Autobestuurder met lachgasballon na achtervolging in Utrecht aangehouden door politie Autobestuurder met lachgasballon na achtervolging in Utrecht aangehouden door politie

Autobestuurder met lachgasballon na achtervolging in Utrecht aangehouden door politie

Autobestuurder met lachgasballon na achtervolging in Utrecht aangehouden door politie
Foto: Instagram Politie Utrecht Noord
Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag de bestuurder van een auto aangehouden, nadat die met een lachgasballon achter het stuur werd gesignaleerd.

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag de bestuurder van een auto aangehouden, nadat die met een lachgasballon achter het stuur werd gesignaleerd.

De bestuurder had volgens de politie een ballon in zijn mond toen hij over de Franciscusdreef in Overvecht reed. De agenten zetten daarop de achtervolging in. De bestuurder zag ook toen geen noodzaak om even van het lachgas te blijven. “Zelfs tijdens de achtervolging kon de bestuurder het niet laten om een ballonnetje met lachgas te gebruiken”, schrijft de politie op Instagram.

De achtervolging leidde door de wijken Overvecht en Zuilen. Na een korte achtervolging te voet, konden de agenten de verdachte aanhouden op de Beekoeverhof. Bij inspectie troffen de agenten meerdere lachgasflessen in de auto van de verdachte.

Rijbewijs

Ook bleek de bestuurder geen rijbewijs meer te hebben; dat was al ingevorderd vanwege het gebruik van lachgas achter het stuur. Politie zegt het voertuig in beslag te hebben genomen. De verdachte staat een proces-verbaal voor meerdere verkeersmisdrijven te wachten.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

10 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Hoe was je avond? Mwah, niet bijzonder, eerst even over de Boulevard van Lombok gescheurd, paar mensen uitgescholden voor racist, toen wat rondjes gereden in de buurt, wedstrijdje met de politie gehouden, even bakkie doen op bureau en lopend naar huis..

 2. Lombokker

  Wanneer gaan we dit soort hardnekkige overtreders nu eens voor langere tijd vastzetten? Nu is het wachten totdat ze een ernstig ongeluk veroorzaken.

  Inbeslagname van de auto zal niet veel helpen, want die krijgen ze na 2 á 3 weken weer terug. Verbeurd verklaren lijkt me een beter idee, en dan de opbrengst van de verkoop in een fonds voor verkeersslachtoffers storten.

 3. Koel Hoofd

  Aan een ballonnetje lurkend achter het stuur kruipen….zinloos, nodeloos en werkelijk volkomen hersenloos…
  Haal dat lachgas toch van straat!
  Gewoon weer net zoals vroeger, alleen verkopen aan vergunninghouders die onder geen enkel beding aan particulieren mogen doorverkopen.
  Echt weer de politieke onwil ten top om dit niet aan te pakken omdat milieu belangrijker is…

 4. LOESJE P.

  @ Realist; LOL!
  @ Lombokker; Eens! En een week- end verplicht ( geboeid ) , meekijken op de Spoedeisende Hulp!

 5. Utrechter

  Zeker recidive hard aanpakken; in dat geval geven de overtreders zelf al aan dat de straf niet voldoende was en ze dus nog wat meer ‘hulp’ nodig hebben om het gedrag te veranderen…

 6. Bernhard

  Tijd om dit soort tuig echt aan te gaan pakken. Langdurig vastzetten. Heropvoeden.

 7. Pee

  Gewoon letterlijk op water en brood een maand vastzetten .
  1 uur per dag luchten en 1 uur in de week bezoek mogen ontvangen.
  dat werkt beter dan al die rare behandelingen want het is nu toch onderhand wel bewezen dat dat totaal niet werkt.

 8. RABE

  Ja lombokker, ik ben het helemaal met je eens.

 9. RABE

  Ik ben het met Lombokker eens, maar mijn bericht werd niet geplaatst.

 10. Huub Boeren

  Het is geen toeval dat die politieauto daar stond te posten tegenover de parkeerplaats van Fort de Klop. Hier staan continu auto’s met jongeren die lachgas gebruiken. Uiteraard met bijbehorend geluidsoverlast en een vuilnisbelt aan ballonen, drankflesjes en fastfoodverpakkingen achterlatend. Dit is al heel lang bekend bij de gemeente en politie, maar wordt blijkbaar gewoon gedoogd. De gespeelde verbazing en verontwaardiging is dan ook een grote farce

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).