Basisschoolleerlingen strijden voor behoud voetbalveldje | De Utrechtse Internet Courant Basisschoolleerlingen strijden voor behoud voetbalveldje | De Utrechtse Internet Courant

Basisschoolleerlingen strijden voor behoud voetbalveldje

Basisschoolleerlingen strijden voor behoud voetbalveldje
Het voetbalveldje wat dreigt te verdwijnen. Bron: Google Maps
Kinderen van basisschool De Kleine Dichter uit de Utrechtse Dichterswijk balen dat binnenkort hun voetbalveldje verdwijnt. De gemeente heeft plannen om in het gebied woningen te bouwen en het speelveld moet daarvoor plaatsmaken.

Kinderen van basisschool De Kleine Dichter uit de Utrechtse Dichterswijk balen dat binnenkort hun voetbalveldje verdwijnt. De gemeente heeft plannen om in het gebied woningen te bouwen en het speelveld moet daarvoor plaatsmaken.

In een uitzending van de rubriek ‘Dwars’ van het NOS Jeugdjournaal zijn enkele leerlingen van groep 7 in gesprek gegaan met wethouder Klaas Verschuure. Zij hebben gevraagd of het voetbalveldje behouden kon blijven. Dit was volgens Verschuure geen optie. De wethouder erkent echter wel dat bewegen belangrijk is en zegt zijn uiterste best te doen om een nieuw speelveld te creëren.

De kinderen van de basisschool geven aan dat voetballen op het schoolplein niet mogelijk is omdat er ook hele jonge kinderen tijdens de pauzes rondlopen. Hier is de hele video van het Jeugdjournaal te zien.

5 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ja, huizen waarin mensen kunnen wonen zijn inderdaad niet belangrijk. Huizen zat in Utrecht. Een voetbalveldje dat maximaal 10 uur per week gebruikt wordt is veel belangrijker.

 2. Sjaan

  *gele hesjes-modus aan*> ach bah, die linkse jeugd van tegenwoordig ook, protesteert maar en komt maar voor zichzelf op en ziet dat er meer in het leven is dan geld 😉

  Even serieus. Amsterdammer Klaas. Geef inderdaad in Utrecht ook maar alle macht aan de projectontwikkelaar en verkoop ieder stukje grond voor de hoogste prijs. Geen optie my ass. Klaas zit gewoon in de zak van de wereld van het grote geld. Leer dat maar kinders, want dat is de waarheid.

 3. blm

  Er kan toch wel wat creatiefs bedacht worden zodat het veldje kan blijven? Een rijtje appartementen een verdieping extra erop of zo? Ook al die nieuwe bewoners kunnen gebruik maken van dit voetbalveldje. Wat goed is gewoon laten. Nog wat groen eromheen, goed voor ieder.

 4. Bernard

  De makelaars zeiden het al, er zal groen moeten wijken voor woningbouw.

 5. Peter

  Als er extra woningen gebouwd worden, dan zou het een automatisme in het plan moeten zijn, dat er ook naar (extra) voorzieningen wordt gekeken. Want deze nieuwe mensen + kinderen willen natuurlijk meer dan alleen maar wonen. Blijkbaar is dat automatisme er niet, en worden er zelfs bestaande (speel)voorzieningen weggehaald. Opvallend dat kinderen de gemeente er op moeten wijzen, dat dat beleid niet in orde is, en dat het belangrijk is dat er voldoende buitenspeelruimte over blijft. Als een wethouder dan als argument aangeeft dat het al een heel oud woningbouwplan is, en daarom niet meer aangepast kan worden, loop je weg voor je verantwoordelijkheden. Er is niets verkeerds aan om oude fouten te herstellen, volgens mij gebeurt dat in de binnenstad ook met het terugbrengen van de gracht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).