Autoriteit Persoonsgegevens tegen registratieplicht prostituees Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Autoriteit Persoonsgegevens tegen registratieplicht prostituees Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Autoriteit Persoonsgegevens tegen registratieplicht prostituees Utrecht

Autoriteit Persoonsgegevens tegen registratieplicht prostituees Utrecht
De Autoriteit Persoonsgegevens wil het plan van de gemeente Utrecht voor een strengere registratieplicht voor raamprostituees onrechtmatig laten verklaren. De registratieplicht zou moeten helpen bij een betere bestrijding van mensenhandel.

De Autoriteit Persoonsgegevens wil het plan van de gemeente Utrecht voor een strengere registratieplicht voor raamprostituees onrechtmatig laten verklaren. De registratieplicht zou moeten helpen bij een betere bestrijding van mensenhandel.

De AP vindt echter dat de gemeente Utrecht geen grondslag heeft om gegevens van prostituees in een register op te nemen. Er is geen wettelijke registratieplicht en gemeenten kunnen volgens de AP geen eigen registratieplicht invoeren. “Daarnaast heeft de gemeente niet aannemelijk kunnen maken dat er toch sprake is van een algemeen zwaarwegend belang dat deze inbreuk op het privéleven van prostituees rechtvaardigt”, aldus de organisatie in een verklaring. In de registratie worden onder meer ras- en gezondheidsgegevens gevraagd van de sekswerkers.

De gemeente Utrecht stelde een registratieplicht in voor sekswerkers op het Zandpad om mensenhandel tegen te gaan en wil dat nu dus nog strenger maken. De AP ziet geen reden om het ontheffingsverzoek te honoreren. 

2 Reacties

Reageren
  1. Gertrude

    Misschien een idee om dat hele nieuwe zandpad gewoon te schrappen.

  2. Paulus

    Misschien een idee om Wolfsen met het college van destijds persoonlijk aansprakelijk te stellen?

    Wat een naifiteit en blunders weer!

    Straks geen prostituees en auto’s meer in de 4e stad van Nederland!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).