Automobilist haalt ‘doldwaze’ capriolen uit om uit handen te blijven van de politie Automobilist haalt ‘doldwaze’ capriolen uit om uit handen te blijven van de politie

Automobilist haalt ‘doldwaze’ capriolen uit om uit handen te blijven van de politie

Automobilist haalt ‘doldwaze’ capriolen uit om uit handen te blijven van de politie
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Een automobilist heeft er zaterdagavond in de Utrechtse wijk Overvecht alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk is de persoon, die geen rijbewijs bleek te hebben, toch gearresteerd.

Een automobilist heeft er zaterdagavond in de Utrechtse wijk Overvecht alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk is de persoon, die geen rijbewijs bleek te hebben, toch gearresteerd.

De achtervolging begon in Maarssen. Daar zagen agenten hoe de bestuurder een rood verkeerslicht negeerde en op de vlucht sloeg voor de politie. De verdachte reed in de richting van Overvecht.

Onderweg haalde de bestuurder volgens de politie een aantal ‘doldwaze’ capriolen uit. Zo reed de verdachte onder andere over het fietspad en de middenberm. Het lukte de agenten uiteindelijk om het voertuig tot stilstand te dwingen.

“Daar bleef het niet bij. De verdachte rende vervolgens weg, maar de collega’s konden hem snel inrekenen”, schrijft de politie op sociale media. De bestuurder bleek mogelijk onder invloed van drugs. Ook had de verdachte geen rijbewijs.

6 Reacties

Reageren
 1. Bubbel

  Je zal er maar lopen met je kinderen,,en zo,n doorgesnoven gek komt je plat rijden

 2. [email protected] 🤫

  Ach een glas en een plas,en alles blijft zoals het was, dat is Nederland 2021.

 3. JdV

  @Bubbel: Die doorgesnoven gek wordt opgejaagd door de politie. Voor het rijden door rood. Waar ze ook gewoon op kenteken een bekeuring voor kunnen sturen. Maar nu ontstaat er een levensgevaarlijke achtervolging met alle risico’s van dien.
  Want het is ontzettend belangrijk dat iemand die door rood rijdt ten koste van alles staande wordt gehouden. Daar kan man en macht voor worden ingezet. Terwijl als er bij u thuis wordt ingebroken u per internet aangifte moet doen omdat ze het niet belangrijk vinden. Proportionaliteit en verkeerde prioriteiten.

 4. Lombokker

  @JdV
  Een doorgesnoven gek is sowieso een gevaar op de weg, ook als er geen politie achter hem aan zit.

 5. Thuisblijver

  Meestal is het door rood rijden een startpunt voor de politie om te zien of er nog wat meer aan de hand is. En ja dus. Zeker als er gevlucht wordt richting Overvecht.
  En inderdaad als je lekker gesnoven hebt dan lijkt het of iedereen achter je aan zit.
  Als u gaat stemmen, stem dan vooral op een partij die drugs willen legaliseren. In de nacht met je kindjes buitenkomen wordt dan erg riskant, maar niet zeuren, daar heeft u voor gestemd. Roken achter het stuur wordt dan wel weer verboden, evenals elke dag een lekker stukje vlees eten. Snapt u het nog?

 6. Kadoendra

  @Thuisblijver

  “Als u gaat stemmen, stem dan vooral op een partij die drugs willen legaliseren. In de nacht met je kindjes buitenkomen wordt dan erg riskant, maar niet zeuren, daar heeft u voor gestemd.”

  Alcohol is legaal maar ik heb het sterke vermoeden dat het uiteindelijk alcohol is die de meeste verkeersslachtoffers maakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).