Bekeuringen voor negeren rood kruis A2 | De Utrechtse Internet Courant Bekeuringen voor negeren rood kruis A2 | De Utrechtse Internet Courant

Bekeuringen voor negeren rood kruis A2

Bekeuringen voor negeren rood kruis A2
Bron: Instagramaccount Politie Stichtse Vecht
Twee automobilisten zijn zaterdagochtend omstreeks 07.30 uur bekeurd voor het negeren van een rood kruis. Dit gebeurde vlak voor de Leidsche Rijntunnel op de snelweg A2. Dat meldt de politie via Instagram.

Twee automobilisten zijn zaterdagochtend omstreeks 07.30 uur bekeurd voor het negeren van een rood kruis. Dit gebeurde vlak voor de Leidsche Rijntunnel op de snelweg A2. Dat meldt de politie via Instagram.

Meerdere rijstroken waren afgesloten vanwege een defect aan de tunnel. “Uiteraard begrijpen we dat het vervelend is als je lang moet wachten voor een defecte tunnel, maar de kruizen staan er niet voor niets! Wees geduldig en negeer ze voor de veiligheid van iedereen a.u.b. niet”, zegt de politie in het bericht.

Sommige bestuurders probeerden op een andere manier aan de file te ontsnappen. Ze keerden om en verliet al spookrijdend de snelweg. “Die auto’s hebben we helaas nier meer getroffen”, aldus de politie.

In het verleden zijn al vaker automobilisten rondom Utrecht op de bon geslingerd vanwege het negeren van een rood kruis. Ook bestuurders die de A2 spookrijdend willen verlaten is geen nieuw fenomeen. In juli 2018 zijn hiervoor nog meerdere automobilisten bekeurd.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Alle rijstroken dicht, dan zit je inderdaad mooi gevangen.
  Misschien een idee om de noos-doorgangen in zo’n geval te openen om die spookrijderij te voorkomen…

 2. Marcel

  Ik heb het gezien en meegemaakt. Stond zelf op de A27 met pech. Met gele auto van rijkswaterstaat en rode kruis op de weg. En dan debielen die doorrijden. Je doet t in je broek. Ben niet snel bang maar dit is zo achterlijk!!!! Meer camera’s vroeg ik?! Mag niet : wet op privé etc bla bla. Nou dan naar bekeuring van 3000 euro ajb!!!

 3. Bernhard

  De boete is nog veel te laag.

 4. bee

  we hebben het vorige keer nog gezegd dat die boete schijnbaar niet hoog genoeg is om de beslissing te nemen om niet de baan met een rood kruis te nemen.

 5. Herman

  Misschien zou RWS ook eens wat terughoudender kunnen zijn met dat “afkruisen”. Dat rode kruis gaat al aan als er iemand een scheet laat.
  Som slijkt het wel eens alsof er iemand op TV schermen zit te staren en die uit vervelling af en toe op een knopje drukt.
  Dat negeren komt ook voort uit het vele afkruisen zonder dat er iets serieus aan de hand lijkt te zijn.

  Rode kruisen negeren kan niet en mag ook niet goed gepraat worden, maar eens nadenken over wanneer wel of niet afkruisen kan geen kwaad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).