Auto op de kop na eenzijdig ongeval bij Maliebaan in Utrecht; twee gewonden Auto op de kop na eenzijdig ongeval bij Maliebaan in Utrecht; twee gewonden

Auto op de kop na eenzijdig ongeval bij Maliebaan in Utrecht; twee gewonden

Auto op de kop na eenzijdig ongeval bij Maliebaan in Utrecht; twee gewonden
Foto: Regio nieuws Utrecht
Een auto is dinsdagmiddag na een ongeval op de parallelweg van de Maliebaan op het dak beland. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Een auto is dinsdagmiddag na een ongeval op de parallelweg van de Maliebaan op het dak beland. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Het gaat volgens Veiligheidsregio Utrecht om een eenzijdig ongeval. Het ongeluk gebeurde rond 15.55 uur vlakbij het huis aan de Maliebaan 63. Verschillende hulpdiensten, waaronder brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter rukten uit.

De brandweer heeft de deur van het voertuig open moeten knippen om een persoon uit het voertuig te halen. Er waren uiteindelijk twee gewonden. Of de andere persoon ook in het voertuig zat is niet bekend.

De omgeving van het ongeval is inmiddels afgezet.

Foto: Regio nieuws Utrecht

38 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Toch knap op een parallelbaan waar je maar 30 mag.

  Bromsnor

 2. Len

  Hoe het heeft kunnen gebeuren daar is iedereen ondersteboven van.

 3. Esrin W.

  Je vraagt het je altijd weer af hoe ze het voor elkaar krijgen. Stel je voor dat deze mensen de Autobahn op waren gegaan met hun beperkte vaardigheden. Laat dit dan ook een les zijn. Rijbewijs inleveren en een OV Chipkaart aanschaffen.

 4. André

  RTVUtrecht meldt dat er ook een fietser bij betrokken was, dus niet éénzijdig.
  Maar bij 30km/h is het idd best knap om je auto over de kop te krijgen

 5. cOEN

  Hoe dan? Hoe krijg je dit voor elkaar?

  Wordt toch eens tijd dat mensen zich wat beter gaan realiseren dat een auto een potentieel moordwapen is. In het dagelijks verkeer ervaar IK dat 75% van de mensen die een dergelijk voertuig bestuurt geen idee heeft waar ze mee bezig zijn.

  En ja, heel veel onschuldige overtredinkjes van mensen die niet roomser dan de paus willen zijn, leiden uiteindelijk tot dit soort gevolgen (of erger). Dus zo onschuldig zijn deze niet. Sterker nog> helemaal niet.

  Ik denk dat de helft van de mensen zijn of haar rijbewijs niet verdient en niet waard is.

 6. WvR

  @Bromsnor:
  Je zou er bijna bewondering voor hebben inderdaad.
  Zelfs met dubbel de maximaal toegestane snelheid.
  Verbazingwekkend.

 7. Scherpschutter

  Hoe krijgt iemand dat in hemelsnaam voor elkaar?!

  Zo te zien is de auto met de rechtervoorzijde tegen een lantaarpaal gebotst. Dat lijkt echter niet met heel veel snelheid te zijn gebeurd, getuige de geringe schade rechtsvoor en het gegeven dat die omgereden lantaarnpaal zich maar een meter of 8 bevond van de plek waar de auto uiteindelijk op het dak tot stilstand komt.

  Ook kijkende naar de exacte plek van de impact van de lantaarnpaal op de auto, kan bijna niet anders dan dat de bestuurder op lage snelheid een enorm snelle uitwijkingsmanouvre naar rechts heeft moeten uitvoeren…Als u het mij vraagt is er een tweede partij bij dit ongeluk betrokken geweest.

  Misschien een roekeloze fietser of voetganger?

 8. Cas

  Bij 15 rammelt je onderstel daar al uit elkaar… 30 heb ik nooit gereden

 9. Mark

  Ik zou willen zeggen/ vragen: hoe krijg je het voor elkaar!?

