Belaagde motoragent Utrechtse Rivierenwijk: ‘Ook jullie wens ik een fijne Pasen’ | De Utrechtse Internet Courant Belaagde motoragent Utrechtse Rivierenwijk: ‘Ook jullie wens ik een fijne Pasen’ | De Utrechtse Internet Courant

Belaagde motoragent Utrechtse Rivierenwijk: ‘Ook jullie wens ik een fijne Pasen’

Belaagde motoragent Utrechtse Rivierenwijk: ‘Ook jullie wens ik een fijne Pasen’
Een motoragent die zondag in de Utrechtse Rivierenwijk met onder andere stenen werd bekogeld wenst zijn belagers ondanks alles fijne paasdagen toe. Hij zegt zich niet te laten stoppen door geweld en hoopt dat de verdachten zichzelf in de spiegel aankijken en beseffen wat ze hebben gedaan.

Een motoragent die zondag in de Utrechtse Rivierenwijk met onder andere stenen werd bekogeld wenst zijn belagers ondanks alles fijne paasdagen toe. Hij zegt zich niet te laten stoppen door geweld en hoopt dat de verdachten zichzelf in de spiegel aankijken en beseffen wat ze hebben gedaan.

Bij de politie kwam zondag een melding binnen over scooteroverlast in de omgeving van de Waalstraat. Twee motoragenten die een kijkje gingen nemen zagen een motorscooter zonder kenteken die er bij het zien van de politie vandoor ging. Tijdens de achtervolging werden de agenten bekogeld door jongeren uit de buurt.

Eén van de belaagde agenten doet nu zijn verhaal op sociale media. “Ik hoop dat de helden die mijn collega motorrijder en mijzelf bekogelden, zichzelf recht in de spiegel aan kunnen kijken en beseffen dat de volgende keer dat zij of hun familieleden ons nodig hebben, ik er gewoon weer sta.”

Arrestatie

Bij het incident is een 19-jarige man gearresteerd. Hij probeerde de agent van zijn motor te trappen. “Als je dan in de ochtend op tweede paasdag aan het paasontbijt zit en beseft dat je hier ook niet had kunnen zitten, dan krijgt Pasen een hele vervelende lading.”

De politieman zegt zich niet te laten stoppen door geweld. “Dus ondanks dat jullie ons bekogelden wens ik ook jullie een fijne Pasen, of je het nu viert of niet, en besef vooral wat je een ander aandoet die 24/7 klaarstaat voor mensen die ons nodig hebben. Ook voor jou en je familie.”

Er zijn geen andere personen aangehouden. Ook de bestuurder van de gestolen motorscooter wist te ontkomen.

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Rob

  Blijf dromen ,deze jochies staan nou de branie uit te hangen.
  Vanmiddag met een onopvallende auto de wijk in en inrekenen.zo doe je dat !

 2. Scherpschutter

  Dit belichaamt wel zo’n beetje alles dat mis is in dit land. Vriendelijk blijven…waar je stenen naar je kop geslingerd krijgt. En dat wordt dan door het publiek nog als nobel gezien ook vermoedelijk.

  Misschien hebben we het wel een tijdje te goed gehad hier. Goede tijden => slappe mannen.

  Moet je in Spanje eens proberen, stenen naar een agent gooien.

 3. [email protected]

  Respect voor deze agent,schaamteloze mensen zijn hét …….
  Jammer dat de heer van Zanen liever vriendjes met aannemers is dan een echte burgemeester die zijn verantwoordelijkheid neemt en optreedt tegen dit soort inwoners.

 4. MJPD

  Zijn belagers vieren geen Pasen…

 5. Utrecht voor Utrecht

  Fijn dat deze man zo verstandig is. Met agressie los je niks op, het is een teken van gebrek aan controle. Je ziet het ook bij de toetsenbord-helden die alles wat ze niet bevalt met veel dominantie de kop in willen drukken. Waar ging dat Paas-verhaal ook alweer over?

 6. Bernhard

  Ja, mooi. Die gastjes lachen hem ondertussen uit. De enige gepaste reactie – en ook de enige die indruk maat- is de lange lat in hun nek.

 7. Kadoendra

  Heel veel personen weten de hoofdtaak van politie niet, deze is niet het vangen van boeven, maar hulpverlening.

