Avans Hogeschool winnaar RobotMatch 2012 | De Utrechtse Internet Courant Avans Hogeschool winnaar RobotMatch 2012 | De Utrechtse Internet Courant

Avans Hogeschool winnaar RobotMatch 2012

Avans Hogeschool winnaar RobotMatch 2012

Studenten van Avans Hogeschool hebben met hun onderwijsrobot de in Utrecht gehouden finale van RobotMatch 2012 gewonnen. Volgens juryvoorzitter prof. dr. ir. Ben Kröse overtuigde de robot ‘door zijn uitgebreide palet aan innovatieve toepassingen zoals de ingebouwde beamer, webcam en een persoonsherkenningssysteem’. Het winnende team ontving een geldbedrag van 2.500 euro, ter beschikking gesteld door de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. 

Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) liepen de prijs mis, maar kregen van een speciaal studentenpanel de eerste plaats toegewezen. Het studentenpanel roemde vooral de persoonlijke binding die de HU-onderwijsrobot tot stand kan brengen tussen de student en de op zelfstandigheid gerichte leeromgeving. De eerste RobotMatch is bezocht door ruim 150 studenten, docenten en bestuurders uit het HBO. Voorafgaand aan de finale konden de bezoekers een workshopprogramma volgen rond de komst van robots in de diverse HBO-werkvelden als zorg, onderwijs, zakelijke dienstverlening, kunst en digitale media. RobotMatch 2012 is ondersteund door bedrijven en kennisinstellingen waar onder ABB Robotics, Tauw BV, RoboNED en HBO-raad.

Voor 2014 is een tweede RobotMatch voor het HBO gepland. Science Centre NEMO uit Amsterdam heeft zijn locatie aangeboden voor deze RobotMatch 2014. NEMO heeft veel ervaringen opgedaan met het organiseren van speciale events met robots en heeft aangegeven deze kennis graag te willen inzetten voor een welslagen van RobotMatch 2014.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).