Beschonken automobilist zonder rijbewijs aangehouden in Utrecht Beschonken automobilist zonder rijbewijs aangehouden in Utrecht

Beschonken automobilist zonder rijbewijs aangehouden in Utrecht

Beschonken automobilist zonder rijbewijs aangehouden in Utrecht
Bron: Instagramaccount Wijkagenten Vleuten-De Meern
Een beschonken automobilist zonder rijbewijs is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Utrecht. De bestuurder viel op omdat hij zijn voertuig niet onder controle had.

Een beschonken automobilist zonder rijbewijs is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Utrecht. De bestuurder viel op omdat hij zijn voertuig niet onder controle had.

Agenten reden afgelopen nacht op de Europaweg in Vleuten. Daar viel een bestuurder op vanwege het rijgedrag. “Wij hebben het voertuig gevolgd en deze reed met verhoogde snelheid een wijk in. Tijdens deze rit zagen wij dat de bestuurder tot twee keer toe een stoeprand wist te raken”, schrijft de politie op sociale media.

Toen de automobilist een parkeerterrein opreed botste hij tegen een schutting van een woning. De agenten kenden de man en wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. Na een blaastest bleek hij ook onder invloed van alcohol.

De bestuurder is aangehouden. Er is een proces verbaal tegen hem opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs.

6 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Ik denk dat ik wel weet waarom deze meneer geen geldig rijbewijs had.

  Hoog tijd dat er een wet komt die het mogelijk maakt om de auto’s van meermaals recidiverende alcomobilisten verbeurd te verklaren. (Bij inbeslagname krijgen ze deze namelijk meestal weer terug na een x-aantal dagen).

 2. Nlz

  @Lombokker: het vervelende is dat dit soort idioten daar maling aan hebben en alsnog gaan rijden. De maximale straf van zes maanden cel en/of de maximale geldboete van €8700,- zal hij ook wel niet krijgen.
  Wanneer agenten je herkennen omdat ze weten dat je geen rijbewijs hebt, is dit hoogstwaarschijnlijk niet het enige op de welbekende kerfstok…

 3. rien

  Ik vind rijden onder invloed van alcohol eigenlijk een soort poging tot doodslag.

 4. GeenStijl @Utrecht

  Zolang dit soort idioten niet preventief worden opgesloten, zal er niets veranderen …… lik op stuk.

 5. W.

  @Geenstijl: Preventief opsluiten, hoe zie je dat voor je in een rechtstaat?

 6. wollie

  hoe kun je een auto teruggeven aan iemand zonder rijbewijs? verloot ‘m gewoon onder mensen met rijbewijs 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).