Beelden uit appartement aan Ebrodreef in Utrecht moeten leiden naar identiteit van vier verdachten | De Utrechtse Internet Courant Beelden uit appartement aan Ebrodreef in Utrecht moeten leiden naar identiteit van vier verdachten | De Utrechtse Internet Courant

Beelden uit appartement aan Ebrodreef in Utrecht moeten leiden naar identiteit van vier verdachten

Beelden uit appartement aan Ebrodreef in Utrecht moeten leiden naar identiteit van vier verdachten
Beeld: Opsporing Verzocht
De politie heeft dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden laten zien van vier mannen in een appartement aan de Ebrodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De mannen zijn gefilmd in een appartement waar op dat moment een hennepkwekerij zat.

De politie heeft dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden laten zien van vier mannen in een appartement aan de Ebrodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De mannen zijn gefilmd in een appartement waar op dat moment een hennepkwekerij zat.

De politie kreeg begin januari een anonieme tip over de hennepkwekerij en trof in het appartement aan de Ebrodreef inderdaad hennepplanten aan. In totaal ging het om meer dan honderd hennepplanten en geoogste hennep. Ook werd illegaal stroom afgetapt.

In het appartement bleek een camerasysteem te hangen, waarmee de mannen, mogelijk zonder dat ze dat wisten, gefilmd zijn. De politie heeft met de eigenaar van het appartement gesproken. Die zei de mannen op de beelden niet te kennen en verklaarde dat hij het appartement al langere tijd onderverhuurt.

De politie heeft de onderhuurder niet kunnen vinden, omdat die valse gegevens had opgegeven voor het huurcontract. De identiteit van de vier mannen die in het appartement gefilmd zijn, is dus nog onbekend.

Zware criminaliteit

Volgens de politie is het belangrijk dat de mannen gevonden worden. “Het gaat wel om iets meer dan een paar plantjes, het gaat om zware criminaliteit”, legde een woordvoerder van de politie uit in Opsporing Verzocht. Op de beelden uit het appartement is onder meer te zien dat een van de mannen een revolver uit zijn tasje haalt.

“Uiteraard willen wij heel graag weten wie deze mannen zijn, dus als mensen informatie hebben en dat vertrouwelijk met ons willen delen dan kunnen ze bellen met het Team Nationale Inlichtingen (088 611 77 34)”, aldus de woordvoerder. Tipgevers kunnen ook contact opnemen met de tiplijn (0800 6070) of met M (0800 7000).

Op de website van Opsporing Verzocht staan foto’s van de vier mannen.

9 Reacties

Reageren
 1. Ed.

  Te laat!

 2. Berend

  mooi man, in NL kan alles en de bevolking ruimt de rommel op

 3. Hans

  Iemand betaalt toch de huur? Die moet toch via zijn of haar IBAN te vinden zijn?

 4. Uuutje

  Toch altijd raar, die verhuurders die zogenaamd van niks weten, maar wel rijk worden van de huuropbrengsten, jaja.

  Hoezo is de verhuurder niet strafbaar? Die moet toch controleren aan wie hij verhuurd? Hoezo checkt hij die valse gegeven niet? En er wordt toch geld gestort iedere maand? De bank weet gewoon van wie dat geld is hoor. EN aangezien het een misdrijf betreft moet de bank deze gegevens ook delen.

 5. Uuutje

  Sinds wanneer doen bendes uit Overvecht en Knalland aan bedrijfskleding (lichtblauw/ blauw?)? Waren ze ook met de audi?

 6. Pee

  Bestaat die ”onderhuurder ”wel echt?

 7. Kadoendra

  @Hans

  “Iemand betaalt toch de huur? Die moet toch via zijn of haar IBAN te vinden zijn?”

  “De politie heeft met de eigenaar van het appartement gesproken. Die zei de mannen op de beelden niet te kennen en verklaarde dat hij het appartement al langere tijd onderverhuurt.”

  “De politie heeft de onderhuurder niet kunnen vinden, omdat die valse gegevens had opgegeven voor het huurcontract.”

  De eigenaar van het pand heeft het natuurlijk onderverhuurt handje contantje en daarom kan die nu bij de politie voor Gekke Henkie spelen!

 8. j

  het is nog steeds illegaal om te filmen in een privé situatie. ik snap heel goed dat deze situatie wel door de beugel kan en gebruikt wordt..maar deze technologie gaat steeds verder en dat mag ook benoemd worden. straks mag de politie altijd de beelden gebruiken die jouw televisie al van jou maakt.

 9. Belli

  Mitros vragen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).