Schaak- én vechtsporttoernooi voor basisschoolleerlingen in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant Schaak- én vechtsporttoernooi voor basisschoolleerlingen in Kanaleneiland | De Utrechtse Internet Courant

Schaak- én vechtsporttoernooi voor basisschoolleerlingen in Kanaleneiland

Schaak- én vechtsporttoernooi voor basisschoolleerlingen in Kanaleneiland
De locatie van Krachtstation Kanaleneiland
Er komt een groot gecombineerd schaak- en vechtsportevenement voor basisschoolleerlingen in Kanaleneiland. Het evenement vindt plaats op woensdag 31 oktober in het Krachtstation.

Er komt een groot gecombineerd schaak- en vechtsportevenement voor basisschoolleerlingen in Kanaleneiland. Het evenement vindt plaats op woensdag 31 oktober in het Krachtstation.

Het evenement bestaat uit een schaakclinic, een vechtsportclinic (taekwondo en thaiboksen) en een schaaktoernooi voor wie al kan schaken. Alle deelnemers zullen kennismaken met schaken én met vechtsport.

Op veel basisscholen krijgen leerlingen schaakles. Het nut van de schaakles kan nog versterkt worden door die te combineren met een fysieke vechtsport. Ook fysieke vechtsporten zouden kinderen helpen bij hun ontwikkeling: kinderen worden er weerbaarder van en verbeteren hun conditie, kracht, snelheid en coördinatievermogen.

“Wij willen kinderen enthousiast maken voor schaken én vechtsport”, aldus Hajo Schoppen, een van de organisatoren. “Die combinatie kan hen zowel mentaal als fysiek sterk en weerbaar maken. Wij streven naar fitte kinderen met meer zelfbeheersing en meer zelfvertrouwen.”

Aanmelden voor de clinics is verplicht en deelname kost €1,-.

5 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Ik snap niet dat Judo of Worstelen niet word aangeboden, betere ontwikkeling voor een jeugdige is er niet.

 2. Anton G

  Ligt het aan mij dat ik de keuze voor vechtsport ongelukkig vind?

 3. Yoshua

  @Anton G
  Vechtsport/verdedigingssport zijn ook denksporten waar tactiek, strategie, wordt gebruikt om het spel te kunnen winnen.

 4. Cico

  Bij Thai boxen is respect, culturele tradities en tactisch denken enorm belangrijk. Geen vreemde keuze. Tae Kwando ken ik niet goed, maar judo en worstelen zou ook een hele goede zijn.

 5. Anton G

  Tactiek, respect, traditie, strategie -laat me niet lachen.
  “…een bokser mag zijn tegenstander K.O. (knock-out) slaan met zijn vuisten. In het thaiboksen is daarnaast ook een K.O. met de benen, knieën en ellenbogen toegestaan…”
  Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Thaiboksen voor meer details.
  Dit is niet wat je basisschool leerlingen moet gaan leren in Kanaleneiland moet gaan leren. Laat ze lekker volleyballen, voetballen, of een sport waarbij agressie naar je medemens NIET het doel is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).