 10. Rob H.

  Niet eenzijdig…

  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3277084/auto-over-de-kop-op-utrechtse-maliebaan-na-botsing-met-fietser-traumaheli-landt-in-lepelenburg

 11. Rob H.

  Overigens bestaat in deze situatie de roekeloze fietser dan wel voetganger niet. Diegene met het zwaarste voertuig heeft zijn/haar verantwoordelijkheid niet genomen en niet juist geanticipeerd op de situatie en is daarmee verantwoordelijk en dus roekeloos

 12. De count

  Dat belooft nog wat als die ventwegen het doorgaande verkeerde moeten opvangen bij gesloten middenbaan

 13. Peter van Zoest

  Ligt daar een lachgasfles?

 14. cas

  @ cOEN, stop met dat soort uitspraken. Het slaat nergens op en in jouw context kan je alles wel op dat argument gooien. Niemand hier weet wat er is gebeurd….

 15. nietzosnugger

  Het lijkt er op dat er iets in de wielkast linksvoor is gekomen… een fiets of iets anders… en dat hierdoor het wiel is geklemd/geblokkeerd. Lijkt een gevalletje hefboom.

  Met de hefboomwet kan je een kleine kracht in combinatie met een grote beweging omzetten in een kleine beweging die een groot gewicht, waarvoor een grote kracht nodig is, kan verplaatsen. Denk maar eens aan het kraken van een noot, het opengaan van een brug of het spelen op een wip in de speeltuin.

 16. Rechercheur Kort door de Bocht

  @Scherpschutter: HAHA. Je haat richting fietsers en voetgangers neemt interessante vormen aan. Weet je, ik sluit zelfs niet uit dat er een vegetariër bij betrokken was!! Dát zijn vaak de veroorzakers van problemen 😱

  Nee beste man. Ik rijd regelmatig in een auto, ik kom daarbij regelmatig fietsers en voetgangers tegen, maar het overkomt me werkelijk nooit dat ik plotseling over de kop vlieg waar ik 30 mag. Nog nooit gebeurd, ook niet bijna. Even navraag gedaan bij mensen die ik ken, wat denk je? Óók nooit zomaar met 30km/u over de kop gevlogen!

  Wat ik trouwens wel vaak tegenkom langs de weg, zijn mensen in auto’s die als een idioot hebben gereden en daardoor een ongeluk hebben veroorzaakt. Dan denk ik altijd: liever dat je tegen een lantaarnpaal klapt dan tegen een kind. Voilà.

 17. cOEN

  @cas

  Ik weet niet wat er gebeurd is, maar dat doet niets, maar dan ook werkelijk niets af aan mijn uitspraak (of speel je liever een struisvogel?).

  IK spreek heel duidelijk over MIJN ervaringen. Je wil niet weten hoeveel bijna ERNSTIGE ongelukken ik DAGEIJKS meemaak, doordat de bestuurder van een voertuig niet kundig genoeg is, afgeleid is, andere dingen aan het doen is behalve het voertuig aan het besturen is en fouten maakt. Dat kan in een gemotoriseerd voertuig zeer ernstige gevolgen hebben met vaak de dood (van een ander) tot gevolg. Daar is werkelijk niets feitelijk onjuist aan.

  Daarnaast blijft het knap, op die weg, om dit te veroorzaken> no matter what.

 18. Balthasar

  Tja, onwel geworden en dan tegen n lantaarnpaal kan eventueel nog, maar over de kop? minstens 100 gereden. als dat zo is dan nooit meer rijden!!!

 19. Scherpschutter

  @Rechercheur Kort door de Bocht

  RTVU meldt dat er ook een fietser bij betrokken was. De auto en de fietser zijn in botsing geraakt. Er stond helaas niet bij of het een veganist met honger was, maar uitsluiten kun je het zeer zeker niet natuurlijk.

  Tot zover uw gezwam.

 20. Balthasar

  Overigens ben ik van mening dat invordering rijbewijs moet geschieden bij een overschrijding van 50 % van de maximum toegestane snelheid, dus niet bij +50 km absoluut!

 21. Kadoendra

  Gelukkig ziet de onderkant van de auto er nog nieuw uit!

 22. jan

  voor iedereen hierboven. Je hebt helemaal geen hoge snelheid nodig om een auto ondersteboven te krijgen. als je via de stoep een lantaarnpaal raakt onder de juiste hoek is het zo gebeurd, helaas word er meestal niet geremd of in paniek nog een extra dot gas. ga maar even op youtube zoeken er zijn talloze voorbeelden. Dit is net zoals je een tram uit de rails kan rammen. onder de juiste hoek heb je niet veel snelheid of een zwaar voertuig nodig.

