Automobilist scheurt met 145 kilometer per uur langs werkzaamheden op A12 bij Utrecht Automobilist scheurt met 145 kilometer per uur langs werkzaamheden op A12 bij Utrecht

Automobilist scheurt met 145 kilometer per uur langs werkzaamheden op A12 bij Utrecht

Automobilist scheurt met 145 kilometer per uur langs werkzaamheden op A12 bij Utrecht
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een automobilist aan de kant gezet die met 145 kilometer per uur over de A12 scheurde. De chauffeur werd gepakt bij knooppunt Lunetten, waar op dat moment wegwerkzaamheden waren.

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een automobilist aan de kant gezet die met 145 kilometer per uur over de A12 scheurde. De chauffeur werd gepakt bij knooppunt Lunetten, waar op dat moment wegwerkzaamheden waren.

Als er ’s nachts wegwerkzaamheden bezig zijn, controleert de politie naar eigen zeggen extra op snelheid, om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen. Dat gebeurde afgelopen nacht ook op de A12, onder meer bij knooppunt Lunetten.

De politie constateerde meerdere snelheidsovertredingen, maar één auto sprong erbovenuit. De chauffeur besloot daar de matrixborden te negeren en reed met 145 kilometer per uur, waar op dat moment 70 kilometer per uur was toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Ook moet de automobilist zich bij het CBR melden voor een cursus.

8 Reacties

Reageren
 1. Hans

  Het wachten is op de reagerende medemens hier op dit forum die verklaart dat deze actie een typisch voorbeeld is van machtsmisbruik van overheidsdienaren omdat deze onschuldige automobilist immers geen enkele wegwerker geraakt, aangereden, of dodelijk heeft laten verongelukken.

 2. Statler

  Jammer dat verbeurtverklaring niet de standaard is bij zodanige overtredingen. Deze bestuurders zijn zich duidelijk niet bewust van de verantwoordelijkheid die het gebruik van een dergelijk voertuig met zich meebrengt.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 3. Koel Hoofd

  145km/u waar je maar 70km/u mag vanwege veiligheid van de werkende medemens. Dat is gewoon asociaal.
  De rechter zal er wel korte mette mee maken.

 4. Jeroen

  Rijbewijs afnemen. Auto definitief in beslag nemen. € 1.450 boete. En 1450 uur onbetaald met een oranje hesje aan het verkeer tijdens wegwerkzaamheden in gaten houden.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Echt een totale idioot, blijkbaar lak aan de wegwerkers die er rondlopen of rijden,rijbewijs invorderen voor zeker 5jaar.

 6. Thuisblijver

  Toch zijn het vooral mensen die zitten te appen achter het stuur die tot grote schrik van de wegwerkers met een gangetje van 75 km/h af en toe een pionnetje intikken. En dat zijn er heel wat, die iedere dag de dans ontspringen.
  Rij je 145 dan let je doorgaans veel beter op (vind ik). Behalve deze sukkel dan, dus na de cursus ook even naar de opticien en naar de psychiater.

 7. Mw. Ploum

  @Koel Hoofd: ‘de veiligheid van de werkende medemens’, ach wat nobel van u opeens, mevoruw of meneer Hoofd. Zodra die werkende medemens op een fiets stapt verandert die overigens echter in uw ogen stante pede in een asociaal en mag diegene gerust door de minst nobele der automobilisten van de sokken gereden worden, zo lees ik in uw bijdragen, of in het beste geval krijgt de verkeerssituatie de schuld, nooit de automobilist. Die moet het blijkbaar nogal bont maken als het aan u ligt.

 8. Good Knight

  Veel te lage straf. Dit soort figuren hebben meestal lak aan alles. Rijbewijs inname werkt ook niet altijd bij deze soort. Een langere taakstraf op een revalidatiecentrum zou wel eens een beter normbesef kunnen veroorzaken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).