Beëdiging Sharon Dijksma vanwege aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar stadhuis Beëdiging Sharon Dijksma vanwege aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar stadhuis

Beëdiging Sharon Dijksma vanwege aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar stadhuis

Beëdiging Sharon Dijksma vanwege aangescherpte coronamaatregelen verplaatst naar stadhuis
Sharon Dijksma, hier nog in Amsterdam
De beëdiging van Sharon Dijksma als nieuwe burgemeester van Utrecht vindt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet meer plaats in TivoliVredenburg. De buitengewone raadsvergadering wordt nu woensdag in het stadhuis georganiseerd.

De beëdiging van Sharon Dijksma als nieuwe burgemeester van Utrecht vindt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet meer plaats in TivoliVredenburg. De buitengewone raadsvergadering wordt nu woensdag in het stadhuis georganiseerd.

In eerste instantie was het plan om in de Grote Zaal van TivoliVredenburg Dijksma te beëdigen, maar daar is nu dus vanaf gestapt. Nu vindt de beëdiging Dijksma en het afscheid van waarnemend burgemeester Peter den Oudsten plaats in het stadhuis.

De gemeente zegt dat er vanwege de maatregelen slechts plek is voor een beperkt aantal mensen. Voor het publiek is de raadsvergadering alleen digitaal te volgen via onder andere de livestream van de gemeenteraad. Dit kan vanaf 19.30 uur.

7 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Waarom gaat dit uberhaupt door? Het hele land zit op slot. Maar een ceremonie voor een burgemeester is geen probleem?

  Ze begint nu al op de verkeerde voet. Dat belooft niet veel soeps.

 2. J

  @scherpschutter. Hoe (groot/klein) de ceremonie wordt vormgegeven weet ik niet maar de publiekelijke installatie in een bijzondere openbare raadsvergadering moet (gemeentewet) wel gebeuren anders wordt ze niet geïnstalleerd en mag ze niet aan de slag.

 3. Uuutje

  @ J

  Klopt, volgens de gemeentewet moet dit in een bijenkomst met “getuigen” plaats vinden.

  Let maar niet op Scherp…. Die is weer gewoon aan het demoniseren hoor. Slaat verder helemaal nergens op.

 4. Piet

  Het komt me voor dat een stadhuis dé plaats is voor de beëdiging van een burgemeester (en… mag een belofte misschien ook?)

 5. Scherpschutter

  @J

  Dan gaat ze er maar in haar uppie staan en de rest per video inbellen. Zie het probleem niet.

  De bevolking achter tralies? Dan mevrouw ook.

 6. Uuutje

  @ Scherpschutter

  De bevolking zit niet achter tralies. Hou toch eens op met die onzin. Ik heb gisteren heerlijk gewandeld door de stad. Mooi zonnetje af en toe; toch wat rustiger. Een stukje van die wandeling heb ik met een vriend afgelegd.

  U mag gewoon wandelen buiten. U mag nog steeds bezoek ontvangen, er wordt echter op aangedrongen dat wat minder te doen. Mensen die naar hun werk moeten kunnen dat ook nog steeds.

  In dit geval moest de burgemeester beëdigd worden. Er waren slechts weinig mensen aanwezig op veilige afstand. Niks aan het handje.

  Verder: u kunt dus gewoon lekker wandelen, door de stad, door de natuur (alleen niet met z’n allen op dezelfde tijd, op dezelfde weekend-/vakantiedag). 65% van de mensen kan gewoon vanuit huis werken, vanwege de technologische mogelijkheden, heden ten dage. De kerstvakantie duurt voor sommige kinderen en leerlingen wat langer. Na de kerstvakantie zullen er vast intelligente oplossingen gevonden worden het onderwijs op gang te krijgen, vooral voor de leerlingen die het thuis niet lukt of die in een zorgelijke thuissituatie zitten. Die intelligente oplossingen overigens? Iets dat het onderwijs zelf overigens verzuimd heeft tussen september en december. Het had allemaal wat intelligenter ingericht kunnen worden, zodat scholen wat minder brandhaarden waren geweest.

  Nog weer verder: u kunt uitgebreid films kijken, bijv. via Pathé thuis en via Picl. Steunt u ook nog steeds een klein beetje de filmtheaters. Met uw directe huisgenoten kunt u nog steeds een dansje wagen in de huiskamer, als u maar geen buurtoverlast veroorzaakt. Noodzakelijke winkels zijn nog open, to go loketten horeca zijn nog open, we hebben spotify; ik heb een platencollectie, boekencollectie, ik kan wielrennen; als ik in vrijwillige quarantaine ga nu een aantal dagen (ik werk semi in het onderwijs) kan ik gewoon mijn bejaarde moeder bezoeken met de kerst, ik kan eredivisie blijven kijken, ik kan met mijn vrienden over de wereld bellen, ik kan wijn drinken, ik kan uitgebreid koken, ik heb “door geen reistijd meer”, tijd voor een extra hobby, ik kan uitgebreid in bad, ik kan wat meer rustig nadenken, want minder hectiek.

  Kortom, ik kan erg veel. Deze lijst is eenvoudig uit te breiden.

 7. Fred2

  @ roeptoetert

  Er zijn alleen wat winkels dicht, mensen moeten als het kan thuiswerken en elkaar wat minder massaal opzoeken. That’s all.

  Zijn de winkels ook eens aans de beurt trouwens. Die hebben vaal nog best wel lekker gedraaid, zeker het groot-winkelbedrijf, maar zijn hoogstwaarschijnlijk bron van vele besmettingen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).