Auto ramt verkeerslicht op de Adelaarstraat | De Utrechtse Internet Courant Auto ramt verkeerslicht op de Adelaarstraat | De Utrechtse Internet Courant

Auto ramt verkeerslicht op de Adelaarstraat

Auto ramt verkeerslicht op de Adelaarstraat
Op de locatie van het ongeluk zijn de sporen nog te zien.
Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag tegen een verkeerslicht aangereden op de Adelaarstraat. De verkeerslichten waren woensdagochtend nog defect.

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag tegen een verkeerslicht aangereden op de Adelaarstraat. De verkeerslichten waren woensdagochtend nog defect.

De automobilist moest uitwijken voor een overstekende fietser en ramde het verkeerslicht. De auto was flink beschadigd en de bestuurder moest voor controle naar het ziekenhuis.

Een berger heeft de auto opgehaald.

9 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Voertuig zal niet netjes 50 gereden hebben…
  Het vergt immers wat snelheid om een verkeerslicht om te krijgen.

 2. JdV

  De fietser zal wel door rood hebben gereden. Je rijd namelijk niet zomaar tegen een verkeerslicht aan.

 3. JdV

  Update: de fietser verleende geen voorrang. De auto moest uitwijken, heeft daardoor wellicht het leven van de fietser gered. De auto is zwaar beschadigd, de bestuurder is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
  Allemaal te danken aan wederom een verkeersaso op 2 wielen. Hopen dat de fietser kan worden achterhaald en veroordeeld tot een flinke straf.

 4. Erwin

  Update: de fietser reed niet door rood, de verkeerslichten zijn uitgeschakeld ‘s nachts. De fietser reed reeds op het kruispunt (anders zou de te hard rijdende Golf niet tegen de paal gereden kunnen zijn)

 5. VincentDV

  Update: Of de lichten het deden doet er niet toe, de Adelaarstraat is een voorrangsweg, de fietser die het kruispunt overstak had voorrang moeten verlenen. De auto was geen Golf maar een Renault. Het voertuig stond binnen enkele meters stil, dat wijst erop dat de snelheid niet erg hoog was.
  Ik ben zelf ooit tegen een verkeerslicht aangereden en die paal stond verrassend los in de grond. Volgens de berger is dat met opzet, om te voorkomen dat mensen zich ertegen doodrijden.

 6. Dirk

  Ah de adelaarsstraat, de plek waar petjes structureel te hard rijden tussen centrum en de kardinaal de jongweg om net dat kleine beetje sneller te zijn (twee stoplichten ipv drie).

 7. JdV

  @dirk: Tokkies hebben het over stoplichten, anderen over verkeerslichten (die uit stonden begreep ik)

 8. VincentDV

  Het gebeurt best veel dat er te hard gereden wordt over de Adelaarstraat. Maar niet ieder ongeval op de Adelaarstraat is daaraan te wijten. In dit geval heeft het er alle schijn van dat de auto niet te hard reed maar dat een fietser onverwacht het kruispunt overstak waar deze voorrang had moeten verlenen.

 9. Koel Hoofd

  De auto heeft kunnen uitwijken voor een fietser die geen voorrang verleende terwijl deze dat wel had moeten doen. Dus de auto reed niet te hard want anders had deze niet kunnen uitwijken en was de fietser vol geraakt. Die palen staan inderdaad losjes in de grond omdat dit levens redt! Moraal verhaal, wederom een fietser die zijn leven te danken heeft aan een oplettende automobilist. Want wettelijk had deze niet mogen uitwijken maar op de weg moeten blijven. Dus naast de levensreddende actie draait deze ook nog voor de kosten op.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).