Behoud City-petitie haalt kleine 1500 handtekeningen op in 3 dagen: “Geen genoegen met mooie praatjes” | De Utrechtse Internet Courant Behoud City-petitie haalt kleine 1500 handtekeningen op in 3 dagen: “Geen genoegen met mooie praatjes” | De Utrechtse Internet Courant

Behoud City-petitie haalt kleine 1500 handtekeningen op in 3 dagen: “Geen genoegen met mooie praatjes”

Behoud City-petitie haalt kleine 1500 handtekeningen op in 3 dagen: “Geen genoegen met mooie praatjes”
De Behoud de City-bioscoop petitie is een succes. In drie dagen tijd zijn er al bijna 1500 handtekeningen opgehaald. “Het was raar dat niemand zich druk maakte om het verdwijnen van de Camera bioscoop”

De Behoud de City-bioscoop petitie is een succes. In drie dagen tijd zijn er al bijna 1500 handtekeningen opgehaald. “Het was raar dat niemand zich druk maakte om het verdwijnen van de Camera bioscoop”

De petitie is woensdag gestart door een groepje filmliefhebbers waarvan Oscar het woord voert. “We willen ervoor zorgen dat de City-bioscoop in oude glorie wordt hersteld. Het gebouw is nu niet om aan te zien en dat is zonde. We willen dat het weer een bruisende plek gaat worden en vooralsnog lijkt het er niet op dat Kinepolis (de huidige exploitant, red.) van plan is om er echt werk van te gaan maken.”

Als voorbeeld voor de actie hebben de initiatiefnemers de Petitie BiebopNeude, die ooit in het leven was geroepen om de centrale bibliotheek in Utrecht naar het oude postkantoor op de Neude te krijgen. Dat is uiteindelijk mede door de petitie gelukt. “Tot nu toe blijft het bij mooie praatjes van de woordvoering van Kinepolis die zeggen iets van het gebouw te willen gaan maken, maar daar neem ik geen genoegen mee. Via via begreep ik dat de bezoekcijfers al heel lang tegenvallen, daar kan je als aandeelhouder toch niet op teren?”

Oscar en de rest van de groep gaan door totdat ze 5000 handtekeningen hebben en er door Kinepolis een concreet businessplan op tafel ligt. “We willen niet weer te laat zijn zoals met de Camera bioscoop, dat was de oudste nog in werking zijnde bioscoop van Nederland, is gebeurd.”

Het liefst ziet Oscar dat er een ‘democratie anno 2015’ gaat plaatsvinden rond de toekomst van de bioscoop. “Het zou toch mooi als drie verschillende partijen een plan opstellen voor de bioscoop en dat de Utrechtse bevolking daar dan uit mag gaan kiezen? Klandizie verzekerd,” besluit Oscar.

De petitie is inmiddels ook door enkele bekende Nederlanders ondertekend. Zo hebben schrijfster Manon Uphoff, advocaat Bernard Tomlow, filmregisseur Jos Stelling en actrice Sylvia Hoeks een handtekening gezet.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. tom

  Wie verlost ons van die Jos Stelling? Bijna net zo’n vermoeiende man als Kees van Oosten.

 2. wimutrecht

  Stoppen met die flauwekul er nog iets van te maken als bioscoop. Dat het een markant gebouw is snap ik maar maak er dan een Scandinavisch kunsten huis van met een Scandinavisch horeca gedeelte. Aanschouw hoe in Göteborge en Stockholm oude biscopen omgeturnd zijn. De initiatieven van Cinemec/JaarbeurNieuweKadePaardeveld voldoen aan de moderne vraag.

 3. Brigitte

  Geweldig resultaat in zo’n korte tijd. Succes, op naar de 5000!

 4. herman

  Wauw 1.500 keer vrijblijvend tekenen.

  Als die 1.500 nu beloven iedere week minstens 1 keer naar zo’n artfilm te komen dan hebben we minstens 3 van die complexen nodig.

  En het allermooiste is dat de businesscase zo positief wordt dat er geen subsidie meer nodig is….

 5. Bernard Tomlow

  @herman.Je hebt een punt,maar Jos Stelling-mag je toch zeggen-is “proven technology ” met dit soort projecten.Als City 2.0 er komt, koop ik 50 kaarten, die jij uitdeelt met afspraak,dat ontvanger belooft tenminste vijf keer de City te bezoeken. Voor ons dus niet vrijblijvend.

 6. Frank

  Ik sluit me 100% aan bij Bernard.
  Wel zou ik hopen dat ook de rest van het aanbod in dat stukje Voorstraat dan wat beter/sfeervoller wordt.

 7. Newsfinder

  Ik hoop dat het een bios blijft. Als dat niet het geval zal zijn, dan hoop ik dat het een museum wordt.

 8. Ari Doeser

  ik volg het voorbeeld van Bernard Tomlow: 50 kaarten !

 9. Harrie de Haas

  Mooi, 1500 handtekeningen, maar gaan die 1500 mensen ook weleens naar een bioscoop, met name naar de City?

 10. Frank

  @Harrie: Dat is in essentie niet relevant. Ik ga niet elke week (of eigenlijk nooit) naar de Klaaskerk want ik ben atheïst. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik vind dat er een discotheek in gevestigd moet worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).