Avondklok naar 22.00 uur, maar verder weinig ruimte voor versoepelingen Avondklok naar 22.00 uur, maar verder weinig ruimte voor versoepelingen

Avondklok naar 22.00 uur, maar verder weinig ruimte voor versoepelingen

Avondklok naar 22.00 uur, maar verder weinig ruimte voor versoepelingen
Op het verplaatsen van de aanvangstijd van de avondklok na, is er volgens demissionair premier Rutte weinig ruimte om de coronamaatregelen te versoepelen. De huidige maatregelen zijn voorlopig verlengd tot 20 april.

Op het verplaatsen van de aanvangstijd van de avondklok na, is er volgens demissionair premier Rutte weinig ruimte om de coronamaatregelen te versoepelen. De huidige maatregelen zijn voorlopig verlengd tot 20 april.

De avondklok gaat vanaf 31 maart in om 22.00 uur, in plaats van 21.00 uur. Maandag bleek dat veel burgemeesters in Nederland de avondklok een uur wilden opschuiven, vanwege de zomertijd die komend weekend ingaat. Daardoor is het buiten langer licht. De eindtijd van de avondklok blijft 4.30 uur.

Verder is er volgens Rutte weinig ruimte voor versoepelingen. “De besmettingscijfers zijn de afgelopen tijd flink omhooggegaan”, aldus Rutte. Het openen van de terrassen tijdens het Paasweekend is bijvoorbeeld geen optie meer.

Ook is het negatief advies voor reizen naar het buitenland verlengd tot zaterdag 15 mei. De meivakantie valt ook in die periode. Ook geven de besmettingscijfers volgens de demissionair premier geen ruimte om de terrassen in het paasweekend te openen.

16 Reacties

Reageren
  1. Manou De R.

    Iedereen wilde dit toch? Vorige week had iedereen de kans dit tij te keren maar die kans heeft het gros van de Nederlanders niet gepakt hebben we gezien. Iedereen die die kans niet heeft gepakt heeft ook geen recht van klagen.

  2. Sarah

    Lekker makkelijk @manou!
    Ondertussen lopen de kerken (Urk!) weer vol (overheid weigert in te grijpen), gaan steeds meer mensen gewoon naar hun werk (overheid weigert in te grijpen en werkgevers aan te spreken), neemt de overheid haar verantwoordelijkheid niet mbt vaccineren (alleen burgarije is langzamer dan NL, zie de beelden ook van vaccineren in jaarbeurs – daar kan je een kanon afschieten), ic-capaciteit is nog steeds niet uitgebreid door Hugo.
    Ik wil me best aan de regels houden, maar verwacht dat de overheid dan haar verantwoordelijkheid neemt. En dat gebeurt onvoldoende.

  3. Theo

    Manou heeft helemaal gelijk.
    De meesten kiezen voor voortzetting van het beleid-Rutte.
    Dan moeten die mensen nu niet klagen.

  4. HArry

    Wanneer wordt de ziekenhuiscapaciteit verhoogd?

    O nee, de oplossing is controleren en vaccineren.

    Maar dan wel ieder jaar zodat de ziekenhuiscapaciteit verder verminderd kan worden.

  5. HArry

    Mooi T-shirt moment

    “Ich bin ein Urker”

  6. Jochem

    Mijd Urk

  7. Ton

    @ Sarah
    Je vergeet de supermarkten.
    Voor de vorm een flesje met wat sop bij de ingang is blijkbaar ruim voldoende. Terwijl gewone winkels niet open mogen.

  8. Jochem

    Ik neem altijd een eigen flesje desinfectant mee naar de supermarkt, Ton. Ter plaatse sproei ik bovendien het wagentje met dat klaarstaande flesje sop kletsnat. En ik zeg er iets van tegen de manager als ik zie dat vakkenvullers of bezoekers het (op deze manier zinloze) kapje niet over de neus dragen.

  9. JdV

    De overheid heeft bewust gekozen voor het verhogen van het aantal besmettingen. Dit is en was bekend, het gevolg van het opengooien van de scholen. En vervolgens hebben heel veel mensen een stem uitgebracht op de overheid die er bewust voor kiest het aantal besmettingen te laten stijgen. Wat klaagt iedereen dan nu precies?

  10. Jochem

    De overheid kan beslissen wat ze wil t.a.v. versoepelingen of niet, maar ik kies mijn eigen strenge beleid. Geen zin om als proefkonijn te fungeren.

  11. Pee

    @Manou De R.
    Juist,dat heb je goed gezien.

  12. Koel Hoofd

    Kinderen/jongeren zijn corona verspreiders ook al hebben ze er zelf weinig last van, dat is nu wel onomstotelijk vastgesteld. Ze zijn dus helemaal niet zielig maar een regelrecht gevaar voor hun omgeving en daarmee een economische ramp.

    Eigenlijk zouden kinderen/jongeren dus verplicht opgehokt moeten worden zodat volwassenen weer kunnen werken. Want volwassenen kunnen zich wel aan eenvoudige maatregelen (afstand houden, niet samenscholen en heel vaak handen wassen) houden, dat blijkt hogere wiskunde te zijn voor jongeren die nog geregeerd worden door hormonen in plaats van gezond rationeel verstand.

  13. Wim

    @Manou en wie en wat heb jij dan gedacj=ht om dit op te lossen,
    Rutte heeft er voor gewaarschuwd als de cijfers niet omlaag gaan dan blijft de lockdown punt.
    Hoeveel van die koffiedrinkers op het museum plein zijn inmiddels besmet en zaaien dat rond.
    Daar zit het probleem opsluiten die gasten

  14. Theo

    Heb jij op een of andere manier vastgesteld, @Wim, dat de Museumpleingangers corona hebben opgelopen?
    Of heb je dat zelf bedacht?
    Ik geloof er niks van.

  15. Ton

    @ Jochem 24/3/2021 – 13:39
    Ik mijd supermarkten .
    (Maar dat deed ik toch al. Ik besteed me geld liever bij ondernemers)

  16. Antonie Foutsie

    Manou, Theo, FYI: die mensen zeiken ook niet. Dat zijn alleen jullie en een paar andere figuren die het intellect missen om de gevolgen te overzien als er geen maatregelen zouden zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).