Bakkerij Wammes heeft na 43 jaar nieuw onderkomen; woensdag weer open op nieuwe locatie in Hoograven Bakkerij Wammes heeft na 43 jaar nieuw onderkomen; woensdag weer open op nieuwe locatie in Hoograven

Bakkerij Wammes heeft na 43 jaar nieuw onderkomen; woensdag weer open op nieuwe locatie in Hoograven

Bakkerij Wammes heeft na 43 jaar nieuw onderkomen; woensdag weer open op nieuwe locatie in Hoograven
Efrim & Peter Paul Wammes
Bakkerij Wammes opent op woensdag 2 november de deuren op het Smaragdplein 254. Na 43 jaar vertrekt de Utrechtse bakker, bekend om zijn chipolatataarten, uit de Lange Jansstraat.

Bakkerij Wammes opent op woensdag 2 november de deuren op het Smaragdplein 254. Na 43 jaar vertrekt de Utrechtse bakker, bekend om zijn chipolatataarten, uit de Lange Jansstraat.

Bakkerij Wammes zegde de huur van het oude adres in de Utrechtse binnenstad op, omdat er op die locatie woningen moeten komen. De bakker vond een nieuwe locatie op het Smaragdplein in de Utrechtse wijk Hoograven.

Op de nieuwe locatie wordt woensdag 2 november een geheel vernieuwde zaak geopend, met winkel en open bakkerij. Om 10.00 uur gaan de deuren weer open en dat wordt natuurlijk gevierd met taart.

Eigenaar Peter Paul Wammes nam op zijn 22e de zaak al over van zijn vader. Toen zat die nog op de Nobelstraat. Na een paar jaar op de Nobelstraat was de onderneming zo gegroeid dat Peter Paul op zoek moest naar een nieuwe locatie.

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Een van de vele klanten

  Bizonder aardige mensen van bakkerij wammes
  Vakmanschap verdiend ook een dikke 10
  Jammer dat ze weggaan uit het centrum
  Veel sukses

 2. Pee

  Van het centrum naar hoograven is een dag en een nacht verschil.

 3. Ton Dieten

  Jazeker, erg jammer dat Wammes uit het Centrum vertrekt! Dat is een verdere verschraling van het winkelbestand.

 4. passalacqua

  en elders in t centrum een kleiner zaakje met alleen verkoop? dus niet incl de bakkerij? is dat niet te realiseren?

 5. Binnenstadbewoner

  Op het Smaragdplein zit al een bakker, namelijk Bakker Roel. Ook een zeer goede bakker met meerdere vestigingen in Utrecht en regio. Vraag me af of er voldoende klandizie is om hier twee bakkerijen winstgevend te houden. De oude klandizie van Wammes zal vrijwel niet of maar voor een klein deel trouw blijven.

  Plus dat beide bakkers moeten zien op te boksen tegen supermarkten Plus en Lidl die met grote filialen ook op het Smaragdplein zitten.

 6. Baliekluiver

  Wammes is niet zomaar een bakker! Maakt volgens mij niet zoveel uit waar ze zitten, de klanten komen toch wel. Veel succes!

 7. Ton

  @Binnenstadbewoner
  Om je te onderscheiden van een Plus of een Lidl moet toch niet zo moeilijk zijn.
  Zeker niet als je echt van brood of banket houdt.

 8. Ties

  Naast bakker Roel zit er ook een vlaaienzaak en bakker/kebabzaak. En de plus en Lidl hebben ook een behoorlijk assortiment uit de bakkerij.

  Maar prima, welkom!

 9. Ronald Overvecht

  Jammer, ik ga Bakker Wammes missen. Vooral ook na de sluiting van Tamminga en Verweij en de vermoedelijke aankomende sluiting van Blom (naar mijn idee de beste chipolata taart, maar verkoopt geen normale broodwaren).

  Binnenstadbewoner, ik vraag mij ook af hoe het in Hoograven zal gaan, sorry, maar met alle respect, bakker Roel is een fabrieks bakkerij en mijns inziens niet met Wammes te vergelijken (over de plus en de Lidl brood en banket zal ik het maar niet hebben).

