BASF in De Meern wil ruime versoepeling emissie-eis | De Utrechtse Internet Courant BASF in De Meern wil ruime versoepeling emissie-eis | De Utrechtse Internet Courant

BASF in De Meern wil ruime versoepeling emissie-eis

BASF in De Meern wil ruime versoepeling emissie-eis
De chemische fabriek BASF in De Meern wil meer nikkel kunnen uitstoten dan dat nu is toegestaan. Dat heeft het bedrijf laten weten.

De chemische fabriek BASF in De Meern wil meer nikkel kunnen uitstoten dan dat nu is toegestaan. Dat heeft het bedrijf laten weten.

In de huidige emissie-eis mag het bedrijf 1 microgram nikkel per m3 uitstoten. Dit is volgens het concern zelf met de best beschikbare technieken niet haalbaar. Er zou een flinke verruiming van de regelgeving nodig zijn voor het bedrijf. Er is daarom een emissie-grenswaarde voor 500 microgram nikkel per m3 aangevraagd. De maximaal toelaatbare uitstoot.

Pieter van den Bergen, directeur Vergunningverlening van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, heeft al aan BASF aangegeven zover niet te willen gaan. “We beoordelen op dit moment de aanvraag. In Europees verband is afgesproken dat alle bedrijven met een emissie van nikkel per 2025 moeten voldoen aan deze strengere emissienorm van 50 microgram per m3. BASF geeft aan hieraan te kunnen voldoen. Dit wordt op dit moment getoetst door onze emissie experts.”

BASF in De Meern

De chemische fabriek BASF in De Meern komt regelmatig negatief in het nieuws doordat uitstoot waardes zijn overschreden. Deze hebben mede te maken met de strenge eisen die in Utrecht worden gesteld op het gebied van uitstoot.

1 Reactie

Reageren
  1. Ronald

    Ach, zolang er maar niet teveel oudere dieselauto’s rondrijden, zal het wel meevallen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).