België en Duitsland geven Utrecht code rood vanwege hoge aantal coronagevallen België en Duitsland geven Utrecht code rood vanwege hoge aantal coronagevallen

België en Duitsland geven Utrecht code rood vanwege hoge aantal coronagevallen

België en Duitsland geven Utrecht code rood vanwege hoge aantal coronagevallen
België en Duitsland hebben besloten de provincie Utrecht als risicogebied aan te duiden vanwege het hoge aantal coronagevallen. Toeristen wordt afgeraden om naar Utrecht te komen en mensen die vanuit Utrecht naar België of Duitsland reizen, moeten er rekening mee houden dat ze zich moeten laten testen of in quarantaine moeten.

België en Duitsland hebben besloten de provincie Utrecht als risicogebied aan te duiden vanwege het hoge aantal coronagevallen. Toeristen wordt afgeraden om naar Utrecht te komen en mensen die vanuit Utrecht naar België of Duitsland reizen, moeten er rekening mee houden dat ze zich moeten laten testen of in quarantaine moeten.

Mensen die naar Duitsland reizen moeten een negatieve coronatest laten zien die niet ouder is dan 48 uur. Iedereen die dat niet kan moet zich bij aankomst in Duitsland preventief laten testen. Daarna wordt gevraagd om twee weken in zelfquarantaine te gaan. De quarantaine wordt opgeheven zodra de test negatief blijkt. De regels gelden niet voor mensen die op doorreis zijn naar een ander land.

Reizigers naar België krijgen te maken met net andere maatregelen. Mensen die vanuit Utrecht naar België reizen moeten zich laten testen en twee weken in zelfquarantaine gaan. Mensen die op vakantie gaan in België moeten 48 uur voordat ze aankomen een formulier invullen als ze langer dan twee dagen in het land blijven.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. woutvr

  En ze hebben gelijk.

 2. Wim Vreeswijk

  Lijkt me gelijk ook een goed moment om het open grenzen verdrag van Schengen uit 1985 weer eens flink ter discussie te gaan stellen in Brussel en dat ieder EU-land weer zijn eigen grenzen gaat bewaken.

 3. jansen

  Terecht.

  Overheden die wel verstandig zijn en doorpakken en niet alleen naar financieel sterke partijen luisteren.

 4. René

  Wat ik me afvraag, onze buurlanden stellen dit in om hun eigen burgers te beschermen tegen corona dragers die uit Nederlandse rode gebieden komen.
  Maar binnen NL kan iedereen zonder test wel gewoon rondreizen zonder beperking.. Zijn de Belgen en Duitsers dan bezorgder om hun eigen burgers dan de NLse overheid over de NLse burgers?

 5. Esrin W.

  Terecht.

 6. Erwin

  @vreeswijk: daar zal het virus vast en zeker voor terug deinzen!
  Overigens staat het verdrag van schengen los van de EU. Niet elk EU land doet mee met Schengen, en ook niet-Eu landen nemen deel aan het verdrag.

 7. Lombokker

  Uitgerekend Utrecht, met al die “hoogopgeleide” inwoners een brandhaard van Covid-19. Wie had dat ooit kunnen denken. Kennelijk kunnen die mensen dus ook dom en egoïstisch zijn.

 8. De count

  Lombokker, volgens mij is de verspreiding voornamelijk in de wijken met een wat mindere populatie van hoogopgeleiden…
  Denk overigens niet dat corona zich iets van opleiding aantrekt, wel van veel mensen die dicht op elkaar gepakt zitten. Dat is niet per se dom/egoïstisch, eerder vaak onontkoombaar

 9. Joepie

  @ lombokker

  Ik zou de schuldigen toch eerder ook zoeken onder de Viruswaanzin-aanhangers. Dat zijn toch eerder college-dropouts en spirituele sekte volgers (en ex-xtc slikkers). Niet echt intelligent (en dat er aanwezig was in de bovenkamer, is inmiddels een beetje uitgestorven).

 10. Anlies

  Tokkiestad Rotterdam scoort hoger hoor @lombokker

 11. G.H.

  @Lombokker: U dacht werkelijk dat een hoog opleidingsniveau een betrouwbare indicator voor de afwezigheid van egoïsme bij de mens was?

 12. Malvinas

  @ de count : De besmettingscijfers in de binnenstad zijn aanzienlijk hoger dan in dat, kennelijk achterlijk, Overvecht. We mogen nu echt vast stellen dat vooral de bloem van de natie, de studenten, verantwoordelijk zijn voor de toename van de besmetting. Zoals dat ook al gaat in andere steden met veel studenten.
  Intelligentie en gevoel voor verstandig, sociaal gedrag gaan kennelijk niet samen. En denk wel, uit deze groep komen de toekomstige leiders die ons straks gaan vertellen hoe wij ons moeten gedragen. In de rechtspraak, in het parlement, in gemeentebesturen etc. zitten straks de kneuzen die nu vinden dat ze toch moeten kunnen feesten.