 10. Binnenstadbewoner

  @ Ties: persoonlijk koop ik alleen brood bij de zelfstandige bakker. Lekker en ik ondersteun hun vakmanschap graag.. Maar ja ik zie het prijsverschil met de supermarkten in rap tempo ook steeds groter worden. Vooral het afgelopen half jaar. Voorbeeldje: een standaard volkoren brood bij de Lidl kost e. 1,09 en bij de bakker waar ik kom al e. 2,95 (standaardprijs/ geen aanbieding). Bijna 3x zoveel dus. Voor gezinnen is het dus heel aantrekkelijk om over te schakelen naar supermarktbrood voor zover men dat al dat niet kocht.

 11. JdV

  Hoograven. Super!! Dan hoef je niet met je kwestbare taart op de fiets of lopend te sukkelen. Ook oudere klanten kunnen prettig hun auto parkeren en hun bestellingen ophalen. Hier ga ik vaak boodschappen halen. Kan Bond&Smulders niet naar Overvecht of Kaneleneiland? Is er in de stad weer plek voor een extra Kruidvat (eindelijk!) of wat lekkere lawaaihoreca! Vol met dat soort bedrijvighrid graag, en alle mooie speciaalzaken naar de buitenwijken!!

 12. Bart

  @Binnenstadbewoner: Wammes is een banketbakker geen gewone bakker. Hele andere producten dus dat zou geen probleem mogen zijn.

 13. H.H.V.

  Vergeet NIET dat naast elke goede ondernemer een nog sterkere wederhelft staat, die ook wel eens een pluim verdiend, maar die maar zelden krijgt! Chapeau voor haar.

 14. Wil

  Jammer dat ook wammes evenals Telkamp weg gaat ivm door links veroorzaakte onbereikbaarheid van het centrum … o nee

 15. Ilse Hafkenscheid

  Wat een verrijking de enige echte bakkerij Wammes op het Smaragdplein te mogen hebben. Héél blij niet meer naar de stad te moeten.
  Veel succes!!!

 16. Tjerko

  De lekkerste saucijzen. Jammer dat ze naar de buitenwijk gedrukt worden

 17. Binnenstadbewoner

  @ Bart : Bakker Roel verkoopt ook banket, maar hopelijk is er voor beide genoeg klandizie.

 18. Per Ommegaande

  Nu heb ik toch echt van de bakker zelf gehoord dat de huur was opgezegd en dat hij toch echt moest verhuizen, dus geen eigen keuze.
  Hij was er tijdens ons praatje nog niet echt blij mee, al heeft het Smaragdplein ook voordelen.

  Jammer, jammer, jammer, weer een fijne speciaalzaak weg uit de binnenstad. Centrum Management Utrecht, let u svp een beetje op de kwaliteit van de winkels in de binnenstad?

 19. Simon v schaaik

  Deze bakker heeft het lekkerste gebak van heel Utrecht,ben blij dat u daar zit.

 20. Kelly

  De beste appelflappen, weg uit het centrum. Projectontwikkelaars bedankt.

 21. B. Berkhout

  Vanochtend om 10:00 de feestelijke opening. Een hele lange rij tot buiten de winkel, Hoograven is blij met hun komst! Gelijk een chipolatataart gehaald. Hartelijk welkom Wammes.

 22. Angelique

  Het Smaragdplein ligt in Tolsteeg, niet Hoograven.

 23. Voorstraat-bewoner

  Wat een gemis voor het centrum inderdaad… Wij missen Wammes hier nu al (ook ‘gewoon’ voor het brood dat Wammes verkocht, de heerlijke andere producten en de klantvriendelijkheid en gezelligheid die je – helaas helaas – nu eenmaal niet in iedere doorsnee-keten mag (kunt) verwachten. En tja, niet iedere binnenstadsbewoner zit te wachten op ambachtelijke broden van zuurdesem, extra lange rijstijd of weet ik veel wat. Niet omdat het niet lekker is, maar omdat het in een ander prijssegment valt. Bovendien vond ik het heerlijk om bij een zelfstandig ondernemer zaken te doen. Dus inderdaad Centrum Management Utrecht: kunnen jullie je inspannen voor de kleine & lokaal gewortelde ondernemer? Er zijn hier namelijk ook nog ‘gewone’ Utrechters om te bedienen; niet alleen dagjesmensen en toeristen!

  Aan Bakkerij Wammes alle succes en goeds voor de toekomst gewenst op jullie hopelijk mooie nieuwe plek!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).