Vuurzee verwoest auto's in Kanaleneiland - De Utrechtse Internet Courant Vuurzee verwoest auto's in Kanaleneiland - De Utrechtse Internet Courant

Vuurzee verwoest auto’s in Kanaleneiland

Vuurzee verwoest auto’s in Kanaleneiland
Een autobrand in Utrecht. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
Zes auto’s hebben in de nacht van zaterdag op zondag op een parkeerplaats in Kanaleneiland brandschade opgelopen. Eén auto is volledig uitgebrand. 

Zes auto’s hebben in de nacht van zaterdag op zondag op een parkeerplaats in Kanaleneiland brandschade opgelopen. Eén auto is volledig uitgebrand. 

De brand op de Livingstonelaan werd rond vijf uur ‘s ochtends gemeld. In eerste instantie werd gedacht dat het om één auto ging, maar toen de brandweer eenmaal ter plekke was, bleken het er zes te zijn. Van de zes voertuigen is er één uitgebrand, twee zwaar beschadigd en drie licht beschadigd.

De politie sluit brandstichting niet uit.

Utrecht wordt al langer geteisterd door een reeks autobranden. Eerder was de wijk Hoograven het toneel van een aantal autobranden.

4 Reacties

Reageren
 1. Danny

  Het wordt tijd dat er eens keihard opgetreden gaat worden. Ik woon in deze buurt (Kanaleneiland zuid) en het wordt met de dag erger; Marokkaanse bevolking verziekt het hier, hangen tot midden in de nacht op de parkeerplaats hier voor mijn flat, scheuren met scooters, scheuren met auto’s. Flikkeren van alles op straat, de parkeerplaats bezaaid met glas van ingetikte autoramen, je fiets is hier niet veilig en je hebt mazzel als je je auto nog in de staat aantreft als waar je hem in achtergelaten hebt. En dan vergeet ik nog de enorme rattenplaag welke Kanaleneiland momenteel in zijn greep houdt. Dit volk heeft totaal geen respect voor iets of iemand, die hebben hun eigen vrijstaat. En wat doet de gemeente? Die plaatst camera’s……
  En de politiek? Die zitten toch prima in 1 van de andere wijken waar dit soort problemen niet spelen.

 2. Lombokker

  De teller staat daarmee op 64 stuks. In het nieuws zie ik ook regelmatig andere steden voorbij komen waar met enige regelmaat auto’s in de fik gaan. Google maar eens op ‘auto uitgebrand’. De verzekeringspremies zullen volgend jaar vast wel weer hoger worden.

 3. Massegast

  Het is toch wel opvallend dat ‘de politiek’ hier totaal geen aandacht aan besteedt. En niet alleen in onze regio komen autobranden voor, maar ook elders in het land.
  O, maar dat is waar ook: ik heb natuurlijk niet het wetenschappelijk bewijs geleverd, dat die branden grotendeels onder één noemer te vangen zijn. Mijn gut feeling zegt mij echter …….

 4. Wim Vreeswijk

  Welke idioot heeft er nou lol in om andermans auto in de fik te steken?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).