Politie gaat beelden van ongeregeldheden tijdens Pegida-demonstratie onderzoeken - De Utrechtse Internet Courant Politie gaat beelden van ongeregeldheden tijdens Pegida-demonstratie onderzoeken - De Utrechtse Internet Courant

Politie gaat beelden van ongeregeldheden tijdens Pegida-demonstratie onderzoeken

Politie gaat beelden van ongeregeldheden tijdens Pegida-demonstratie onderzoeken
Tijdens een eerdere demonstratie op het Moskeeplein liep het uit de hand
De beelden die gemaakt zijn tijdens de Pegida-demonstratie vrijdagavond, zijn door de politie veiliggesteld. In eerste instantie zou geen onderzoek worden gedaan naar de relschoppers, maar de politie roept nu toch getuigen op.

De beelden die gemaakt zijn tijdens de Pegida-demonstratie vrijdagavond, zijn door de politie veiliggesteld. In eerste instantie zou geen onderzoek worden gedaan naar de relschoppers, maar de politie roept nu toch getuigen op.

De demonstratie van de anti-islambeweging vond plaats bij de Ulu-moskee in Lombok. Pegida wilde een film vertonen die het ‘ware gezicht van de Islam’ laat zien. De bijeenkomst werd echter na enkele minuten door de burgemeester afgelast omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd.

De tegenpartij gooide eieren, tomaten, flessen en blikken. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Hiervan zijn, onder andere door camera’s van de moskee, beelden gemaakt. De politie gaat kijken of er strafbare feiten te zien zijn op deze beelden, en zal indien nodig personen alsnog vervolgen.

Edwin Wagenensveld, voorman van Pegida Nederland, hoopt in gesprek te kunnen gaan met de gemeente Utrecht om op 24 oktober alsnog de demonstratie af te ronden.

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ja het gooien met flessen en blikken is uiteraard iets volkomen anders dan het blokkeren van een snelweg. Daarvan is voor het eerst in decennia vastgesteld dat daar strenge vervolging bij past. Maar het gooien met voorwerpen en geweldadig verstoren van een legale demonstratie? Nou, daar moeten we nog eens heel hard over nadenken hoor, helemaal niet gezegd dat dit soort gedrag strafbaar is. In dit land geldt je vrijheid van meningsuiting uitsluitend voor meningen die aansluiten bij die van de linkse elite. Elke andere mening mag worden verstoord zonder consequenties. De rechtstaat in Nederland kan nu echt bij het grof vuil.

 2. Pfff

  @JdV Stel je niet zo aan. Ze gaan het toch juist onderzoeken staat er. Drama-opmerking om niks.

 3. Tom

  Nou, het enthousiasme bij politie en justitie om toch maar de beelden te bekijken druipt ervan af.

 4. G.H.

  @JdV: De rechtstaat bij het grofvuil? Dat zijn nogal woorden. Ik citeer: “De politie gaat kijken of er strafbare feiten te zien zijn op deze beelden, en zal indien nodig personen alsnog vervolgen.”
  Wat is hier precies niet rechtstatelijk aan?

 5. Lombokker

  Met het 5-daagse showproces in Leeuwarden aan de gang kunnen ze hier ook moeilijk doen of hun neus bloed. Want die 34 Friezen hebben niet eens geweld gebruikt om de anti-Zwarte Piet demonstratie te verhinderen.

 6. Cico

  Dan wil ik met FC Utrecht vlaggen door Amsterdam kunnen wandelen of een dagje winkelen in Rotjeknor. De politie mag wel uitzoeken wie de flessen gooit. Vrijheid van meningsuiting joh!

 7. borretje

  Maandag jl zijn er anti demonstranten voorgeleid die de sinterklaasdemonstratie verstoorde dus het is mogelijk om deze gasten op te pakken en voor te leiden.
  Wij mogen demonstreren in dit land, maar de plek vraagt natuurlijk om een reactie . daar was het pegida om te doen .

 8. Gregor

  Wat is hier nu anders dan het verstoren van een nog niet op handen zijnde demonstratie op de A7, zonder (fysiek) geweld toe te passen richting mensen die een kinderfeest rondom de intocht van Sinterklaas willen inzetten voor hun eigen idioterie?

 9. Bert

  Politieke kleur:

  – mercatorplein blokkeren => geen ingrijpen, want anders escaleert het
  – stilstaan op snelweg vanwege bruiloft => boete
  – extreem langzaam rijden op snelweg voor andere CAO => geen ingrijpen
  – toegestane demonstraties van pegida dwars zitten met geweld => geen ingrijpen

  Stilstaan op snelweg om linkse demonstratie te blokkeren => vervolging en showproces. Niet vanwege de eventuele gevaarlijke situatie, maar vanwege “het dwars zitten van het recht op demonstratie”.

  Met als klap op de vuurpijl een infantiele tekenfilmpje van het OM, waar al partijdigheid uit blijkt.

 10. Cico

  Lekker alles versimpelen in links/rechts spelletjes. Kies je eigen gebeurtenis en stop het in je favoriete wereldbeeld!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).