Automobilist raakt macht over stuur kwijt en schiet van Waterlinieweg af | De Utrechtse Internet Courant Automobilist raakt macht over stuur kwijt en schiet van Waterlinieweg af | De Utrechtse Internet Courant

Automobilist raakt macht over stuur kwijt en schiet van Waterlinieweg af

Automobilist raakt macht over stuur kwijt en schiet van Waterlinieweg af
Archiefbeeld Waterlinieweg. Bron: Google Streetview
Een automobilist raakte donderdagochtend op de Waterlinieweg de macht over het stuur kwijt waarna de auto van de weg schoot. De wagen kwam enkele meters verderop tegen bomen op het talud tot stilstand.

Een automobilist raakte donderdagochtend op de Waterlinieweg de macht over het stuur kwijt waarna de auto van de weg schoot. De wagen kwam enkele meters verderop tegen bomen op het talud tot stilstand.

Het ongeluk gebeurde rond 07.15 uur en zorgde voor de nodige vertraging. De hulpdiensten sloten een gedeelte van de Waterlinieweg af. Volgens een fotograaf die aanwezig was, werd de bestuurder gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Vorig jaar gebeurde er ook al twee ongelukken op de Waterlinieweg waardoor er een discussie ontstond over de noodzaak van vangrails. Deze waren juist verwijderd tijdens een herinrichting in 2017. In oktober en november reden er ook al twee auto’s de berm in. Politieke partijen vroegen zich toen af of er niet te veel risico was voor de gebruikers van de aangrenzende fiets- en wandelpaden. Onderzoek van de politie wees toen uit dat dit niet het geval was.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Herman

  De Waterlinieweg is een hele oude snelweg. Deze werden verhoogd aangelegd zodat paard en wagens de weg makkelijk konden passeren via tunnels.

  Misschien is het een idee om de Waterlinieweg af te graven tot maaiveld. Dan ziet de weg er minder als een snelweg uit, geen lage tunnels meer en als bonus wordt Utrechts meest internationale monument, het Rietveld huis, meer mooi zichtbaar.

 2. Bewoner van Lunetten

  Rijkswaterstaat en Gemeente Utrecht: s.v.p. 100 meter vangrail plaatsen. En SNEL.

  U bent verplicht om uw belastingbetalende burgers die uw wegen gebruiken met veilige voorzieningen te beschermen. De politieke partijen dit dit eerder hebben aangekaart hebben terecht hun zorgen geuit.

  Honderden fietsers komen op deze locatie dagelijks onderlangs voorbij fietsen, waaronder veel schoolgaande kinderen. Feit dat er nu al toch een aantal keer een auto van de Waterlinieweg af is geraakt, maakt het risico toch reëel dat een fietser, of compleet fietsend gezin wordt betrokken bij een ongeluk. Onacceptabel.

  QUOTE: “Onderzoek van de gemeente wees toen uit dat dit niet het geval was.”
  Welnu: Is uw eerdere risicoanalyse ergens publiek (online) na te lezen? Heeft de redactie van DUIC wellicht hier een update over?

  Fijne dag nog 😉

 3. Gerben

  Vangrail ? Kom op zeg, moet dan ook de Kardinaal de Jongweg, einsteindreef en andere dubbele wegen van zoiets worden voorzien? Gewoon je snelheid aanhouden. Er ligt niet eens een fietspad langs.

 4. Hadjememaar

  Drie keer van de weg af, dat vraagt om reflectie een passende maatregelen. Als het geen vangrail is, dan iets anders. Zeggen: het onderzoek wijst uit…. lukt niet meer. De praktijk wijst uit dat er een gevaarlijke verkeerssituatie is ontstaan, dus duik (of Duic) er in!

 5. bee

  je gaat mij niet vertellen dat politie en brandweer blij zijn dat er geen vangrail meer is?
  je kan nu mooi zien wat er voorkomen had kunnen worden.
  en die smoesjes over dat die vangrail niet nodig is kunnen gelijk de prullenbak in.
  dit is een levensgevaarlijke weg geworden waar je zomaar uit het niets een tegenligger frontaal op je kan klappen

 6. Katja

  Hou je nou gewoon aan de max. snelheid van 70, dan kan je niks gebeuren.

 7. Piet

  @gemeente ga nu toch eens gewoon handhaven want hoogstwaarschijnlijk ligt ook hier weer het rijgedrag van de bestuurder of andere weggebruikers aan ten grondslag.

  Het enige dat daar werkt zijn PV’s!

 8. Klaas

  @bee 4/4/2019 – 12:29
  Slecht nieuws voor jou, maar in principe kan er op elke weg uit het niets een tegenligger frontaal op je kan klappen.
  Oké toegegeven op een snelweg iets moeilijker maar niet onmogelijk.

 9. JdV

  Wel weer een hoop onbewezen verdachtmakingen en aannames hier. Maar meteen weer schreeuwen over te hoge snelheden, terwijl daar helemaal niets over bekend is. Dezelfde roeptoeters die het altijd beter weten. Er kunnen ook andere oorzaken zijn. Olie of andere gladheid van het wegdek. Verblind door tegenligger of opkomende zon. Slaapgebrek. Afgeleid door mobieltje. Kortom veel redenen om van de weg af te kunnen raken.

 10. Gerard Brugmans

  Plaatsing van vangrails ‘prikkelt’ de verkeershufters die nu al te hard rijden op de Waterlinieweg om daar nog veel harder te gaan rijden. Ik rij daar elke dag en zie vaak dezelfde typjes langs komen scheuren (meestal te jong, te opgefokt en in een te dure auto van de baas…) Handhaaf daar één maand met rijdende burgerauto’s en het probleem is over!

 11. Nico

  Her is een drukke weg, die op een onlogische manier is versmald. Een kleine afwijking en je raakt al een betonnen rand. Ook de rare busbanen die komen en gaan helpen niet mee aan een veilige doorstroom. Sinds de vangrail weg is, is het elke keer een rare gewaarwording op het fietspad langs begraafplaats Kovelswade dat de auto’s op ooghoogte voorbij suizen. Voelt niet prettig. De gemeente is halslachtig wat betreft de vangrail: bij de viaducten zijn ze wel aanwezig. Raar.

 12. bee

  @klaas.
  slecht nieuws voor mij?
  er hebben altijd vangrails gezeten maar omdat groenlinks het niet mooi vond hebben ze die vangrail maar weggelaten.
  laten we maar hopen dat er niemand wat aan het hart krijgt oid ,auto vliegt over de middenberm frontaal op het aankomend verkeer,terwijl dat voorheen dus onmogelijk was.
  dat kan al met 50km per uur gebeuren.

 13. Luuk Upuuk

  @ Bewoner van Lunetten, u bent verplicht om u aan de maximum snelheid te houden Met de inrichtin g van de weg is nix mis. Voordat de wijk Lunetten überhaupt bestond, was dit een rijksweg en was de maximum snelheid 100, nu is het een gemeenteweg met een max kilometrage van 70. Hou je aan die snelheid en er is nix aan de hand.

 14. bee

  Klaas

  het slechte nieuws is dat die vangrail daar niet voor de sier zat.
  vraag het anders eens aan een politieagent of brandweerman wat zij vinden van de situatie.
  het slechte nieuws voor jou is dat je dan dezelfde antwoorden krijg die ik al eerder zei.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).