Automobilist probeert met snelheden van 140 km/h in Utrecht te ontkomen aan de politie Automobilist probeert met snelheden van 140 km/h in Utrecht te ontkomen aan de politie

Automobilist probeert met snelheden van 140 km/h in Utrecht te ontkomen aan de politie

Automobilist probeert met snelheden van 140 km/h in Utrecht te ontkomen aan de politie
Een automobilist die onder invloed was is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Utrecht met hoge snelheid op de vlucht geslagen voor de politie. De bestuurder is uiteindelijk gearresteerd.

Een automobilist die onder invloed was is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Utrecht met hoge snelheid op de vlucht geslagen voor de politie. De bestuurder is uiteindelijk gearresteerd.

Agenten reden rond 02.20 uur op de Landschapsbaan in Vleuterweide. Daar zagen ze een voertuig rijden die ze vanwege de avondklok wilden controleren. De bestuurder zag dit echter niet zitten en ging er met hoge snelheid vandoor.

Volgens de politie werden er in de bebouwde kom snelheden van zo’n 140 kilometer per uur gehaald. Uiteindelijk lukte het op de Langerakbaan om de wegpiraat staande te houden.

Uit een analyse bleek dat de verdachte onder invloed was van drank en drugs. Het rijbewijs is ingevorderd en daarnaast kan de bestuurder nog een aantal boetes verwachten.

13 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Een beetje een Telegraaf berichtenkop. 140kmh kan op die weg gewoon zonder al te veel problemen.

 2. Ron A.

  “Esrin W. 30/1/2021 – 10:17
  Een beetje een Telegraaf berichtenkop. 140kmh kan op die weg gewoon zonder al te veel problemen.”

  ….. oh ja…. nee, dan is het niet zo erg.

 3. Esrin W.

  Het gros van de mensen met een rijbewijs heeft net genoeg vaardigheden om hun vierwieler van A naar B te krijgen. Elke keer als je in de auto stapt zie je daar geweldige voorbeelden van. Het zijn ook precies dié types die het niet gewend zijn harder dan 120 te rijden en dit zijn de eersten die wat overkomt als ze de grens overgaan de Autobahn op waar het allemaal een tandje sneller gaat: https://www.ad.nl/binnenland/verdriet-is-groot-na-dood-tielenaren-bij-ongeluk-in-duitsland-dit-is-echt-een-groot-verlies~ae57fe0f/

 4. Lachgas

  Krijg de indruk dat de politie fanatiek op avondklokovertreders op jacht is.
  Op 1 ritje van nog geen 14 km 3x aangehouden, kan dat niet anders?
  Hoop dat de politie na de avondklok ook zo fanatiek optreed tegen fietsers die geen hand uitsteken, door rood rijden etc.

 5. MJPD

  @Lachgas
  Gelet op uw nickname verbaast het mij niet dat u 3x bent aangehouden. Ja, fietsers die geen hand uitsteken, dat is nou echt een maatschappelijk probleem… Heb liever dat men fanatiek optreedt tegen groepen waar normaliter systematisch voor wordt weggekeken…

 6. Watnboudel

  @MJPD: u bedoelt fietsers?

 7. Koos Spee

  @Esrin W

  Als je denkt dat je daar zonder al te veel problemen 140 kan rijden zit er een steekje bij je los. Het is grotendeels een enkelbaans weg met gelijkvloerse kruisingen.

 8. Rob H.

  @Esrin W.: een fiets is geen moordmachine zoals een auto. Automobilisten moeten nog veel strenger aangepakt worden.

 9. Esrin W.

  Ik had je al omschreven in mijn tweede stuk Koos.

 10. Koel Hoofd

  @Koos Spee
  Op een eenbaansweg zonder dwingende drempels op korte afstanden zien die achterlijke types gelijkvloerse kruisingen niet echt als een gevaarlijk probleem.

 11. Utrechtvoorutrecht

  @Esrin Praat u nou goed dat er dronken met 140 km/u door de bebouwde kom van de politie weggereden wordt? En dat om weer een punt te maken dat u een auto met grote cylindertjes heeft? Ik begrijp nu ook uw opmerking over het schoolplein. U bent dat niveau eigenlijk nooit ontgroeid.

 12. Koos Spee

  @Esrin W

  Daar heb ik perongeluk overheen gelezen. Een Duitser zal inderdaad met 140km/h niemand hartstikke doodrijden op een enkelbaans weg met gelijkvloerse kruisingen. Zijn rijervaring op de meerbaans Autobahn met ongelijkvloerse kruisingen zorgt hier natuurlijk voor.

 13. Ihsan

  @Esrin, daar is een auto op de openbare weg nu net voor bedoelt. Om mee van A naar B te rijden. Niet om zo hard mogelijk te gaan, en al helemaal niet in de bebouwde kom. Daar hebben we de racebaan voor. Jij denkt misschien dat je goed kunt rijden, maar de echte wereld is geen voorspelbare Grand Prix. Hoogmoed komt voor de val. Hopelijk gaan wij op termijn naar max 30km/u op de meeste doorgaande wegen binnen de bebouwde kom. Dan worden al die freaks die met meer dan 80km/u door de stad rijden eindelijk van de weg gehaald.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).