Automobilist gaat spookrijdend en met meer dan 100 kilometer per uur te hard over Amsterdamsestraatweg in Utrecht Automobilist gaat spookrijdend en met meer dan 100 kilometer per uur te hard over Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Automobilist gaat spookrijdend en met meer dan 100 kilometer per uur te hard over Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Automobilist gaat spookrijdend en met meer dan 100 kilometer per uur te hard over Amsterdamsestraatweg in Utrecht
Beeld: Instagram Politie Utrecht-Noord
Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is een automobilist aangehouden die met 152 kilometer per uur op de verkeerde weghelft reed. Op de plek waar hij reed gebeurde vorige week een ongeluk waarbij twee doden vielen.

Op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is een automobilist aangehouden die met 152 kilometer per uur op de verkeerde weghelft reed. Op de plek waar hij reed gebeurde vorige week een ongeluk waarbij twee doden vielen.

De maximumsnelheid op de Amsterdamsestraatweg is 50 kilometer per uur, wat de bestuurder van de Audi RS6 dus met ruim 100 kilometer per uur overschreed. Hij haalde snelheden van 152 kilometer per uur, haalde meerdere voertuigen in en nam een drempel terwijl hij tegen de rijrichting in reed.

De politie was bezig met een controle omdat ze meerdere meldingen van racende auto’s op de Amsterdamsestraatweg had binnengekregen. Op het moment dat de Audi de agenten passeerden, zetten ze de achtervolging in. De politie wist uiteindelijk de weg van de automobilist te blokkeren.

De bestuurder wordt verdacht van roekeloos rijgedrag, wat een strafbaar feit is. De auto is in beslag genomen en de politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Hij moet voor de rechter verschijnen en moet bij het CBR een cursus volgen.

Tekst loopt door onder de post


Dodelijk ongeluk

“Dit incident benadrukt opnieuw de gevaren van het rijden met overdreven hoge snelheden”, schrijft de politie op Instagram. “De politie waarschuwt automobilisten om zich aan de verkeersregels te houden en zich bewust te zijn van de kwetsbaarheid van andere weggebruikers. De tragedie van een week geleden mag zich niet herhalen.” Op de Amsterdamsestraatweg gebeurde vorige week ’s nachts een ongeluk waarbij twee mannen om het leven kwamen.

17 Reacties

Reageren
 1. Leon Tosti

  Op Dumpert staat een filmpje met beelden van deze achtervolging:
  https://www.dumpert.nl/?selectedId=100094371_fff00cfc

 2. Binnenstadbewoner

  Poging tot doodslag. Hij had mensen dood of invalide kunnen rijden. Hier is alleen een gevangenisstraf op zijn plaats.

 3. wollie

  mag niet he

 4. Redimu

  Wat een tokkies

 5. Ron

  Volgens het CBR zijn er een kleine 300 nederlanders die elke week een verkeersboete krijgen. Zij zijn duidelijk niet in staat te beseffen wat het doel en nut is van verkeersregels, en stappen ook met een rijverbod en ingetrokken rijbewijs weer in de auto. Pak je de auto af, dan lenen ze er een. Wat moeten we toch met zulke hardleerse mensen?

 6. GeeWee

  En als je bij de gemeente vraagt om meer verkeersdrempels (of hogere drempels) dan kan dat niet vanwege de veiligheidsdiensten en vanwege de busroute…

 7. Uuu

  Waarom moet zo iemand eigenlijk niet een tijdje de cel in en raakt zo iemand eigenlijk niet permanent zijn rijbewijs krijgt? Zo iemand dient ook heropgevoed te worden, want is een (permanent) gevaar voor de samenleving. Hier faalt dus het rechtssysteem.

  Auto rijden doe je niet voor je eigen plezier. Het is een vervoermiddel om relatief snel van A naar B te kunnen, niets meer, niets minder, wat autofabrikanten je middels marketing ook aanpraten. Dan moet je racecoureur worden op een circuit, als racen je hobby is.

 8. Koel Hoofd

  Met 152km/u over die drempel?
  Indrukwekkend vertoon van pure achterlijkheid.

 9. W.

  Verwer, toevallige reageerden er hier recent wat bewoners van de ASW naar aanleiding van het ongeluk een week geleden. Die gaven juist aan dat sinds de drempels er zijn er alleen maar idioter gereden wordt. Drempels lijken hier dus zeker niet de oplossing, helaas.

 10. Ihsan

  Benoem nou eindelijk wat dit is. Dit is geen roekeloos rijgedrag maar een poging tot moord. Iemand die zo hard door de bebouwde kom rijdt zou automatisch vervolgd moeten worden voor poging tot moord. Iedereen doe een rijbewijs heeft kunnen bemachtigen is zich bewust van het risico van hard rijden. Daarom moet er standaard vanuit worden gegaan dat het doel van de bestuurder was om slachtoffers te maken. Vele jaren de bak in en een levenslange rijontzegging! Maar de rechter zal wel weer een voorwaardelijke taakstraf opleggen en een paar weken rijontzegging… Waardeloos.

 11. Ron

  Wellicht een idee om van de Amsterdamsestraatweg een enkelbaans 15km zone te maken met 500 paaltjes, maar ook extra parkeerplekken voor de winkels en bredere voedpaden? Dan wordt het een wandel en winkelzone en kán je er niet meer hard rijden.

  Disclaimer: ja dan kan de ambulance er ook niet meer snel door. Maar als we ambulance ritten en ongelukken naast elkaar zetten, voorkomen we hier niet meer ellende mee dan het veroorzaakt?

 12. De ondernemer

  Wij zijn als ondernemers van de ASW een roepende in de woestijn niemand luistert naar ons dat deze gekken iedere dag weer opnieuw met grote snelheden over de ASW rijden de politie controleert s’morgens om half 9 met een lasergun Tsjaad dan slapen onze vrienden want s’nachts zijn ze op pad plofkraken inbreken en drugshandel maar oh sorry dat mag je niet hardop zeggen gemeente ambtenaar zegt nou het valt allemaal wel mee hoor jullie blijven alles maar negatief zien nou echt deze mensen zijn wereldvreemd alles wegkijken daar zijn ze in onze gemeentetoren erg goed in.

 13. Rob

  Ik vind “meer dat 150 km” toch beter klinken dan “meer dan 100 km te hard”.
  Dat komt denk ik doordat 150 meer is dan 100.
  Maar het is vooral fijn dat het goed is afgelopen.

 14. Rose

  Interpunctie toepassen zou de leesbaarheid sterk bevorderen, Ondernemer.

 15. JdV

  @ron: wat krijgen we dan te eten op dat voedpad?

 16. WJM

  Waar blijven die kordate Utrechtse gemeentebestuurders in deze? Gemeenteraad of collegeleden…….
  Of wonen er in deze buurt geen bestuurders?

 17. RvD

  Tijd om ons wetgeving te wijzigen en dit soort acties eens echt te gaan bestraffen. Dus poging tot doodslag en (ongeacht van wie de auto is) auto definitief in beslag nemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).