Automobilist rijdt 118 km/u over Marnixlaan waar 50 is toegestaan | De Utrechtse Internet Courant Automobilist rijdt 118 km/u over Marnixlaan waar 50 is toegestaan | De Utrechtse Internet Courant

Automobilist rijdt 118 km/u over Marnixlaan waar 50 is toegestaan

Automobilist rijdt 118 km/u over Marnixlaan waar 50 is toegestaan
De Marnixlaan ter hoogte van de Kenaustraat. Beeld: Google Streetview
Op de Marnixlaan heeft de politie dinsdag bij een controle 140 bestuurders betrapt op overtreding van de maximumsnelheid. Uitschieter was een bestuurder die een snelheid van 118 kilometer per uur haalde, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. 

Op de Marnixlaan heeft de politie dinsdag bij een controle 140 bestuurders betrapt op overtreding van de maximumsnelheid. Uitschieter was een bestuurder die een snelheid van 118 kilometer per uur haalde, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden. 

De controleurs van het Verkeershandhavingsteam stonden met een radarcontroleapparaat ter hoogte van de Kenaustraat. Van de 837 passerende auto’s en motoren, reden er 140 te hard.

Alle overtreders krijgen een bekeuring op de mat.

11 Reacties

Reageren
 1. Jan Lisman

  Ben benieuwd met wat voor auto dat geweest is, want je moet toch een verdraaid goede acceleratie hebben wil je die snelheid binnen zo’n korte afstand -die op z’n hoogst 150 meter is- van één van de rotondes kunnen bereiken.

 2. [email protected]

  Dit is geen verkeershandhaving, maar gewoon ordinair geld afpersen van automobilisten, en het liefs niet betalen want dan kan de boete verdubbeld worden,de hobby’s van dit kabinet moeten ergens van betaalt worden.

 3. Gerben

  @geenstijl: ik geloof dat uw hersenen in uw zitvlak zitten om zo’n snelheid “krom/goed” te praten cq er zo’n draai aan te geven.

 4. Sander

  Ach [email protected], vanwaar je weerstand tegen deze controles? Als er gekken gepakt worden die daar 70km per uur te hard rijden, dan ben ik blij. Nu kan ik me voorstellen dat uzelf wel eens zo’n fijne brief op de mat heeft gekregen: vandaar de weerstand.

 5. FD

  @Jan
  Een beetje Audi uit de huursector met zekere berijders doet dat moeiteloos.

 6. Niels

  @GeenStijl, hou toch in hemelsnaam eens op met die onzinnige, puberale reacties. Altijd dat tegendraadse gezever, dat eeuwige wantrouwen jegens overheden, die alleen maar op graaien uit zouden zijn. Die man bracht simpelweg met zijn 118 km/u andere weggebruikers in gevaar. Vind jij het leuk om onder de auto van zo’n idioot te komen? Ik niet in elk geval en dus ben ik blij met die controles.

 7. [email protected]

  @Sander 18/5/2016 – 22:48,
  Beste Sander ik heb echt geen weerstand tegen handhaven, ikzelf heb al jaren geen bon gekregen, maar handhaven is wat mij betreft mensen aanhouden en toespreken, heeft meer effect dan dat acceptgiro briefje in de bus.
  Dus wat mij betreft mensen aanspreken, dat is pas handhaven, net zoals Patrick Vermeulen doet van de verkeersdienst op SBS6.https://www.youtube.com/watch?v=DPoM_NdQhX0

 8. Wim

  Tja wat krijg je in deze bejaarden stad waar je je maar met een rollator moet voortbewegen anders krijg je een bon.

 9. Jan Lisman

  @FD

  Dat klopt FD, maar toen ik mijn reactie gaf werd in zowel in de kop als in het artikel een snelheid van 188 km/h genoemd. Dit is later door de redactie gewijzigd in 118 km/h.

 10. [email protected]

  @Niels 19/5/2016 – 11:20,
  Begrijpelijk lezen Niels, niet met je onderbuik/bierbuik reageren, handhaven heeft echt alleen zin als je mensen aanhoud, zie mijn reactie op Sander, ik heb het nergens erover dat ik het goedkeur dat er een malloot te hard rijd zoals 118 km, maar wel tegen die lullo boete van 5km te hard en dat zijn er wel duizenden.

 11. Sander

  @Geenstijl. Begrijpend; maar dat terzijde.

  Je weet natuurlijk zelf dat er bij die lullige 5km per uur een snelheidscorrectie in zit. En dat een dergelijke overtreder 8 km per uur te hard rijdt. Op een weg van 50km/u is dat toch een overschrijding van zo’n 15%. Daarnaast, bij de meeste wegen wordt er een bekeruing uitgeschreven vanaf4km/u (na correctie). Dat betekent dat je op ene 50km weg gerust 56 kan rijden, zonder bekeuring te krijgen.

  Iedereen aanhouden en aanspreken op zijn gedrag voor dergelijke overtredingen is natuurlijk overdreven. Er zit ook een eigen verantwoordelijkheid in bij de mensen zelf. Bij grotere overtredingen, zoals in jouw link, is het inderdaad beter om de mensen er rechtstreeks op aan te spreken. Maar ook daar kun je je weer afvragen, wat voor nut heeft het?
  Jij vindt het afpersing, ik schaar het onder de ‘wie niet horen wil moet voelen’.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).