Bert’s Bierhuis verdwijnt na jaren uit de Twijnstraat | De Utrechtse Internet Courant Bert’s Bierhuis verdwijnt na jaren uit de Twijnstraat | De Utrechtse Internet Courant

Bert’s Bierhuis verdwijnt na jaren uit de Twijnstraat

Bert’s Bierhuis verdwijnt na jaren uit de Twijnstraat
Aanstaande zaterdag is de laatste dag voor Bert’s Bierhuis in de Twijnstraat. De vestiging verhuist na jaren naar de de…

Aanstaande zaterdag is de laatste dag voor Bert’s Bierhuis in de Twijnstraat. De vestiging verhuist na jaren naar de de gelijknamige groothandel in Nieuwegein aan de Ravenswade.

Het aanwezige personeel laat weten er niet te veel over te kunnen zeggen, maar zegt dat het voor de biergroothandel efficiënter is om naar Nieuwegein te verhuizen.

De tweede zaak van Bert’s Bierhuis aan de Biltstraat blijft wel gewoon bestaan.

Het hoofdkantoor zelf was niet bereikbaar.

13 Reacties

Reageren
 1. Michiel B

  Eeuwig zonde. De huur zal wel naar een of ander stupide hoog niveau zijn getild.

 2. Richard

  berts bierhuis heeft hier geen 29 jaar gezeten want hier heeft albert heijn tot en met 1994 gezeten en daarna is die verhuist na de overkant.en ik kan het weten want ik heb hier gewerkt van 1988 tot en met 1998.

 3. Jasmin

  Bert’s Bierhuis zit pas sinds 2002 in de Twijnstraat, dus geen 29 jaar. Daarvoor zat het in de Voorstraat.

 4. Fons

  Hopelijk gaat de groothandel dan ook in het weekend open …

 5. Bertje

  Tsja. Toenemende onbereikbaarheid binnenstad. Hipsterbars voor de fietsende elite blijven over.

 6. jeroen de vries

  Begrijpelijk. Geen parkeerplaatsen meer, dus voor veel (horeca)ondernemers geen mogelijkheid meer om snel even 5 of 10 kratjes bier te halen met de bestelauto. Wederom een winkel die sneuvelt door het anti-autobeleid in Utrecht. Er zullen er nog vele volgen. Todat de stad een soort winkelwoestijn is geworden, met dank aan Groen Slinks.

 7. Peter Utrecht

  Interessant die reacties van @Bertje en @Jeroen de Vries. Ik zie namelijk in de tekst helemaal niet dat onbereikbaarheid de reden van het vertrek is. Wel efficiëntie. Laten we wel even bij de feiten blijven en niet overal maar een beetje je eigen mening roeptoeteren.

 8. Michiel B

  @Jeroen de vries,

  Wat een onzin kraamt u uit. In de nieuwe situatie zijn er nu juist méér parkeerplaatsen recht tegenover Bert’s bierhuis dan daarvoor. Bovendien is dit filiaal van Bert’s Bierhuis nooit bedoeld voor de afname door horecaondernemers. Ten eerste omdat daar voor zo’n afnamepatroon de ruimte niet voor was in dat pand (bent u ooit binnen geweest?) en ten tweede omdat Bert’s Bierhuis al jaren dergelijke (groothandel)bestellingen afhandelt met een eigen 18m³ vrachtwagen (vanuit de groothandelvestiging). Bij de vestiging op de Twijnstraat zag je juist mensen een niet al te groot aantal biertjes halen (al dan niet in een Bert’s Bierhuis linnen tasje) per keer. Binnen mijn kenniskring haalde men al jaren op die manier de speciaalbiertjes die elders niet te krijgen waren.

  Maar goed, de fictie van de automobilist als reddende retailengel is wellicht wat lastig te vergeten: misschien dat bij een bezoek opvalt dat er veel meer mensen lopen (en fietsen) in de Twijnstraat dan dat er – ook in vroegere jaren – auto’s kunnen parkeren en dat dit nooit anders is geweest en dat u dan bedenkt dat ook fietsers en voetgangers klanten kunnen zijn en dat dit grotere aantal fietsende en lopende klanten toch meer omzet oplevert dan het significant kleinere aantal autorijdende klanten in deze straat. Of kopen autorijders ook voor grotere bedragen goederen in bij de slager of bakker? Is de portemonee van deze autorijder groter? Waar baseert men deze onzin op?

  Nog even over de volstrekste waanzin tegen de “fietsende hipsterelite”: juist die groepen zijn de doelgroep van Bert’s Bierhuis! Kleinschalige inkoop van speciaalproducten is notabene het kenmerk van dat baarddragende, dure-koffiedrinkende milieugespuis. Ik durf er wel op in te zetten dat de autorijdende elite (want autorijden is duur, dus met een auto ben je in essentie veel elitairder dan welke fietser dan ook) niet inkocht bij Bert’s Bierhuis.

 9. RobH

  Bovendien lijkt de vestiging aan de Twijnstraat toch al niet de vestiging waar je naar toe ging voor 5 kratjes bier. Als ik die nodig heb, dan rij ik sowieso al direct naar Nieuwegein…

 10. Mimi

  @RobH zolang je daar met de auto nog kunt komen, that is. Want inderdaad, in het huidige tempo waarin doorgaande wegen verworden tot fietsboulevards en onder welke naampjes Groen Links het verder allemaal nog heeft weten te verkopen, duurt het niet lang meer of je bent sneller 5x heen & weer naar de Twijnstraat gefietst dan dat je 1x met de auto Nieuwegein weet te bereiken.

 11. Berend Huisman

  Ik zal er geen traan om laten. In deze tijden van grote concurrentie van supermarkten en slijterijen op het gebied van speciaalbieren kan men zich alleen maar onderscheiden op het gebied van service en klantgerichtheid. De chagrijnen die bij Bert’s Bierhuis werken kennen deze begrippen niet. En het assortiment stelde ook al niet veel voor. Dan krijg je dit.

 12. Jelle

  @Berend: Ben jij bij de Berts Bierhuisvestiging op Mars geweest? Altijd goed en vriendelijk geholpen in de Twijn. Ben wel benieuwd waar ze uiteindelijk neer gaan strijken (en wanneer). Was er niet sprake van een foodcourt ergens, bij het postkantoor of zo?

 13. Mark

  Het blijft jammer, de twijnstraat verliest steeds meer zijn hart. En wordt het tot wat de rest van de stad al is. Utrecht heeft weinig visie, en maakt de hele stad tot éénheidsworst. Al wat uniek is in de stad wordt het zelfde……en daar heeft de huur zeker mee te maken!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).