  Toen ik op de middelbare school zat heeft een politieagent een lezing gehouden voor onze klas.

  De eerste vraag die hij ons stelde; of wij ook wisten wat de hoofdtaak van de politie was?

  Waarop al mijn klasgenoten “boeven vangen” uitriepen, waarop de politieagent met een “nee” antwoorden en vervolgens “hulpverlening” er aan toevoegde.

  Ten slotte kan het nooit kwaad om wijze woorden van weldenkende mensen te herhalen, dus ik wens ook iedereen een fijne Pasen!

 8. Scherpschutter

  @Utrecht voor Utrecht.

  Agressief geweld (moreel onverdedigbaar) en verdedigend geweld (moreel toe te juichen) zijn twee compleet verschillende zaken. Als je stenen naar je kop geslingerd krijgt dan pak je dat tuig aan en geef je ze zo ongenadig op hun lazer met de karwats dat ze het pak rammel nooit meer vergeten. Dit tuig moet leren dat daden gevolgen hebben.

  Juist dit slappe gewauwel lost helemaal niets op behalve opnieuw de autoriteit van de ordehandhaver…Of denkt u nu werkelijk dat een van die boeven na dit te gelezen te hebben bij zichzelf denkt: “Goh, wat een lieve man zeg. Misschien had ik geen stenen naar hem moeten gooien”….

  Natuurlijk niet. Neerknuppelen die handel. No mercy, als er stenen op je kop landen…

 9. wollie

  agenten bekogelen… dan ben je toch niet goed in je paasei

 10. MJPD

  “Utrecht voor Utrecht
  Aldus sprak een toetsenbordheld met een beetje onsamenhangende reactie; het Paas-verhaal gaat over het lijden van Jezus. Wat is uw punt?

  De reactie van Kadoendra raakt helemaal kant noch wal. De politie had dus “hulp moeten verlenen” aan deze kansenparels? Een stageplek aanbieden?

  Vooral blijven wegkijken mensen.

 11. Piet

  Pappen en nat houden , harde hand mag niet gebruikt worden en de agenten mogen niet zeggen wat ze werkelijk denken of willen en dat alles om de bontkragen tevreden te houden

 12. Sjaak

  @kadoendra: er is niet één hoofdtaak van de politie. Zie artikel 3 van de politiewet (PW): “De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven.“
  Hulpverlening aan hen die deze behoeven wordt idd genoemd (1). Daarnaast wordt genoemd: daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde. Daaronder vallen handhaven van de openbare orde (onder gezag van burgemeester) (2) en strafrechtelijke handhaving (onder OM) (3). Onder deze laatste valt ook het opsporen van strafbare feiten (recherche). Eigenlijk 3 taken dus.

 13. bawang putih

  agenten op sociale media, aub mee stoppen, ontstijgt namelijk zelden het bromsnorniveau

 14. Robertjc

  Comments gelezen. Als de politie het recht van de sterkste namens de fatsoenlijke Nederlandse samenleving niet kan laten gelden, dan worden wij gedomineerd door hufters die dat recht van de sterkste gewetenloos overnemen. In situaties als door deze agent beschreven, krijgen ze alle mogelijkheden aangereikt. De tijd van de leuke, vriendelijke agent als spiegel van een leuke, vriendelijke samenleving behoort wat mij betreft al jaren tot het verleden. Vriendelijk zolang het kan, en streng optreden zodra het moet. Dat had hier zeker moeten gebeuren.

 15. Sjaak

  Best apart hoe hard-handig) en fel krakers en bijv. klimaatactivisten aangepakt worden door de ME nota bene, ook als zij maar met 15 man zijn en gebruik maken van hun democratische demonstratierecht, maar dat dit soort tuig die de wereld niet probeert beter te maken, alle ruimte krijgt en niet aangepakt wordt (omdat de politie dat niet an en durft).