 23. RABE

  Heftig, je zal er maar lopen.

 24. Piet

  @Jan, als dat zo was dan vallen auto dagelijks om en dat is nou net niet het geval. Een auto staat op vier wielen en is zo geconstrueerd dat het zwaartepunt laag ligt daarom bijna onmogelijk om op zijn zijkant of erger zoals hier ondersteboven terecht te komen. Ooit heeft de mercedes A-klasse fabuleus gefaald in de elandtest om met 65km per uur om te vallen iets wat een reliant robin ook doet maar die heeft 3 wielen en de rest blijft allemaal netjes recht.

  Gelukkig staat de lantaarnpaal nog wel netjes recht.

 25. Bernhard

  Vreemd dat dit ongeluk heeft kunnen plaatsvinden met een Golf 4. Die zijn echt zelden betrokken bij een ongeval.

 26. cas

  @ cOEN, het zijn de mensen die het gevaar vormen. En zie er ook genoeg rijden. Opvallend is dat jonge mensen steeds slechter gaan rijden (mijn ervaring). Maar de mensen zijn het wapen en niet het voertuig.
  Cursus niet met de telefoon bezig zijn, geen koptelefoon op, kijken achter het stuur i.p.v. voor je uit staren, en anticiperen zou hun wel goed uitkomen.

 27. Moniek

  Een veganist is iets anders dan een vegetariër.

 28. Edo Van Dishoeck Eymael

  Veel sterkte en beterschap aan de slachtoffers.

 29. Edo Van Dishoeck Eymael

  Trauma-helikopter hier, met al die bomen?

 30. Aa

  hoe krijgt hij het voor elkaar of had deze gast een dak parkeerplaats , zijn voet schoot van de koppeling schiet mij maar lek

 31. Rechercheur Kort door de Bocht

  @Scherpschutter: nee hoor, gezwam is dat die fietser volgens jou roekeloos reed (althans tot nu toe nergens op gebaseerd).

  Gezwam is dat een auto die 30 rijdt niet tijdig kan uitwijken voor een fietser die, laten we zeggen, 12km/u rijdt.

  En gezwam is dat een auto die 30 en volgens de regels rijdt zomaar op z’n dak belandt (@jan lees je mee? Die stoeprand is daar ongeveer 5cm hoog (zie foto’s), knappe jongen die daar “de juiste hoek” mee bereikt. Ik loof 10.000 euro uit voor iemand die het voor elkaar krijgt om daar een auto te keren terwijl die geheel volgens de verkeersregels rijdt).

  Deze automobilist heeft iets ongelooflijk knaps gedaan, geen fietser en ook geen voetganger.

 32. Scherpschutter

  @Moniek

  Nope. Het zijn beiden krokodillen die zichzelf op een dieet van struiken zetten.

 33. Anne E. Otto

  De auto reed met loeiende motor en waanzinnige snelheid over het kruispunt – heb ik gezien – waarna een enorme knal – heb ik alleen gehoord, niet kunnen zien wat er gebeurde (was nog net niet bij de hoek). Lantaarnpaal plat op de stoep. Er is een fietser gewond geraakt, een wonder dat die niet doodgereden is!

 34. Rechercheur Kort door de Bocht

  Ah, feiten! Dank Anne.

 35. Aqua

  bedankt voor de toelichting Anne E Otto, dan hoef al die speculaties niet te lezen

 36. Pee

  Het word een beetje vervelend om berichten niet te plaatsen terwijl er niets mis is met die berichten.
  Geef eens een duidelijke motivatie waarom berichten niet geplaatst worden in plaats van stil zwijgend berichten weg te laten.
  Het gebeurt ook teveel bij de zelfde reageerders .
  Een bericht niet plaatsen vraagt om een motivatie .

 37. Kousenvoet

  Via RTV Utrecht lees ik dat het ging om een per ongeluk ingetrapt gaspedaal… De ongelukkige 79-jarige bestuurder heeft vervolgens een (nog veel onfortuinlijkere) 65-jarige fietser en een lantaarnpaal geraakt. Daarbij is de auto door de botsing over de kop geslagen. Dat is nu wat je noemt: tegen de lamp lopen…

  Je verzint het niet…

 38. Steve

  Was dit Japio?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).