Automobilist rijdt tijdens zijn vluchtpoging voor de politie bijna een voetganger aan in Utrecht Automobilist rijdt tijdens zijn vluchtpoging voor de politie bijna een voetganger aan in Utrecht

Automobilist rijdt tijdens zijn vluchtpoging voor de politie bijna een voetganger aan in Utrecht

Automobilist rijdt tijdens zijn vluchtpoging voor de politie bijna een voetganger aan in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht-Zuid
Een automobilist die maandag op de vlucht sloeg voor de politie in Utrecht heeft bijna een voetganger aangereden. Uiteindelijk werd het voertuig klemgereden en de verdachte gearresteerd.

Een automobilist die maandag op de vlucht sloeg voor de politie in Utrecht heeft bijna een voetganger aangereden. Uiteindelijk werd het voertuig klemgereden en de verdachte gearresteerd.

Agenten die maandag door Hoograven reden, zagen een voertuig dat opviel vanwege ‘vreemd’ rijgedrag. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, besloot deze het gaspedaal in te drukken en er vandoor te gaan.

Er ontstond een achtervolging door de wijk. “Hierbij haalde de bestuurder van het voertuig zeer gevaarlijke capriolen uit. Hij reed over voet- en fietspaden, door bermen en reed bijna een voetganger aan”, aldus de politie.

Met behulp van collega’s uit andere wijken konden de agenten de verdachte klemrijden. Het rijbewijs is ingevorderd en er is tegen hem een proces-verbaal omdat hij de verkeersregels in ‘ernstige mate’ heeft geschonden.

9 Reacties

Reageren
 1. Katja

  “hij de verkeersregels in ‘ernstige mate’ heeft geschonden.” Dat is een understatement. Mag nooit meer de weg op.

 2. Gustl

  Ik zou zeggen: ook poging tot doodskag

 3. Lombokker

  “het rijbewijs is ingevorderd”

  De praktijk leert dat dit soort verkeersterroristen daar meestal niet van onder de indruk zijn, en vervolgens ook zonder rijbewijs weer achter het stuur kruipen.

  Het zou volgens mij effectiever zijn om de bewuste auto verbeurd te verklaren; ook als deze gehuurd of uitgeleend zou zijn. Moet de eigenaar maar beter opletten aan wie hij zijn auto meegeeft. In de praktijk blijkt sowieso vaak dat criminelen in een voertuig rijden dat bij een (dubieus) verhuurbedrijf is geregistreerd.

 4. Hans

  Er moeten andere methodes zijn om ‘ondeugende’ automobilisten staande te houden. Want niet alleen de automobilist, maar ook de politieauto vormt bij een achtervolging een enorm gevaar op de weg. Politiemensen zijn niet onfeilbaar. Dus als een automobilist weg scheurt, laat hem en verzin een list…

 5. Scherpschutter

  Zowaar een keer eens met Hans. Dergelijke dwazen moet je als Politie gewoon laten gaan en op andere manier zien staande te houden. Of niet.

  Het is het doorgaans niet waard om levens van omstanders in het geding te brengen voor het kunnen aanhouden van een autobestuurder die niet gediend is van staandehouding.

  Het is immers ook niet zo dat op deze wijze moordenaars of terroristen worden aangehouden. Vaak gaat het slachtofferloze ‘misdrijven’ als geen rijbewijs hebben, geen verzekering hebben, een borreltje teveel ophebben of bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid stuff in de auto.

  Laat gaan die malloten.

 6. Hans

  Ehh… Scherpschutter, “Zowaar een keer eens met Hans”, alsof je het anders nooit met mij(n reacties) eens bent. Maar dit is voor het eerst dat ik op DUIC een reactie achterlaat.
  Hoe dan ook, we zijn het helemaal met elkaar eens…

 7. cas

  @ scherpschutter, een dergelijke vrijbrief voor idioten in het verkeer lijkt mij echt niet de oplossing. En terroristen zijn wel even iets anders dan verkeersovertreders.

 8. Pee

  Je kan ze niet laten gaan want dan gaan ze er rekening mee houden dat als ze wegrijden ze toch niet achterna worden gezeten.

 9. W.

  @Hans: De politie is daar blijkbaar regelmatig inderdaad ook iets te fanatiek mee: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3532566/wat-doen-we-als-een-snelheidsduivel-een-politieagent-blijkt-te-zijn

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).