Auto op zijkant na eenzijdig ongeval Cartesiusweg in Utrecht Auto op zijkant na eenzijdig ongeval Cartesiusweg in Utrecht

Auto op zijkant na eenzijdig ongeval Cartesiusweg in Utrecht

Auto op zijkant na eenzijdig ongeval Cartesiusweg in Utrecht
Regio Nieuws Utrecht
Bij een eenzijdig ongeval op de Cartesiusweg in Utrecht is een auto op zijn zijkant terechtgekomen. Volgens een ooggetuige is de bestuurder van het voertuig aangehouden.

Bij een eenzijdig ongeval op de Cartesiusweg in Utrecht is een auto op zijn zijkant terechtgekomen. Volgens een ooggetuige is de bestuurder van het voertuig aangehouden.

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 20.20 uur nabij de kruising van de Cartesiusweg, de Nijverheidsweg en de Perronlaan. Het voertuig belandde op zijn zijkant op het naastgelegen fietspad. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Een ooggetuige meldt dat de bestuurder van de grijze Volkswagen Polo is aangehouden, maar dit kon niet worden bevestigd door de politie. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgevoerd.

13 Reacties

Reageren
 1. Rob H.

  Zelfs als ze op de weg rijden, is de auto levensgevaarlijk voor fietsers. Dat ze nog niet verboden zijn…

 2. passalacqua

  je zal er net fietsen met je kindjes…

 3. Nico

  Leermomentje.
  Gelukkig zijn fietsers geen gevaar voor automobilisten. Fietsers steken van jong tot oud altijd arm/hand uit bij afslaan en ook hun verlichting werkt altijd.
  I.v.m. je zal er net rijden met je kindjes zeg ik je hebt gelijk maar ga is bij en school kijken waar ouders hun kindjes naar school brengen of ophalen. En zie dat er maar weinigen zijn die zich aan de regels houden en dan bedoel ik de ouders die het goede voorbeeld moeten geven….
  Voordat je roept, ja ik rij auto en ook op de fiets bijna iedere dag maar ik word wel moe van immer alleen de automobilist de schult geven als er 1 op heel veel een stommiteit uithaald.

 4. Esrin W.

  Je vraagt het je af hoe sommigen het altijd voor elkaar krijgen. In ieder geval is de auto netjes afgeschreven nu. Voorlopig maar met het kwalitatief hoogstaande OV dan maar.

 5. Joost

  Ah een Volswagen Polo, wat toevallig!

 6. Jeroen

  Hadden we maar camerabeelden bij al die kruispunten op de ‘stadboulevard’… dan was meteen duidelijk wat er aan de hand is. Scheelt een heleboel kostbare uren onderzoek en reconstructie en praten met betrokkenen en ooggetuigen. Snel afhandelen, indien nodig proces verbaal opmaken of naar de rechter. Politie en justitie blij, verzekeraar blij, gemeente blij dat ze een goed beeld hebben wat er qua weginrichting eventueel verbeterd kan worden. Met zo veel voordelen en kostenbesparing heb je al die camera’s eenvoudig terug verdiend.

 7. Wim

  Tja en wat wordt het als deze stadsboulevard een rijstrook krijgt is meteen de hele weg geblokkeerd voor tig uren en wat hebben we dan een blokkade van de stad

 8. Rob H.

  Nico: als een fietser een stommiteit uithaalt dan heeft hij er alleen zichzelf mee. Als een automobilist een stommiteit uithaalt zijn de gevolgen voor de anderen.

 9. Geenstijl@Utrecht

  Het is wel de gebruikelijke auto met het gebruikelijke signalement, maar of je nou fietser/automobilist bent,hou je aan de regels.

 10. WvR

  @Rob H.:
  Want iedere automobilist slaapt lekker als’ie net zonder schuld te hebben een fietser heeft doodgereden. Net zoals treinmachinisten nergens last van hebben als er springer voor hun trein dook, konden ze immers niks aan doen. Business as usual, lekker slapen…Het ligt iets genuanceerder…

 11. JdV

  @rob h: i call bullshit. Zie het artikel hierboven. Automobilist haalt stomiteit uit. Heeft alleen zichzelf er mee. U zit er dus gewoon op los te liegen hier. Schandalig.

 12. snorretje

  kennelijk zat de bestuurder achter in het voertuig ,hij is via het achterraampje zijn voertuig verlaten

 13. Berk

  JdV Ik weet dat u een notoire fietserhater bent, maar nu maakt u het wel heel bont. Deze persoon heeft in dit geval toch alleen zichzelf ermee omdat er door puur toeval geen fietser of voetganger voorbij kwam? Als ik met mn fiets uit de bocht vlieg en tegen een auto aan rijd, hoe groot is de kans dat ik daar een automobilist mee verwond? Ik zal het u vertellen, heel, heel, heel veel kleiner dan andersom.

  Dat we hier uberhaupt over discussieren…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).