Auto opgeblazen in de Vlierboomstraat in Ondiep | De Utrechtse Internet Courant Auto opgeblazen in de Vlierboomstraat in Ondiep | De Utrechtse Internet Courant

Auto opgeblazen in de Vlierboomstraat in Ondiep

Auto opgeblazen in de Vlierboomstraat in Ondiep
Een auto in de Vlierboomstraat in de Utrechtse wijk Ondiep is afgelopen nacht ontploft. Het dak van de auto is door de explosie eraf geblazen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Een auto in de Vlierboomstraat in de Utrechtse wijk Ondiep is afgelopen nacht ontploft. Het dak van de auto is door de explosie eraf geblazen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.45 uur meldingen van een luidde knal in Ondiep. Agenten die poolshoogte gingen nemen zagen in de straat een auto staan waarvan het dak was afgeblazen.

Nadat een explosievenverkenner van de politie had ingeschat dat de plaats delict veilig was om te werken, kon de forensische opsporing beginnen met het veiligstellen van de sporen. Daar waren ze rond 11.45 uur nog steeds mee bezig. Delen van de auto liggen door de explosie verspreid door de straat. Inmiddels is de politie ook een buurtonderzoek gestart.

 

9 Reacties

Reageren
 1. Piet

  Fijn zie net bij een ander item dat het politiebureau vaker gesloten gaat zijn. Brengt de oplossing vast dichterbij.

 2. Scherpschutter

  Goedemorgen! Dat moet nogal een klap zijn geweest! Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe die auto is oogeblazen. Voor zover op de foto te zien is zijn er geen brandsporen of zelfs ook maar roetsporen te ontdekken…Zou dat op de ‘pinautomaten-manier’ zijn gebeurd? Curieus.

 3. JdV

  Kom op mensen, gewoon een ludieke actie. Kattekwaad. Dat moet toch kunnen in onze mooie stad. Wellicht een foei-gesprekje met de daders en dan gewoon weer verder. Er zijn veel belangrijker zaken om ons druk over te maken. PFAS of CO2, das pas erg.

 4. Harry

  Blijkbaar heeft er iemand zijn afspraak niet nagekomen. Het nieuwe normaal. Politie moet advocaten en college beschermen dus die hebben geen tijd meer voor dit soort gewone zaken. En Greta is allang blij.

 5. Koel hoofd

  @Scherpschutter Scherp opgemerkt! De portier ligt er uit. Heeft er iemand een polfkraak geoefend op een deurslot? Dan kunnen we onze borst wel nat gaan maken want dan is geen enkel eigendom meer veilig.
  Dankzij onze landelijke politiek die lokale politie heeft afgeschaft in het kader van de nationale politie want dat zou goedkoper en efficienter zijn. En nu bureaus wil gaan sluiten zodat advocaten beschermd kunnen worden omdat de politiek al decennia lang wanbeleid doet in het kader van politiek opportunistisch neoliberalisme en sociaal capitalisme.

 6. Erwin

  @Harry: greta..?

 7. Rottebert Peermans

  @Erwin: How dare you???!!!!

 8. Hetty

  We naderen weer de maand van het Grote Geknal. Hier en daar zijn deze nu reeds te horen. Bij een groot tuincentrum word je direct in de hal al met het knalwerk geconfronteerd. Mijn vermoeden is, dat er eerst een ruit is ingeslagen, en er daarna zwaar illegaal knalwerk in de auto is gegooid. Of het nou wel of geen wraakactie is, het blijft behoorlijk onbehoorlijk, en dat is nog zacht uitgedrukt. JvD heeft het prachtig verwoord. Het is de moeite waard, deze mooie reactie even te lezen.

 9. Dyan

  het is al een tijdje bezig, dat hele zware knallen met ‘illegaal’ vuurwerk, waarom niet eerder ingrijpen en dan vooral preventief?! De wijkagenten moeten terug ……….per direct!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).