Audi scheurt met 170 kilometer per uur over de Franciscusdreef in Utrecht; bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs Audi scheurt met 170 kilometer per uur over de Franciscusdreef in Utrecht; bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs

Audi scheurt met 170 kilometer per uur over de Franciscusdreef in Utrecht; bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs

Audi scheurt met 170 kilometer per uur over de Franciscusdreef in Utrecht; bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs
Beeld: Instagram Politie Utrecht Noord
De politie heeft zondag een Audi aan de kant gezet die met 170 kilometer per uur over de Franciscusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht scheurde. De bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs en kon dat gelijk weer bij de politie inleveren.

De politie heeft zondag een Audi aan de kant gezet die met 170 kilometer per uur over de Franciscusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht scheurde. De bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs en kon dat gelijk weer bij de politie inleveren.

De politie zag de Duitse auto in de nacht van zaterdag op zondag rijden in Overvecht. “Met een flits”, schrijft de politie Utrecht Noord op Instagram. De auto reed met 170 kilometer per uur voorbij, waar de maximum toegestane snelheid 50 kilometer per uur is.

In de auto zaten vier jonge inzittenden. De bestuurder had net een jaar zijn rijbewijs, maar kon dat dit weekend meteen weer inleveren. Ook krijgt hij een boete en een zogenoemde Educatieve Maatregel Gedrag.

De auto was volgens de politie gehuurd voor een bruiloft. “Daar gaat deze RS3 niet verschijnen, want die is direct in beslag genomen. Ook het verhuurbedrijf zal niet blij zijn en de kosten doorberekenen.”

Tekst loopt door onder de post

Veel meldingen

De politie krijgt naar eigen zeggen veel meldingen van bewoners uit de omgeving, die vinden dat de openbare weg als racebaan wordt gebruikt. Op de Marnedreef vond onlangs nog een dodelijk ongeluk plaats. Begin april werd een 78-jarige vrouw geschept bij het oversteken. De vrouw overleed aan haar verwondingen. De 21-jarige bestuurder van de auto werd opgepakt.

31 Reacties

Reageren
 1. Guus

  Nou dat is dan 170 jaar rijontzegging.

 2. Scherpschutter

  Schandalig. Geef dat verhuurbedrijf in ieder geval haar auto terug. Die heeft hier verder niets mee te maken en wordt nu bijzonder hard getroffen door het onredelijke handelen van een huurder. Daar zit uiteraard geen enkele rechtvaardigheid in op deze manier.

  Ook de straf voor dit jochie is natuurlijk buiten iedere proportie. Het jochie heeft geen slachtoffers gemaakt. Er is niemand gewond, er zijn geen eigendommen beschadigd, helemaal niets. Hij heeft gewoon het gas diep ingetrapt en that’s it. Dat door zijn handelen de kans op slachtoffers marginaal werd verhoogd (van niets naar nog altijd zo goed als niets), laat uiteraard volslagen onverlet dat er feitelijk geen slachtoffers zijn gevallen.

  Het rijbewijs in moeten leveren EN een “dikke boete” betalen EN een cursus aan de broek EN wellicht de kosten voor een RS3 moeten opbrengen om de verhuurder te vergoeden (terwijl de overheid zijn auto verkoopt en dik casht), staan natuurlijk op geen enkele manier in verhouding tot het handelen van de jongeman.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Misschien zou een passende straf zijn,het rijbewijs ongeldig verklaren,en voorlopig de eerste 5jaar geen kans om opnieuw te mogen afrijden bij het CBR.
  Blijkbaar is men niet onder de indruk van de huidige straffen.

 4. Vrolijk rechts

  @Sneuschutter
  Je hebt je gewoon aan de wet te houden

 5. W.

  Gelieve de trol niet te voeren.

 6. Scherpschutter

  @Vrolijk rechts 22/5/2023 – 15:15

  Dat geldt uiteraard ook voor een overheid he? Ook die heeft zich aan regels te houden en zich fatsoenlijk te gedragen. Een overheid die burgers verbiedt om te stelen en vervolgens zelf een auto van 70k steelt van een volslagen onschuldige burger (de verhuurder in kwestie), is in ieder geval een overheid die moraliteit in haar wetgeving geen heel hoge prioriteit heeft gegeven.

 7. Novosibirsk

  @Scherpschutster: u kent niet het verschil tussen in beslag nemen en verbeurd verklaren. Google maar eens..

 8. Koel Hoofd

  Een Audi RS3 is een veel te snelle auto voor puisterige testosteronbommetjes die net hun rijbewijs hebben. Hessing kon daar vorige eeuw al over meepraten.

  Met 120km/u te hard in de bebouwde kom is echt bizar, zo te zien aan die vage vlek op de foto ook veel te snel voor de politiecamera?
  Maar betekend wel dat die gast 10 jaar lang naar bruiloften kan gaan lopen, ook zijn eigen… Geen beter vermaak dan leedvermaak en in dit geval is dat even onverholen genieten. Want niet mogen rijden komt heel hard onder de gordel aan in sommige kringen, hij is voor eeuwig een loser….

 9. S

  Hahaha @scherpschuttert toch weer! Weet je wel wat in beslag nemen betekent? En stelen?
  Zijn echt heel andere dingen hoor.
  Manmanman

 10. Vrolijk rechts

  @Sneuschutter
  Wie zegt dat de verhuurder de auto niet terug krijgt?Goed lezen is best moeilijk he.LOL

 11. Claire Obscur

  170 lijkt me daar stug, dat heb je zelfs met een Audi niet zo snel voor elkaar daar of zijn hier nauwkeurige metingen van?

 12. Fins

  Ah jammer, kon hij niet eens meer tuuteren.

 13. Kaat

  Gepaste straf. Je hebt je maar gewoon te gedragen. Levensgevaarlijk deze actie.

