Bekend kinderspeelkleed krijgt Utrechtse uitvoering | De Utrechtse Internet Courant Bekend kinderspeelkleed krijgt Utrechtse uitvoering | De Utrechtse Internet Courant

Bekend kinderspeelkleed krijgt Utrechtse uitvoering

Bekend kinderspeelkleed krijgt Utrechtse uitvoering
Kinderen kunnen vanaf eind juni spelen op een speelkleed van de stad Utrecht. Op het kleed staan alle iconen van de stad, zodat Utrechtse kinderen spelend hun eigen stad kunnen leren kennen.

Kinderen kunnen vanaf eind juni spelen op een speelkleed van de stad Utrecht. Op het kleed staan alle iconen van de stad, zodat Utrechtse kinderen spelend hun eigen stad kunnen leren kennen.

Het kleed is bedacht door Roy Verduyn en Guy de Hoog, die het concept City-Play hebben genoemd. Op het speelkleed van Utrecht staan onder meer de Domtoren en Stadion Galgenwaard, maar ook Molen de Ster, het nijntje museum en Broodje Mario. Bij het ontwerpen van het kleed zijn Utrechters betrokken geweest, die de makers konden vertellen over de leukste plekken.

De bedenkers van het kleed besloten na het succes van hun eerste kleed, een Rotterdamse versie, om meer varianten te maken, waaronder dus het Utrechtse kleed. Verder hebben onder meer Circuit Zandvoort, Amsterdam, Breda en Groningen een uitvoering.

Van elk verkochte kleed gaat er 1 euro naar een goed doel in de stad, zoals het kinderziekenhuis. De Utrechtse editie is nu al te bestellen, maar wordt eind juni geleverd.

 

5 Reacties

Reageren
 1. Walter

  Leuk kleed, 2 fouten:
  – De Neude, niet Het Neude
  – Die verschrikkelijke bioscoop (Kinepolis) heeft een plaatsje gekregen… had dan de Veilinghaven ingetekend op dit plek, of Villa Jongerius.

 2. Martijn Schroevers

  De ironie wil dat bij de bouw van Hoog Catharijne in de 60er jaren het stadsbestuur, de Jaarbeurs en Bredero Bouw serieuze plannen hadden deze stadskaart min of meer werkelijkheid te maken met 4-baans autowegen naar het centrum. Godzijdank is deze afbraak gestopt. Helaas te laat voor de prachtige Stationswijk. Een goede waarschuwing voor de kinderen van nu. Zo kan het ook 🙁

 3. Erwin

  Dat stratenplan van het speelkleed is de natte droom van menig reaguurder.

 4. Hans

  Ander foutje, naast “het Neude” : Tivoli Theater bestaat niet. Het het TivoliVredenburg en is een muziekpaleis.

 5. Jeroen

  @Walter ik neem aan dat Kinepolis ruimhartig heeft bijgedragen aan dit kleed…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).