Automobilist onder invloed van lachgas slaat op de vlucht voor de politie Automobilist onder invloed van lachgas slaat op de vlucht voor de politie

Automobilist onder invloed van lachgas slaat op de vlucht voor de politie

Automobilist onder invloed van lachgas slaat op de vlucht voor de politie
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Leidsche Rijn
Agenten hebben zondagochtend na een achtervolging waarbij met hoge snelheid door Utrecht werd gereden een automobilist aangehouden. De bestuurder vertoonde even daarvoor ook al gevaarlijk rijgedrag en gebruikte daarbij ook lachgas.

Agenten hebben zondagochtend na een achtervolging waarbij met hoge snelheid door Utrecht werd gereden een automobilist aangehouden. De bestuurder vertoonde even daarvoor ook al gevaarlijk rijgedrag en gebruikte daarbij ook lachgas.

“Vanmorgen werd ons geen rustige start gegund”, schrijft de politie op sociale media. Er kwam in de ochtend een melding binnen over een automobilist die gevaarlijk rijgedrag vertoonde in Vleuten en daarbij ook lachgas gebruikte.

Bij het zien van de politieauto’s ging de verdachte er vandoor. Op de Vleutensebaan werden snelheden van 160 kilometer per uur bereikt, terwijl hier maar 50 is toegestaan.

Concentratie

Omdat de automobilist het zo bont maakte heeft de politie op de Soestwetering besloten het voertuig tot stoppen te dwingen. “Dit vergt een hoop concentratie en precisie.”

Daarna kon de verdachte worden aangehouden. Zowel het voertuig als het rijbewijs zijn in beslag genomen.

8 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Fijn dat deze idioot is aangehouden.
  Maar die inbeslagname zegt mij niet zoveel. Vaak stappen dit soort figuren ook zonder rijbewijs weer lachend in een auto.
  In beslag genomen auto’s gaan vrijwel altijd binnen enkele weken terug naar de eigenaar. Ik zou liever zien dat deze verbeurd worden verklaard, maar dat schijnt wettelijk gezien nogal moeilijk te zijn.

 2. Koel Hoofd

  Gezien de positie van de auto’s op de foto…
  Onze politie past Amerikaanse politie auto achtervolgingstechnieken toe!
  Ik weet niet of de Nederlandse smalle en propvolle wegen daar nu zo voor geschikt zijn.

  Dat lachgas moet gewoon linea recta morgen terug het vergunningshok in, dan maar een gecontroleerde markt in plaats van een vrije markt.

 3. Pee

  Hij probeerde natuurlijk uit een gebied te geraken waar lachgas verboden is.

 4. Pol

  Uitgelachen…..

 5. Moniek

  Waarom lachgas nog steeds kan worden verkocht aan dit soort malloten is de vraag. Het moet toch niet zo moeilijk zijn de verkoop aan particulieren wettelijk streng te reguleren, met onmiddellijke ingang? De nutteloze slagroompatroontjes kunnen natuurlijk zonder meer uit de handel.

 6. Pinkeltje

  Volgende week heeft hij met excuses vanwege de overlast zijn auto weer terug.

 7. Nlz

  @ Koel hoofd
  Op zo’n manier een auto “inboxen” is de minst onveilige methode om een auto tot stoppen te dwingen. In de VS wordt nog vrij vaak de PIT-manoeuvre gebruikt, waarbij één politieauto de auto die gestopt moet worden op één van de achterste hoeken aantikt en rondduwt, in een poging de snelheid er uit te krijgen. Dat is veel minder gecontroleerd dan het “inboxen”.

 8. Ronaldus

  Mooi

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).