Beschonken automobilist met rijontzegging rijdt 180 km/h op A12 bij Utrecht Beschonken automobilist met rijontzegging rijdt 180 km/h op A12 bij Utrecht

Beschonken automobilist met rijontzegging rijdt 180 km/h op A12 bij Utrecht

Beschonken automobilist met rijontzegging rijdt 180 km/h op A12 bij Utrecht
Bron: Twitteraccount Politie Vleuten-De Meern
Een automobilist is zijn rijbewijs en auto kwijtgeraakt nadat hij beschonken met 180 kilometer per uur over de A12 bij Utrecht reed. Even daarvoor had de man al een rijontzegging gekregen.

Een automobilist is zijn rijbewijs en auto kwijtgeraakt nadat hij beschonken met 180 kilometer per uur over de A12 bij Utrecht reed. Even daarvoor had de man al een rijontzegging gekregen.

Agenten van de politie Vleuten-De Meern hadden de man aan de kant gezet. Uit een ademanalyse bleek dat hij ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg daarom een rijontzegging. “Het maakt mij allemaal niets uit jongens”, zou de man gezegd hebben tegen de politie.

De agenten vertrouwden de zaak niet en besloten de man van een afstand in de gaten te houden. Het voorgevoel bleek te kloppen want de beschonken bestuurder stapte weer in zijn voertuig en ging ervandoor.

Volgens de politie ‘scheurde’ hij met 180 kilometer per uur over de A12. De man is weer aan de kant gezet en dit keer is zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

7 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Waarom is de man niet meteen gearresteerd?
  Toch genoeg uitgevreten en gevaar voor de omgeving lijkt me?

 2. Esrin W.

  Jij wil nu serieus de strafmaat in Nederland ter discussie stellen?
  Elke keer als ik erover begin vindt iedereen het eigenlijk wel best.

 3. Koel Hoofd

  Met 180km/u over de A12 langs Utrecht tussen grofweg Woerden en Bunnik?
  Dat kon 15 jaar geleden met veel moeite, nu echt niet meer zonder levensgevaarlijke capriolen uit te halen.
  Inderdaad, ga maar lopen en in therapie (hij had overduidelijk een doodswens want het maakte hem allemaal niet uit) voor een half jaar, om daarna weer rijlessen te nemen om dat rijbewijs heel, heel misschien terug te krijgen.

 4. Yves

  Tbs

 5. Frits

  @Koel Hoofd,
  Kennelijk ben je er niet van op de hoogte dat een rijbewijs “innemen” ook betekent dat je ‘m weer terug krijgt?

  De beste man mag eventjes niet rijden, waarschijnlijk krijgt hij een rijontzegging van de rechtbank. Daarna mag je weer vrolijk rondjes rijden.

  @Herman,
  Gezien het gemiddelde gedrag van de automobilist in Nederland zullen de cellen dan overvol zitten, zo lijkt me. Nu is er toevallig eentje gepakt, maar verder is er minimale handhaving op te hard rijden en met drank op achter het stuur.

 6. G.H.

  @Herman: omdat de straf voor die vergrijpen geen celstraf is. Dat betekent dus sowieso onterechte hechtenis (inclusief schadevergoeding) terwijl het niets oplevert. Arrestatie is daarmee niet proportioneel.

 7. Koel Hoofd

  @Frits je bent zeker niet op de hoogte dat de rechter bij dergelijke gevallen opnieuw rijlessen en rijexamen oplegt? Ze krijgen dat rijbewijs pas terug als ze geslaagd zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).