 13. Arnoud

  Bedoelen ze de Provincie Utrecht of de stad Utrecht?

 14. Justin

  Haha, heerlijk, alle schuld op de jongeren afschuiven. Als ik door de stad loop, moet ik altijd uitkijken voor oude mensen die veel te dichtbij komen. Ook de terrasjes zitten er vol mee. En ondertussen lekker de jeugd wegzetten als de zondebok.

 15. De count

  Malvinas, nergens heb ik het over achterlijk, danwel overvecht. Dat ook de binnenstad, met veel opeengepakte studenten en erg veel bezoek van buiten de wijk en stad veel besmettingen heeft verbaast me ook niet. De conclusies die jij trekt over verstandig sociaal gedrag staat denk ik los van intelligentie als ik de drukte in de binnenstad zie

 16. Vera

  De binnenstad heeft ook de hoogste populatiedichtheid. Noem daarnaast eens een student die zich het wonen in de binnenstad kan veroorloven. :’D. Los daarvan zijn de grootste besmettingshaarden idd de grote groepen.

 17. Angelique

  @René
  Wat stel je precies voor? De stadspoorten sluiten?

 18. cas

  @ Lombokker, dat je een opleiding hebt kunnen afronden betekent niet dat je ook verstandig bent en kan nadenken.

 19. Joep

  Helaas had Scherpschuter het eind augustus volledig mis en stromen 3 a 4 weken later (zoals voorspeld) de ziekenhuizen en IC’s (helaas) weer vol. Het erge is dat hij met zijn desinformatie vele lezers van dit platform heeft bereikt. Vandaar graag disclaimers tegen desinformatie. Desinformatie is de vijand van vrijgeif van meningsuiting en open jourmalistiek en geen onderdeel daarvan. Het is de vijand van de democratie.

 20. Jos

  @ cas

  Nog altijd gemiddeld genomen zwaar beter dan anderen.

 21. Scherpschutter

  @Joep

  Daar zou je helemaal gelijk in hebben als het niet zo zou zijn dat je volkomen ongelijk hebt. Waar zijn die volstromende ziekenhuizen precies, Joep? Gelijk op de homepage:

  https://www.stichting-nice.nl

 22. Joepie

  @ Scherpschutter

  “Op de intensive care is de bezetting met covid-patiënten vandaag met 6 gestegen, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het gaat om 122 covid-patiënten, tegen 36 krap twee weken geleden. De toename is het sterkst in de regio’s Amsterdam, Leiden en Den Haag, Rotterdam en Brabant.”

  122 Covid patiënten op de IC met een eigenlijke capaciteit in heel het land van 450 IC-bedden, vind ik vrij fors, 450 IC-bedden is namelijk het eigenlijke aantal dat we in Nederland hebben, zoals die was voor de upgrade naar 1400 bedden in het voorjaar (die toen heel hard nodig was, waarbij trouwens ook Duitse bedden meegereken worden).

  Dat betekent dus dat meer dan 1/4 van de eigenlijke IC-capaciteit voor Covid nu ingenomen wordt door Covid-patiënten. Dat kan je niet veel vinden, maar Nederland is een klein land. Dit zijn vrij forse aantallen.

  Daarnaast hebben we het personeel niet. Dat was in het voorjaar ook al het probleem en dat is nu, na uitval en en zelf gekozen ontslag van personeel na de 1e golf, nog meer het gevolg.

  Daarom deden we ook alweer alles dat we deden. Niet omdat Covid/ Corona een virus is waar we allemaal dood aan gaan, maar een virus dat (vrij) besmettelijk is (met een korte incubatietijd), en bij een deel van de mensen ernstige klachten en aandoeningen kan veroorzaken, EN omdat we de CAPACITEIT IN DE ZORG NIET HEBBEN OM AL DEZE MENSEN TE KUNNEN OPVANGEN; maar dat is iedereen inmiddels, al dan niet opgehitst door mensen die al dan niet bewust desinfromatie aan het verspreiden zijn, alweer vergeten.

  https://nos.nl/artikel/2349862-deel-ziekenhuizen-heeft-te-weinig-verpleegkundigen-voor-nieuwe-opleving-coronavirus.html

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2349869-corona-leidt-tot-hersenschade-door-overdreven-immuunreactie.html

  Opmerkelijk genoeg ben je erg stil over het feit dat je er zelf eind augustus behoorlijk naast zat. We zitten dus inmiddels weer op enorme aantallen op de IC’s en de ziekenhuizen kunnen nu al langzaam aan niet meer de reguliere zorg geven die we gewend zijn, omdat ziekenhuizen weer vele Coronabesmettingen te verweken krijgen. Dat wil niet zeggen dat een ziekenhuis eruit ziet als een hectische afdeling van ER overigens of dat het er horrorachtig uitziet. Wel dat zieke mensen niet geholpen kunnen worden en dat er onnodig patiënten overlijden (uiteindelijk).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).