Beeldhouwer van de Vathorst maakt beeld van kampioenselftal DOS | De Utrechtse Internet Courant Beeldhouwer van de Vathorst maakt beeld van kampioenselftal DOS | De Utrechtse Internet Courant

Beeldhouwer van de Vathorst maakt beeld van kampioenselftal DOS

Beeldhouwer van de Vathorst maakt beeld van kampioenselftal DOS

1958 was een van de mooiste jaren uit de Utrechtse sportgeschiedenis. Misschien wel het mooiste jaar. Dankzij een doelpunt van vedette Tonny van der Linden tegen SC Enschede werd DOS landskampioen. De Utrechtse voetbalsupporter is sindsdien nog wel verwend met drie overwinningen in de bekerfinale, maar een landskampioenschap? We zullen het waarschijnlijk niet meer meemaken.

Het is daarom volkomen terecht dat een aantal Utrechtsponsors aan beeldhouwer Theo van de Vathorst opdracht heeft gegeven een levensgroot beeld van de helden van weleer te maken. Het beeld, dat is gemaakt uit Cortenstaal, is een silhouet van het elftal. (stelt u zich een knipsel voor waarin de contouren van de spelers zijn uitgeknipt)

DUIC-blogger Marcel Gieling schreef eerder al een portret van de kunstenaar.

Het kunstwerk wordt in de zomer onthuld en zal geplaatst worden voor de hoofdingang van stadion Galgenwaard.

DOS-monument

2 Reacties

Reageren
  1. marcel gieling

    En wat een prachtige shirts. De kanaries was de bijnaam.

  2. Gert

    Leuk maar weer de foute foto.
    Er is een juiste foto van het kampioenselftal met Martin Okhuisen erop in plaats van reserve Sjaak Westphaal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).