Bekende overlastpleger scheldt agenten uit op Neude in Utrecht en verzet zich tegen zijn arrestatie Bekende overlastpleger scheldt agenten uit op Neude in Utrecht en verzet zich tegen zijn arrestatie

Bekende overlastpleger scheldt agenten uit op Neude in Utrecht en verzet zich tegen zijn arrestatie

Bekende overlastpleger scheldt agenten uit op Neude in Utrecht en verzet zich tegen zijn arrestatie
Archiefbeeld
Agenten zijn afgelopen nacht op de Neude in Utrecht uitgescholden door een voorbijganger. Toen de dienders de man wilden arresteren verzette hij zich.

Agenten zijn afgelopen nacht op de Neude in Utrecht uitgescholden door een voorbijganger. Toen de dienders de man wilden arresteren verzette hij zich.

De agenten stonden op de Neude toen er een voor de politie bekende overlastpleger aan kwam lopen. Hij zou onder invloed van alcohol zijn geweest. “Vervolgens vond de verdachte het nodig om ons in het voorbijgaan te beledigen met de meest vreselijke ziektes”, is te lezen op sociale media.

Toen de agenten de man wilden aanhouden verzette hij zich. Er is daarom pepperspray gebruikt om de verdachte onder controle te brengen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

9 Reacties

Reageren
 1. Karel

  En hij kan vandaag weer z’n gangetje gaan.

 2. Koel Hoofd

  “Bekende ” bezopen man wenst politie en passent de meest vreselijke ziektes toe.
  Dat is belediging van ambtenaar in functie dus arrestatie poging.
  Bezopen mannen krijgen dan beetje standaard kortsluiting tussen die 2 hersencellen die nog functioneren. Kijk naar Marco Kroon en die is getrained in zelfbeheersing.
  Gevolg: pepperspray in de bezopen oogjes….

  Als ze weten wie het is, hadden ze ook een forse boete kunnen uitschrijven en dat in zijn zak kunnen stoppen, had ie wel gevonden bij ontnuchtering.
  Of ben ik nou te lakoniek?

 3. passalacqua

  pepperspray!

 4. Confusius

  Wel apart dit.

  Als je als burger namelijk door de usual suspects of nieuwe verwarde mannetjes in het centrum op precies dezelfde manier (of erger!) wordt lastig gevallen doet de politie niets. Helemaal niets. Je wordt dan bijna uitgelachen op 0900-8844.

  Maar als de agent zich zelf beledigd voelt dan wordt er escalerend gehandeld in plaats van de-esclerend en laat men dus expres de situatie uit de hand lopen, zelfs wetende dat er op dit moment veel te weinig agenten voorhanden zijn voor het echte politie werk.

  Raar optreden derhalve.

 5. Lombokker

  In het AD van vandaag staat een heel stuk over de sterk toegenomen winkeldiefstallen in het centrum van Utrecht. Winkeliers zien opgepakte dieven de volgende dag alweer opduiken. Wat mij betreft mogen de straffen best een stuk hoger. En pak het drugsgebruik ook eens wat steviger aan, want dat is heel vaak de oorzaak van dit soort ellende.

 6. passalacqua

  geen BN-er maar een BO-er?

 7. Realist

  @Confusius. Je kent de feiten niet, je verzint een niet te checken verhaal en trekt daaruit een conclusie.. Ondertussen beschuldig je anderen van het verspreiden van desinformatie..

 8. Confusius

  @ Realist.

  Heb zelf herhaaldelijk gebeld met dat nummer over dit soort situaties/ incidenten.

  Ik weet dat meerdere bimnenstadsbewoners zich herkennen in wat ik schrijf.

  Bel anders de perswoordvoerder van de politie even. Die kan bevestigen dat de politie weinig uitrukt voor dit soort meldingen.

  Gewoon mijn eigen ervaring met het nummer met mijzelf als ervaringsdeskundige. Geen desinformatie dus.

  En ik beschuldig reaguurders niet alleen ik leg bloot dat het trollen met een plan zijn. Een plan om verwarring te zaaien en mensen tegen elkaar op te stoken.

  Best appart dat je nu op een boodschap aan Scherpmissert reageert trouwens.

 9. Koel Hoofd

  @Confusius
  Ik was jarenlang binnenstadbewoner en herken absoluut niet wat jij beschrijft.
  De politie doet haar uiterste best om de stad leefbaar te houden voor bewoners terwijl de politiek er alles aan doet om de leefbaarheid onmogelijk te maken.
  Ze doen dat inderdaad met minder middelen, en worden daarnaast ook nog eens ingzet om die trippende en flippende feestbeesten op festivals en de straatfestivals der demonstraties e.d. rustig te houden.

  Ik had laatst op een zaterdagnacht de politie nodig, en ze waren er binnen 5 minuten. Ze hebben de situatie prachtig afgehandeld, alle respect voor.
  Dus ook hier schets jij een beeld wat mij -en velen met mij- niet bekend voorkomt.

  “ik leg bloot dat het trollen met een plan zijn. Een plan om verwarring te zaaien en mensen tegen elkaar op te stoken.”
  Denk jij nou werkelijk dat onze politie verwarring zaait en mensen tegen elkaar opstookt door jou niet ter wille te zijn maar wel zichzelf laten gelden tegen een bezopen veeloverlastpleger? En dan praat je ook in het luchtledige tegen scherpschutter.
  Dude, you need help.,..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).