Automobilist scheurt met 70 kilometer per uur te hard over Franciscusdreef in Utrecht en is rijbewijs kwijt Automobilist scheurt met 70 kilometer per uur te hard over Franciscusdreef in Utrecht en is rijbewijs kwijt

Automobilist scheurt met 70 kilometer per uur te hard over Franciscusdreef in Utrecht en is rijbewijs kwijt

Automobilist scheurt met 70 kilometer per uur te hard over Franciscusdreef in Utrecht en is rijbewijs kwijt
Foto: Instagram Politie Utrecht Noord
De politie heeft woensdagavond op de Franciscusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht een automobilist staande gehouden die zeventig kilometer per uur harder reed dan toegestaan. De automobilist moest het rijbewijs inleveren.

De politie heeft woensdagavond op de Franciscusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht een automobilist staande gehouden die zeventig kilometer per uur harder reed dan toegestaan. De automobilist moest het rijbewijs inleveren.

De Tesla scheurde rond 23.00 uur met bijna 120 kilometer per uur over de Franciscusdreef in Overvecht, terwijl op die weg maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. Agenten betrapten de automobilist en hebben de Tesla vervolgens staande gehouden.

Wie in Nederland 50 kilometer per uur of meer te hard rijdt, moet zijn of haar rijbewijs inleveren. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist in Overvecht dan ook ingevorderd. De officier van justitie beslist binnen een aantal dagen of de automobilist het rijbewijs terugkrijgt of dat het langer wordt ingehouden.

Nieuwe flitspaal

De Franciscusdreef is een bekende plek voor snelheidsovertredingen. Afgelopen dinsdag is daarom op de weg een nieuwe flitspaal aangegaan. Volgens de gemeente en het Openbaar Ministerie is de flitspaal nodig omdat er vaak met te hoge snelheid wordt gereden, zowel overdag als ’s nachts. Ook wordt op de kruising vaak door rood gereden, met name richting de Noordelijke Ringweg.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. André

  Slechte timing van die Tesla-rijder.
  Ik rij ook regelmatig over de Franciscusdreef (maar niet zó hard) en kom nooit politie tegen, zo veel blauw is er niet meer op straat.

 2. Koel Hoofd

  Software hikje?
  Ruzie thuis gehad?
  Of schreeuwde de Tesla “u rijdt te hard” soms in in het Chinees?
  Wat een debiel, 120km/u in de stad vol met van de pot gepleurde fietsers, en dan ook nog in het donker.

 3. Afleren

  Opgevoerde bromfietsen gingen vroeger ‘in de pers’. Graag hier ook zo’n actie. Meneer (hoogstwaarschijnlijk) is het dan voor zijn hele leven afgeleerd!

 4. Statler

  Mooi.

 5. W

  @andre: stoer man! Not! Hou je je alleen maar aan re regels omdat er gecontroleerd wordt?
  Beetje puberaal, nietwaar?

 6. Herman

  Waarom wordt het merk van de auto genoemd, voegt “Tesla” wat toe?
  Of is dat om eventuele vooroordelen te voorkomen, bijvoorbeeld dat een zwarte Audi was?

 7. JdV

  Schandalig. Rij je volkomrn schoon in en zwaar gesubsidieerde electrokar rond, pakken ze je rijbewijs af voor zo iets lulligs terwijl de vervuilende euro3 diesels gewoon met 50 km per uur door mogen rijden. Deze automobilist is gewoon slachtoffer van de tesla-haat bij de overheid. Ik zou een rechtzaak aanspannen wegens discriminatie.

 8. Kloek

  @ André

  Vandaar de nieuwe flitser, omdat …….. zoals jij zelf zo veel moeite hebben om zich aan simpele en heldere afspraken en regels te houden die ook voor jullie gelden. Kan de politie zich weer met de echte criminaliteit bezig houden en jou vinden ze achteraf wel, als je tenminste in de tussentijd niemand om ver hebt gekegeld of niet zelf tegen een boom bent geknald. Gebeurd nogal veel de laatste tijd.

 9. Balthasar

  Overigens ben ik van mening dat de regel rijbewijs inleveren bij meer dan 50 km/h te hard zou moeten worden gewijzigd in: inleveren bij meer dan 30% overschrijding van de max toegestane snelheid; 150 op de snelweg is toch veiliger dan 100 in de bebouwde kom

 10. Klaasjan

  Auto verbeurd verklaren en rijbewijs voorgoed afpakken. Kenteken mag best zichtbaar worden. Houd op met softe sancties.

 11. Hekelsteeg

  Wat sneu voor de betrokkene. Kwam net uit Duitsland. Bijna thuis. En nu dit. Sommigen zijn ook voor het ongeluk geboren. Gelukkig is er Sint Franciscus, de troostbrenger

 12. Sj

  @klaasjan: denk je dat dit soort in een eigen auto rijdt..?
  Rijbewijs voorgoed afnemen perfect plan

 13. Sven Simons

  Eens met klaasjan

 14. Lombokker

  Het echte nieuws is dat het een Tesla betrof, 120 km/u is daar niet zo bijzonder.

 15. Katja

  En ook de auto ?

 16. Klaasjan

  @Sj
  In dat geval moet de eigenaar maar bloeden. Had hij maar niet deze onverantwoordelijke “automobilist” een auto ter beschikking moeten stellen. Je geeft toch een kleuter ook geen machinegeweer mee? Dan is de “automobilist” mogelijk ook zijn baan kwijt en moet hij de prijs van de auto vergoeden.

 17. Andere JdV

  Idd @lombokker 9 van de 10 keer zijn het de golfjes of BMW die poging tot doodslag doen.

 18. Daan

  @Balthasar, hahahaha goed plan, lekker doordacht ook. Rem je een keer net iets te langzaam af van 50 naar 30 en bam: geflitst met 40, rijbewijs kwijt. Tjonge, wat zal het rustig worden op de wegen. Ik ben voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).