 16. Hans

  Ik voel groot respect voor deze motoragent en voor zijn houding t.a.v. dit incident. Hij bewijst hiermee dat hij zich niet laat meeslepen in het geweld wat hij ontmoet. Hij staat er ver boven en ongetwijfeld zal hij in staat zijn om geweld beheerst en professioneel toe te passen krachtens de bevoegdheden die zijn vak hem verlenen, indien hij dit noodzakelijk acht. In deze man zit een sprankje van de geest van grote persoonlijkheden als Ghandi, Mandela en Luther King. In plaats van de man volkomen ten onrechte weg te zetten als watje – zou het goed zijn om deze aspecten in deze politieman te zien, te bewonderen en vooral: te waarderen.

 17. Binnenstadbewoner

  @Utrecht voor Utrecht Wel fijn dat je hier open-minded over denkt en dat je niet direct voor grof geschut kiest. Ik zou je wel 2 dingen willen vragn, ben ik echt benieuwd naar: 1. in welke wijk woon je? en 2. Met agressie los je niets op” , schrijf je, hoe zou jij dat willen oplossen? Ben erg (en opreht) benieuwd.

 18. Scherpschutter

  @Hans 14/4/2020 – 12:10

  “In deze man zit een sprankje van de geest van grote persoonlijkheden als Ghandi, Mandela en Luther King.”

  Was dat maar waar. Ghandi sliep met wel erg jonge meisjes, King jatte al zijn materiaal (speeches, teksten etc) bij elkaar en Mandela blies een halve winkelstraat op…Dat soort ‘bad boys’ kunnen we wel bij de Politie gebruiken in deze totaal verwijfde ‘rechtsorde’, waar je gewoon stenen naar de kop van een agent kunt mieteren….

 19. Mia

  Het wordt hoog tijd dat
  1. de politie zich wat meer laat zien en zijn gang kan gaan met dit tuig, in andere landen heeft men veel meer respect voor de politie omdat asociaal schorum daar wel hardhands aangepakt kan worden,
  2. burgemeester en rechters aan de kant van de politie en ons, normale fatsoenlijke mensen, gaat staan. Je bent zo onderhand vogelvrij, tuig kan overal grotendeels zijn gang gaan. Pakkans is heel klein en als ze al gepakt worden gaat het hele pamper-opvoed-waarschuw-hulpverleningcircus werken, leuk voor de daders maar ik zie maar weinig rechtvaardigheid hieraan.

  Die agent wens ik alle goeds toe, jammer maar groot respect dat je je zo moet inhouden bij dit soort hufters.

 20. Kadoendra

  @Sjaak

  Hoofdtaak zal uiteraard betekenen dat hulpverlening iets is wat de politie in % meer zal doen dan boeven vangen.

 21. Utrechtvoorutrecht

  @Scherpschutter Irritante en agressieve ventjes vinden het heel irritant als er lauwtjes wordt gereageerd op hun “stoere daden”. Helaas is er wel altijd een publiek hier dat ze een podium geeft.

 22. Angelique

  Wat vreemd dat mensen klagen over te weinig of te zachte inzet. De helikopter is zelfs ingezet, hoeveel inzet wil je hebben?
  Dat het resultaat dan toch tegenvalt staat daar los van.

 23. Utrecht voor Utrecht

  @Binnenstadbewoner Ik woon ook in de binnenstad, op een straat afstand van de methadonverstrekking en twee koffieshops. Weinig geweld maar wel het nodige onaangepaste gedrag. Dat kom ik in mijn werk ook tegen. Vanzelfsprekend is “respect” het sleutelwoord om met zoveel verschillende personen goed met elkaar om te blijven gaan. En het is duidelijk dat dit bij de betrokken jongeren in de Rivierenwijk ontbreekt. Ik denk dat de meeste reageerders het daarover wel eens zijn. Alleen denk ik niet dat agressie de oplossing is.

  Ik trek het even breder. Als ik een kind in een speeltuin uit zijn plaat zie gaan tegen een ander kind, zou mijn makkelijke reactie kunnen zijn om met veel bombarie te gaan schreeuwen dat-ie normaal moet doen. Wat gebeurt er dan de volgende keer, zeker als ik er niet ben? Alternatief is om schouderophalend te vragen waarom ie zo doet, en hem er fijntjes op te wijzen dat de halve speeltuin kijkt waarom iemand zo sneu aan het schreeuwen is.

  Natuurlijk los je dit soort excessen niet direct op. Maar met agressie zeker niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).