Auto met Frans kenteken rijdt op de vlucht voor de politie spookrijdend door Leidsche Rijn en met 200 km/u over de A2 Auto met Frans kenteken rijdt op de vlucht voor de politie spookrijdend door Leidsche Rijn en met 200 km/u over de A2

Auto met Frans kenteken rijdt op de vlucht voor de politie spookrijdend door Leidsche Rijn en met 200 km/u over de A2

Auto met Frans kenteken rijdt op de vlucht voor de politie spookrijdend door Leidsche Rijn en met 200 km/u over de A2
Foto: Instagram Politie Basisteam Utrecht Zuid
De politie heeft maandag twee personen aangehouden die op hun vlucht voor de politie gevaarlijke capriolen uithaalden. De bestuurder besloot te gaan spookrijden op de Stadsbaan Leidsche Rijn in Utrecht en reed meer dan 200 kilometer per uur op de A2 om aan de politie te ontkomen.

De politie heeft maandag twee personen aangehouden die op hun vlucht voor de politie gevaarlijke capriolen uithaalden. De bestuurder besloot te gaan spookrijden op de Stadsbaan Leidsche Rijn in Utrecht en reed meer dan 200 kilometer per uur op de A2 om aan de politie te ontkomen.

Agenten zagen maandagnacht een auto met Frans kenteken rijden. Ze besloten de auto een stopteken te geven voor een controle, maar de bestuurder van de auto was niet van plan daar gehoor aan te geven. Tijdens een poging om aan de politie te ontkomen, ging de bestuurder spookrijden op de Stadsbaan Leidsche Rijn. Op de A2 haalde de auto vervolgens snelheden van boven de 200 kilometer per uur.

Na een achtervolging van zo’n tien minuten crashte de auto in IJsselstein. De inzittenden probeerden nog te voet verder te vluchten, maar werden aangehouden. In de auto lag volgens de politie ‘een aanzienlijke hoeveelheid hennep’. De volgende dag werd in het voertuig door de Douane nog meer hennep gevonden. De hennep is vernietigd en de verdachten moeten voor de rechter verschijnen.

6 Reacties

Reageren
 1. Joop

  Auto met Frans kenteken rijdt, op de vlucht voor de politie, spookrijdend door Leidsche Rijn en met 200 km/u over de A2.

  Om de kop te begrijpen moest ik goed lezen. We hebben zoiets als leestekens. Bovendien zijn lange zinnen al jaren “uit”. Plaats twee komma’s en de zin is leesbaarder.

 2. Lombokker

  Waarschijnlijk net op familiebezoek geweest, en meteen wat handel meegenomen nu ze toch hier waren.

 3. Niels Bokhove

  Waarom wilde de politie eigenlijk die Franse auto aanhouden? Was er iets verdachts mee? Zijn Franse auto’s sowieso altijd verdacht? Een soort land-van-herkomst-profilering dus?

 4. Koel Hoofd

  Spookrijden op de stadsbaan is niet zo moeilijk, helemaal niet voor vreemdelingen op de vlucht. Een bocht verkeerd inschatten en het is al gebeurd.

  Wat wel zorgelijk is dat er steeds vaker achtervolgingen op hoge snelheid gebeuren terwijl NL propvolle wegen heeft die ook niet op idioot hoge snelheden zijn berekend. Dat is vragen om ongevallen, deze is ook gecrasht.
  Is het niet eens tijd om domme technologie op een slimmere wijze te gaan gebruiken?

  Vroeger deden ze dat stiekem vanuit de lucht met patrouille helikoptertjes (glazen bol als cockpit, metalen frame met staart) en die wegpiraten maar denken dat ze niet gesnapt waren… Dat was toen de porsches al niet hard meer konden rijden vanwege de drukte.
  Dat was vorige eeuw al het geval.
  In de 21e eeuw kunnen we e-markers op de auto schieten en ze relaxt vanuit luie stoeltjes virtueel volgen zodat we op een rustig moment kunnen worden opgepakt…en geconfronteerd kunnen worden met hun virtueel geregistreerde wegmisdaden.
  Lijkt me wel handig en vooral een heel stuk minder gevaarlijk voor de overige argeloze weggebruikers.

 5. Herman

  Hoog tijd om soft drugs vrij te geven. Zijn we van deze levensgevaarlijke acties af, bovendien is deze strijd toch niet te winnen.
  Zijn genoeg zaken die veel nuttiger Zijn waar de politie zijn tijd aan kan besteden.

 6. Lombokker

  @Herman

  Zodat een heleboel criminelen in één keer werkloos worden?
  Denkt u dat die zich netjes bij het UWV melden voor een uitkering.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).