Beschoten Juwelier Nawar stopt na nieuwe gedwongen sluiting: ‘We kunnen het niet betalen’ | De Utrechtse Internet Courant Beschoten Juwelier Nawar stopt na nieuwe gedwongen sluiting: ‘We kunnen het niet betalen’ | De Utrechtse Internet Courant

Beschoten Juwelier Nawar stopt na nieuwe gedwongen sluiting: ‘We kunnen het niet betalen’

Beschoten Juwelier Nawar stopt na nieuwe gedwongen sluiting: ‘We kunnen het niet betalen’
Juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg gaat stoppen nadat de deuren voor de tweede keer 5 weken dicht moeten. De juwelier is 3 keer in korte tijd beschoten en de ondernemers kunnen het niet betalen om weer wekenlang geen inkomsten te hebben.

Juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg gaat stoppen nadat de deuren voor de tweede keer 5 weken dicht moeten. De juwelier is 3 keer in korte tijd beschoten en de ondernemers kunnen het niet betalen om weer wekenlang geen inkomsten te hebben.

De eigenaar van de juwelier zegt nu te gaan stoppen. “We moeten kijken hoe het nu verder zal gaan, maar ik kan het niet betalen om weer 5 weken te sluiten. Er is geen oplossing dus we gaan kijken hoe we onder de contracten uit kunnen komen. Dat zal niet zomaar 1, 2, 3 lukken, maar het kan niet anders.”

Hij vertelt aan de telefoon dat hij het ook niet meer ziet zitten uit veiligheidsoverwegingen. “Het is ook geen grap dat er wordt geschoten. We willen het de buurt verder ook niet meer aandoen.” De juwelier moest op last van de burgemeester de deuren voor de tweede keer dit jaar minimaal vijf weken dichthouden.

De politie is na elke beschieting een onderzoek gestart, maar tast voor zover nog in het duister. “Mede daarom blijft het risico op nieuwe verstoring van de openbare orde groot”, zei een woordvoerder van de gemeente Utrecht destijds.

“We worden ook helemaal niet geholpen. Wat heeft de gemeente gedaan om dit te verbeteren? Niks. Het enige is een brief sturen met jullie moeten weer 5 weken dicht. Hoe moet ik dat betalen? Er staat verder geen oplossing bij”, vertelt de eigenaar bedroefd.

Eerder sprak DUIC ook al met de eigenaar van de winkel. Hij zei toen: “Wij weten ook niet waarom wij beschoten zijn en nu zijn wij er wel dubbel de dupe van. Zo laat de gemeente ook zien dat die beschietingen hun doel dus treffen, dat is het domste wat je kan doen.”

Gisteren werd een kledingwinkel aan de Parijsboulevard in Leidsche Rijn nog voor 5 weken gesloten na een granaat op de deur. Lees hier ook het artikel terug dat DUIC schreef over het sluiten van panden  als er wordt geschoten op de ramen.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. G.Elias

  En de concurrenten leggen in een deuk!

 2. Bernhard

  Boosdoener heeft z’n doel bereikt. Te ziek voor woorden dat je in Nederland zo je concurrenten/vijanden kapot kunt maken.

 3. Lombokker

  Ik ken ook iemand die een juwelierszaak op de Amsterdamsestraatweg heeft gehad. Die is er mee gestopt na de derde overval binnen twee jaar.

 4. berend

  Ligt dat aan mij, of is het bijzonder dat men tanden inkoopt? Ik snap wel dat er gouden tanden zijn, maar toch, is dit gangbaar dan en bij wie?

 5. Wim

  @Berend,
  Goude tanden worden wel eens verwijdert bij een tandarts en inplaats dat die dan in de zak van de tandarts verdwijnt kan je ze dus zelf verkopen en zo je gebit betalen.

 6. Bernhard

  @Berend: Goud = goud.

 7. Herman

  Sorry hoor vind het hartstikke sneu voor de “juwelier”.

  Maar is dit nu een juwelier waar je een ring, ketting of batterij voor je horloge haalt of aan soort grondstoffenhandel annex pandjesbaas?

 8. Nlz

  @ Berend: Ook dat goud is gewoon om te smelten en heeft waarde hoor. Sloopgoud gaat langzaamaan richting de € 25,- per gram voor 14 karaat, dus een beetje gouden vulling kan wel een leuk zakcentje opleveren.

 9. Kadoendra

  @Bernard

  Jij gaat uit van concurrenten/vijanden, maar misschien was er spraken van een meningsverschil tussen de criminelen en hun wit was firma.

 10. Marcel

  Allemaal misschien. De eigenaar heeft een punt. De gemeente doet niks, alleen sluiten. Waardeloze hap. Hij zou de gemeente, het bestuur van Utrecht ,aansprakelijk moeten stellen. Je kan niet veilig wonen. Dat is het punt. Granaat, kogel, doe er wat aan mister van Zanen inplaats om een rondje fietsen voor 1 dag hiernaartoe te halen.

 11. Katja

  Dat andere goudinkopers niet beschoten worden en deze al drie keer geeft toch te denken ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).