Automobilist probeert met 200 km/h aan de politie te ontkomen Automobilist probeert met 200 km/h aan de politie te ontkomen

Automobilist probeert met 200 km/h aan de politie te ontkomen

Automobilist probeert met 200 km/h aan de politie te ontkomen
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Noord
Een automobilist probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Utrecht aan de politie te ontkomen. Hierbij werden snelheden van 200 kilometer per uur gehaald.

Een automobilist probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag in Utrecht aan de politie te ontkomen. Hierbij werden snelheden van 200 kilometer per uur gehaald.

Agenten zagen een Volkswagen Golf met hoge snelheid door de Utrechtse wijk Overvecht rijden en besloten het voertuig aan de kant te zetten. “De bestuurder had hier blijkbaar geen zin in en ging er met nog hogere snelheid vandoor”, schrijft de politie op sociale media.

Het ging er vervolgens hard aan toe tijdens de achtervolging. Zo werd er op een weg waar maar 100 kilometer per uur toegestaan is 200 kilometer per uur gereden.

De dollemansrit eindige uiteindelijk bij de McDonald’s in Maarssen. “Door de hoge snelheid is de bestuurder wat bekeuringen rijker en een Golf GTI armer, deze is namelijk in beslag genomen”, aldus de politie.

7 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Regelmatig zie ik lieden als idioten door de bebouwde kom racen. Vooral tijdens de ‘rustige’ uurtjes, dus ‘s avonds en ‘s nachts. Fijn dat er nu eens een is gepakt, dat mag wat mij betreft veel vaker gebeuren.
  Ik hoop wel de de inbeslagname permanent is, want vaak wordt zo’n auto na een paar dagen weer vrijgegeven.

 2. Jan

  Ik neem aan dat de bestuurder ook zijn rijbewijs kwijt is.

 3. Dirk

  Dus levensgevaarlijke toeren uithalen door moedwillig te vluchten voor de politie levert iemand geen nachtje cel op en enkel inbeslagname van de auto en een paar boetes?

  Het frustreert mij dat onze rechtstaat wel coulant is voor overtreders in het meenemen van de persoonlijke context van de misdaad (lagere strafmaat als ze een zware jeugd gehad hebben, zielig voor ze als ze door celstraf hun baan verdienen), maar dat aan de andere kant de negatieve context van de overtreding niet meegenomen wordt (vluchten voor de politie, moedwillig onschuldige weggebruikers in gevaar brengen).

 4. Koel Hoofd

  Er zijn gelukkig géén wegen IN de stad waar 100km/u gereden MAG worden (er zijn wel wegen waar het kan). Dus die 200km/u was gelukkig buiten de stad.
  Verder sluit ik me aan bij Lombokker.
  Met de kanttekening dat de gemeente dit wangedrag verder atimuleert en ook faciliteert door zoveel mogelijk drempelloos (of zo vlakke drempels dat het niet snelheidsremmend werkt) fietscomfort (rode racebanen) in woonwijken (30km.u zones) te (willen) realiseren.

 5. wollie

  als het van binnenstad naar maarssen ging vermoed ik de zuilense ring, daar haal je wel 2x de vmax als het rustig is…

 6. Adri

  Eens met Lombokker. Zo te zien een (redelijk) nieuwe Golf GTI. Hoop dat ze die verbeurd verklaren, dan is het flinke boete. Je kunt die eikels het beste hard in de portemonnee raken. Je moet voor de grap maar eens op de ASW kijken

 7. Pjotr Nemens

  @adri 9 van de 20 keer is de auto niet van de bestuurder maar van iemand met een adres in het buitenland. Dan wel een huur/lease auto. Dan wordt verbeuren heel lastig

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).