Beschoten juwelierszaak moet deuren sluiten | De Utrechtse Internet Courant Beschoten juwelierszaak moet deuren sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Beschoten juwelierszaak moet deuren sluiten

Beschoten juwelierszaak moet deuren sluiten
Een juwelier aan de Amsterdamsestraatweg werd meerdere keren beschoten.
De juwelier aan de Amsterdamsestraatweg die afgelopen dagen twee keer beschoten is moet de deuren voor vijf weken sluiten. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen besloten.

De juwelier aan de Amsterdamsestraatweg die afgelopen dagen twee keer beschoten is moet de deuren voor vijf weken sluiten. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen besloten.

De winkel werd op twee verschillende momenten onder vuur genomen.  De eerste schietpartij vond tussen zaterdagavond en maandagmiddag plaats, de tweede keer dat er werd geschoten was in de nacht van dinsdag op woensdag.

Risico

“Gelet op de ernst van deze feiten, het risico op herhaling en de impact op de buurt heeft de burgemeester – ook op basis van een overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten het pand te sluiten,” aldus de gemeente.

“Doel van de sluiting is het voorkomen van toekomstige verstoringen van de openbare orde en het beschermen van omstanders.” De politie is nog volop aan het onderzoeken wat het motief is achter de schietpartijen.

Mocht het politieonderzoek daar aanleiding toe geven dan kan het pand tussentijds weer open gaan of de sluitingstermijn van vijf weken verlengd worden.

 

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Bijzonder wel, met die Arabische tekens op de gevel.

 2. M

  @bernhard: heb je gekeken wat het betekent?

  Maargoed, criminelen hebben weer gewonnen en een ondernemer is de dupe. Als hij weg moet ben ik benieuwd wie de nieuwe huurder wordt.

 3. Cor

  @M: tja, op de straatweg gaat crimineel en ondernemer zijn prima samen geloof ik, dus ‘de dupe worden’ kan zomaar eens een heel vaag begrip worden daar.

 4. Cico

  @Bernhard: dat is ook de doelgoep voor die winkels. Redelijk normaal op de Kanaalstraat of ASW, komt ook voor bij de groentewinkels en slagers.

 5. Tim

  @M: mij maak je niet wijs dat een zaak zomaar moet sluiten omdat ie beschoten is. Deze “ondernemer” heeft vast en zeker wel degelijk banden met de criminele wereld. De beschieting zelf zal waarschijnlijk ook wel niet zonder reden zijn, er zit altijd meer achter dan je je kunt voorstellen.

 6. JdV

  Die AH waarvan er 2 op diezelfde straatweg zitten, gaan die ook dicht als ze 2 x beschoten worden?
  Ik denk dat onze Jan daar echt de ballen niet voor heeft.

 7. Bernhard

  @Cor: De zaak ziet er iig lekker louche en kitscherig uit.

 8. Koel Hoofd

  Vind het beetje bizarre vormen aan nemen in de stad. Het lijkt er op alsof het beschieten van concurrenten de meest effectieve manier is om de concurrentie te laten sluiten. Kunnen mensen niet meer op een normale manier zaken doen? Gewoon, goed business plan en dan de consument verleiden om wel bij jou te kopen en niet bij de concurrent?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).