 14. Berk

  Zou mooi zijn als de redactie van duic de trol eens van deze site knikkert. Het worst steeds gekker hier

 15. Alex Leenheers

  Ik praat niets goed, maar zolang de gemeente Utrecht dit soort vierbaanssnelwegen niet terugbrengt naar tweebaanswegen met drempels, faciliteer je deze enorme snelheden. De Kardinaal de Jongweg, ik woon er vlakbij, maar wat onbeschoft hard kun je daar…

 16. Statler

  Een jaar een rijbewijs. Een Audi RS 3. Niet verstandig van verhuurder om zoveel potentieel aan zoveel onervarenheid te verhuren. Naar mijn mening heeft de verhuurder in een geval als dit ook een verantwoordelijkheid. En dan ..170 km/h op de Franciskusdreef…totale zelfoverschatting die aan het misdadige grenst.
  Met vriendelijke grrrrr
  PeterH

 17. Statler

  @Claire Obscur
  400 pk. 0-100 3,8 sec. Bij een aanvangssnelheid bocht uit van pakweg 80 km/h vanaf de ring of de rotonde en dan gelijk full throttle: 170 zeker haalbaar.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 18. Rachid H.

  Waarom zo expliciet vermelden dat de bestuurder zijn rijbewijs nog maar een jaar heeft? Want als hij 3 jaar zijn rijbewijs had gehad, was het dan okè geweest….?

 19. W.

  @Rachid H.: Nouja, je bent voor de wet dan nog beginnend bestuurder en per definitie relatief onervaren. Het maakt natuurlijk niet het verschil tussen wel oke en niet oke, dat zou ook niemand met gezond verstand beweren, maar onderschrijft des te meer wat voor belachelijke risico’s deze bestuurder heeft genomen.

  Vergelijk het met het benoemen van de snelheid waarop hij reed: als hij 120 km/u had gereden was het ook niet okë geweest; het benoemen duidt de ernst van het dwaze rijgedrag in dit geval wel beter.

 20. Statler

  Rachid H.
  Inderdaad nog steeds niet oke. Geringe ervaring maakt het alleen nog gevaarlijker.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 21. Peter

  Ik hoop dat de autoverhuurbedrijven een gezamenlijke zwarte lijst hanteren. De bestuurder zou levenslang niet meer een rijbewijs moeten krijgen want in zijn handen wordt een auto een moordwapen. Daar past geen boete bij, maar een flinke straf. Dat er geen ongeval is gebeurd is een geluk bij een ongeluk.

 22. Pee

  Financieel uitkleden dit soort figuren .

 23. Geenstijl@Utrecht

  Je hebt jezelf gewoon aan de verkeersregels te houden,of je nou 1jaar of 5jaar,en het maakt niet uit hoe je heet of hoe de weg eruit ziet.

 24. Koel Hoofd

  @Clair obscur
  Vergis je niet, die RS3 is een wolf in schaapskleertjes.
  Het gaat van 0-100km/u in 3.8 seconden, kleeft aan de weg en heeft 460PK. Dat is meer PKs dan een standaard Ferrari en wat “Vorsprung durch Technik” betekend. Dus hij had wel 230km/u of meer kunnen halen op die dikke kilometer want daar is die auto voor gebouwd. En zo’n machine geven ze dan mee aan een

  Weet iemand dat, is de verhuurder nou zijn autootje kwijt? Dat is dan eigen schuld dikke bult want je bent gewoon dom als je zo’n auto voor een paar centen meegeeft aan een hersenloze puber wiens ego stijf staat van de testosteron. Het is slecht ondernemerschap omdat het meer kost dan het ooit zal opleveren.

 25. WJM

  En meteen getest op pilletjes, drugs en alcohol?
  Want normaal is het niet 170 km per uur in de bebouwde kom!!!

 26. katja

  Permanente rijontzegging. En hou nou eens op met auto’s te maken die zo hard kunnen. En automatische snelheidsbegrenzer inbouwen.

 27. Gbrie

  Een bonafide verhuurder eist in Nederland dat je minimaal 2 jaar je rijbewijs hebt. Eerder wasdom 5 jaar. Maar dit was Duitsland. Ik denk dat de regels daar anders zijn jammer genoeg. In principe gaat de auto terug naar de eigenaar .

 28. Peter

  @Koel Hoofd,
  Je geeft toch geen geladen pistool mee aan een kleuter? Dan ben je vast ook strafbaar.
  Straf dus de autoverhuurder ook maar.

 29. Hans

  @ Scherpschutter
  Oh wat een domme praatjes meneer, over de gehuurde, in beslag genomen auto die verkocht zou worden door de overheid. Volstrekt bezijden de waarheid.

  ‘Ook het verhuurbedrijf zal niet blij zijn en de kosten doorberekenen’

  Dit betekent dat, omdat het gehuurde object wat langer niet voor de verhuur beschikbaar zal zijn, het verhuurbedrijf volkomen terecht het uurtarief in rekening gaat brengen bij deze oh zo onschuldige jongeman. Daar is niks mis mee. Kwestie van je gat branden en dan even op de blaren moeten zitten.

 30. Koel Hoofd

  @Peter
  mijn idee

 31. Statler

  @Peter
  passende vergelijking.
  Overigens is een paar jaar geleden een vergelijkbare Duitse huurauto op de Oudenoord tegen een lantaarnpaal geklapt.Had potentieel 560 pk.
  @Scherpschutter
  in 2017 raasden een paar sportwagens met 140-180 km/h over een 50km weg door Loosdrecht. Op zulk geperverteerd verkeersgedrag kan de gemiddelde verkeersdeelnemer niet anticiperen. Gevolg-een jonge vrouw , die er niets mee te maken had, dood.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).