Beeld van overleden meisje gestolen op begraafplaats in Utrecht; vader zet alles op alles om het terug te vinden Beeld van overleden meisje gestolen op begraafplaats in Utrecht; vader zet alles op alles om het terug te vinden

Beeld van overleden meisje gestolen op begraafplaats in Utrecht; vader zet alles op alles om het terug te vinden

Beeld van overleden meisje gestolen op begraafplaats in Utrecht; vader zet alles op alles om het terug te vinden
Foto's: Facebookpagina Pons Jan Vermeer
Op Begraafplaats Tolsteeg in Utrecht is het graf van een 5-jarig meisje vernield. Onbekenden hebben het bronzen hoofdje dat op de steen stond afgebroken en meegenomen. Pons Jan Vermeer, de vader van het meisje, probeert nu via een oproep op sociale media het beeld terug te krijgen.

Op Begraafplaats Tolsteeg in Utrecht is het graf van een 5-jarig meisje vernield. Onbekenden hebben het bronzen hoofdje dat op de steen stond afgebroken en meegenomen. Pons Jan Vermeer, de vader van het meisje, probeert nu via een oproep op sociale media het beeld terug te krijgen.

Vermeer heeft het bericht woensdagmiddag op Facebook gepubliceerd. De post is inmiddels ruim 13.000 keer gedeeld en er is bijna 2.000 keer op gereageerd. “Dit is het dierbare grafje van mijn dochter Dante Vermeer”, schrijft de vader op Facebook.

“Het hoeft weinig uitleg hoe het je als ouder raakt wanneer je komt aanlopen bij het graf van je kind, waar je haar gedenkt, gesprekjes met haar voert, en nog even over haar hoofdje kan aaien en dan na al die jaren haar hoofdje niet ziet.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Oproep

Volgens Vermeer moet het beeld tussen 20 en 22 juni zijn gestolen. De vader zegt zich te realiseren dat de kans klein is dat hij bronzen hoofdje weer terugziet, maar hij wil toch alles geprobeerd hebben. “Zodat ik er als vader alles aan heb gedaan.”

De vader roept mensen op die iets opvallends hebben gezien of iets weten over de dieven contact op te nemen met de politie of met de familie.

11 Reacties

Reageren
 1. Confusius

  Wat een onbeschaafde sicko’s lopen er toch rond op deze wereld. De pijn die zij veroorzaken (en deze lui zijn vaak alleen gedreven door het eigenbelang).

  En het normverval begint eigenlijk al met je afval overal neerkwakken in de openbare ruimte, het horkerig tegen elkaar doen en het met je schoenen op meubels in het publieke domein zitten. Als deze basis al niet goed is, wordt het van kwaad tot erger. Het getuigt in alles van geen respect voor de medemens.

 2. PeterH

  Respectloos en gespeend van empatie. Diep treurig. En dat om vermoedelijk om een paar knopen te verdienen aan het brons.

 3. 'n utrechter

  Deze dader of daders zijn gewoon ziek.
  Je moet met je poten van andermans spullen af blijven.

 4. Marcel

  Het niveau van de mens zakt tot een ongekend laag peil. Vreselijke gewaarwording lijkt mij dit. Als we niet echt meer gaan doen aan straf uitdelen dan wordt t erger en erger. In Zwitserland gebeurd dit niet. Je straf op zoiets is ongekend. In Singapore is dit niet mogelijk. Nee ik emigreer niet maar werkelijk we moeten er iets aan doen de vreselijke macho gedragingen in het verkeer laten zien wie we zijn en wat we doen.

 5. Confusius

  @ Marcel

  Straffen heeft geen zin enkele zin in het voorkomen van dit soort zaken, omdat de mensen die dit doen zwaar ziek in hun hoofd zijn. De oorzaken liggen elders en daar moet iets aan gedaan worden.
  Het afschrikwekkend effect van straffen op psychisch gestoorden is er niet. Je doet dit soort dingen gewoon niet.

 6. Marcel

  @ confus
  Onzin. In de landen die ik opnoem flik je dit niet. Keihard aanpakken helpt. En de smoes van helpt niet is voorbij. De boeren snappen dit ook en gaan waardeloos tekeer. Ophouden met pappen en nathouden.

 7. Confusius

  @ Marcel,

  Nee, in Singapore wordt nooit iemand gearresteerd?

  Dus nee, psychisch gestoorden laten zich niet tegenhouden door een strafmaat. Je kan mensen pas straffen als er iets gebeurd is. Vrij simpel. Wil je de oorzaken OOK aanpakken, dan moet je ergens anders beginnen.

  Daarnaast ken Nederland 1 van de zwaarste strafmaten in de EU, nu al.
  Levenslang is echt levenslang en wordt, zoals je afgelopen week in alle drugzaken zag, behoorlijk vaak uitgedeeld. Ook is de strafkorting bij goed gedrag al ernstig ingekort. Ik lees vooral populistische roeptoeterij in je bericht en het gaat je niet om effectiviteit.

 8. Utrechtse Jantje

  Ik roep alle opkopers van oud ijzer etc. op in Utrecht en omstreken , om extra alert te zijn op het aanbieden van dit soort zaken , en waarschuw direct de politie bij het aantreffen van dit bronzen kopje ……………

 9. Pieter

  Hoe grote a sociale klootzak ben je als je 100 euro brons steelt en de nabestaanden onbetaalbaar leed,ik hoop dat de vader haar lieve koppie terugvindt ende klootzak gepakt wordt…metaalhandel kijk er naar uit !!!!

 10. Alle opkopers van oud ijzer etc. in Utrecht

  Gaan we doen Jantje 👍

 11. Koel Hoofd

  Koperdieven.
  Eerst het spoor, toen kunst in de openbare ruimte en nu begraafplaatsen.
  Waar komen die georganiseerde barbaren vandaan dat ze ellende veroorzaken om met paar knaken genoegen te nemen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).