Beautyplein Overvecht is meer dan een opdracht voor school | De Utrechtse Internet Courant Beautyplein Overvecht is meer dan een opdracht voor school | De Utrechtse Internet Courant

Beautyplein Overvecht is meer dan een opdracht voor school

Beautyplein Overvecht is meer dan een opdracht voor school
Met de komst van vier nieuwe behandelruimtes is het Beautyplein van het Beautycollege in Overvecht af. Met de vernieuwde multifunctionele salon brengt ROC Midden Nederland ‘glitter & glamour’ in de wijk Overvecht. DUIC nam een kijkje.

Met de komst van vier nieuwe behandelruimtes is het Beautyplein van het Beautycollege in Overvecht af. Met de vernieuwde multifunctionele salon brengt ROC Midden Nederland ‘glitter & glamour’ in de wijk Overvecht. DUIC nam een kijkje.

Bij de ingang worden de gasten opgevangen door de directie en studenten van het Beautycollege in een roze tenue. Directeur Bas van de Brand is trots: “Door de vier nieuwe behandelkamers profileren we ons als een professionele salon.” De aula die ook roze is, staat vol met docenten van andere ROC’s, buurtbewoners en ouders van trotse leerlingen. De avond wordt afgetrapt met een filmpje waarin twee klanten, Ilse en Ramon Horstman, overdag verschillende behandelingen krijgen bij het Beautyplein.

Wethouder Kees Diepeveen die de behandelruimte officieel opent, geeft in zijn toespraak aan blij te zijn met het nieuwe Beautyplein: “Een wijk als Overvecht profiteert hiervan. Ook de buurtbewoners met een kleine beurs kunnen nu zichzelf verwennen. Ik verwacht dat dit voor verbinding zorgt in de wijk.”

Professioneel

Studenten gaan met hapjesschalen de zaal rond, de roze tompoezen en M&M’s worden aangevuld op de tafels en verderop staan andere studenten klaar om de rondleiding te beginnen. In kleine groepjes volgen de gasten de studenten naar de behandelkamers waar hun schoolgenoten op elkaar behandelingen uitvoeren.

Romy van Loon (21), derdejaars student, staat te kijken hoe een klasgenoot haar wenkbrauwen laat verven. “Door deze behandelkamers heb ik het gevoel alsof ik ergens al werk. Voorheen zat je in een klaslokaal, dat werkt minder fijn. Mijn klasgenoten voelen nu als mijn collega’s, hierdoor gedraag ik mij professioneler.” Haar klasgenoten beamen dit. “We hebben nu ook privé behandelkamers, dat is echt fijn. Je kan je dan veel beter op de klant focussen.”

Betaalbaar

Claudia Fox, een buurtbewoner, laat zich in de aula nog een keer opmaken terwijl haar man een gezichtsbehandeling krijgt. “Dadelijk ben ik aan de beurt. Mijn haar heb ik ook al laten doen en mijn nagels moeten nog.” Fox die sinds vier jaar in Overvecht woont kan gerust het gezicht van het Beautyplein genoemd worden. Als vaste klant kennen alle studenten haar. “Mijn buurvrouw gaat tegenwoordig ook hierheen. Ik doe graag een goed woordje voor de school. De behandelingen zijn professioneel, met zorg uitgekozen en het belangrijkst: betaalbaar.” Fox richt zich tot de studente die haar uitlegt wat de herfstkleuren van dit jaar worden in de make-upwereld. “Geweldig toch die adviezen?”, stelt ze glunderend.

Vooruitgang

Het Beautyplein dat op loopafstand van het winkelcentrum en station Overvecht ligt, heeft door de financiële steun van de gemeente ook al meerdere evenementen kunnen organiseren bij de verzorgingstehuizen in de wijk. “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten die maatschappelijke functie meekrijgen. Ze maken daardoor extra vlieguren waardoor ze steviger in hun schoenen staan als ze het werkveld op moeten”, vertelt directeur Bas van de Brand.

“Met het Beautyplein kunnen we de buurtbewoners alles aanbieden wat onze studenten geleerd hebben op een professionele, maar betaalbare manier. Het enthousiasme dat wij vanavond ontvangen hebben is een goed begin voor de toekomst van onze studenten en de opleiding.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).