het wel heel erg gesteld met de gemiddelde Utrechtse automobilist.
  Waarschijnlijk is er een beetje geselecteerd op fout uitziende BMW’s en bestuurders met petjes op.

 7. Don

  Ja maar dat lijkt wel op handhaven en dat doen we toch niet in Utrecht en hoe zit het met de privacy van al die arme wanbetalers.

 8. Piet

  Ik kan hier zo van genieten hè. Zouden ze het ook in Kanaleneiland durven?

 9. Kayt

  Dus de politie heeft daadwerkelijk eens een keer wat werk verricht! Wat goed van die gasten. Normaal merk je er niets van, als ze aan het werk zijn.

 10. Marcel

  @Piet
  Dat zou top zijn. 1 x per week is niet teveel gevraagd. Graag ook motoren controleren op open uitlaat. Dit wordt echt een plaag op de rondweg. Randdebielen die willen laten horen dat ze een motor hebben. Als de uitlaat van een auto dit doet heb je een bekeuring.

 11. Herman

  Dit is geen routine contra geweest, waar ad random auto’s werden aangehouden …..

  Op grond van merk, type of rijgedrag werden auto’s aangehouden, of…..

 12. Su

  Dit mag inderdaad vaker. En zoals Marcel zegt inderdaad ook controleren op open uitlaat van motor. Steeds vaker scheuren ze langs en wordt je er midden in de nacht wakker van

 13. isabelle

  Heel erg goed van onze politie!!! Ga dit vooral vaak doen!!!!

 14. Berend

  Een derde van de geconsolideerde auto’s bijna, dat is echt wel veel.

 15. Joop de Zeeuw

  Wat een enorm hoog percentage waar wat mee is! Wat is hier het verhaal. Gewoon heel vaak doen. Dat is bijzonder heilzaam voor het gedrag. Pakkans, daar gaat het om.

 16. Cornelis

  heeeeel goed; meer handhaven is dus ontzettend lonend !

 17. Koel Hoofd

  Ben onder de indruk, bij 31% van de 133 auto’s of hun bestuurders was er iets mee. Dat rendement duidt er op dat het meer was dan willekeur maar een doelgerichte actie van de belasting. Big Blue Brother is watching Utrecht.

  Slechts 3% van alle 153 bestuurders was onder invloed? Had er echt heel veel meer verwacht in deze pretstad waar 40% van de bevolking in de leeftijd zit waar alcohol en drugs gebruik als heel acceptabel wordt gezien.

 18. Scherpschutter

  Dat zijn wel heel hoge percentages. Zou hier etnisch geprofileerd zijn?

 19. Cor

  Met dit type toezicht en handhaving ben ik blij

 20. [email protected]

  Blijkbaar is het nog te gemakkelijk om in Utrecht met een foute auto rond te rijden, zoals bv niet verzekerd of technisch niet in orde, maar gezien de reacties, laten we niet afglijden naar een politiestaat voor diegene die zich wel aan de wet houden.

 21. Trebor

  GOED WERK HOOR minstens 1 keer per maand graag .Je ziet dat het de moeite loont.

 22. Hadjememaar

  Ik ga er van uit dat de politie een lijst heeft met kentekens van auto’s die “gesignaleerd” staan, omdat er belasting, premies of boetes op open staan. En dat ze er vooral dat soort auto’s uitpikken. Als je op 5 plaatsen controles houd en je pikt er maar 133 auto’s uit dan is dat niet random en ook niet op basis van profilering (petje in dure auto), maar heel gericht op basis van dossierinformatie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).