Beschoten Slagerij Zuilen moet deuren vijf weken dichthouden | De Utrechtse Internet Courant Beschoten Slagerij Zuilen moet deuren vijf weken dichthouden | De Utrechtse Internet Courant

Beschoten Slagerij Zuilen moet deuren vijf weken dichthouden

Beschoten Slagerij Zuilen moet deuren vijf weken dichthouden
Google Streetview
Slagerij Zuilen aan de Prins Bernhardlaan moet op last van burgemeester Jan van Zanen vijf weken lang de deuren sluiten. Dit is besloten nadat de winkel voor de tweede keer in korte tijd is beschoten. Dat meldt het AD.

Slagerij Zuilen aan de Prins Bernhardlaan moet op last van burgemeester Jan van Zanen vijf weken lang de deuren sluiten. Dit is besloten nadat de winkel voor de tweede keer in korte tijd is beschoten. Dat meldt het AD.

Maandagochtend en in de nacht van vrijdag op zaterdag is de slagerij onder vuur genomen. Na de tweede beschieting is ook een verdacht pakketje voor de deur van de winkel gevonden. Mogelijk gaat het om een explosief. Het pakket is veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Volgens het AD is Van Zanen zaterdagochtend in Zuilen geweest om te spreken met buurtbewoners.

Lombok
Vrijdag kregen twee Utrechtse ondernemers uit Lombok ook al te horen dat ze vijf weken lang de deuren dicht moeten houden. Ook in deze beide gevallen is de aanleiding dat de panden zijn beschoten.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. Rick

  Wel erg summiere informatie zo.

  Waarom moeten deze ondernemers bloeden voor het onder vuur worden genomen van hun zaak?

 2. Jan

  Dit is toch fundamenteel onrechtvaardig? De dader loopt vrij door de stad, het slachtoffer zit vijf weken zonder inkomsten. Mooie manier om van de concurrentie af te komen: je schiet een paar kogelgaten in zijn deur en de burgemeester sluit de tent voor vijf weken.

 3. Binnenstad

  Paar kogels afvuren op die herriekroegen in de stad en de burgemeester sluit ze. Zijn we in no time van de overlast af en hebben we weer een heerlijk rustige binnenstad.

 4. Willem

  In Amsterdam wordt die truc al veel langer toegepast. Handgranaatje aan de deur of een paar kogels door de ramen en je zaak word gesloten door de burgemeester. Ondertussen snapt Halsema dat dit niet zo heel erg handig is.
  Utereg loopt altijd 10 jaar achter op Amsterdam. Dus Van Zanen zit nog in die oude rare reflex. Come on man wake up.

 5. Rottebert Peermans

  Geldt hetzelfde beleid als de Bijenkorf of de Albert Heijn ‘s nachts worden beschoten?

 6. Don

  Ten koste van alles moet vermeden worden dat er handhavend opgetreden moet worden daarnaast is de privacy van de dader natuur van het allergrootste belang. Ben benieuwd wanneer scholieren hun school gaan beschieten en lekker een paar weken vrij hebben.

 7. R

  In Amsterdam is dit een beproefde methode om concurrenten de das om te doen. Vooral coffeeshops en shishalunches doen dat bij elkaar. Voor 25 euro heb je een handgranaat van internet gekocht. En voor weken tot maanden gaat een concurrent dicht, en daardoor meestal failliet. Kogels zijn nog goedkoper, en wapens uit het voormalig oostblok voldoende aanwezig in de EU.

  Ik hoorde laatst dat ze in Amsterdam hierom overwegen een zaak niet meer zomaar te sluiten als er geschoten is of een handgranaat op de stoep lag. Er moesten een hele rij ondernemers failliet, maar eindelijk werd ze duidelijk dat dit echt te gemakkelijk is voor wie vals spel wil spelen. Nu Utrecht nog.

 8. Erwin

  @Jan: de concurrentie zit er achter?
  Je bedoelt een ander slager? Slagers die mekaar beschieten omdat de een niet langer kan opboxen tegen de gehaktaanbiedingen van de ander?

  Sure..!

 9. Jan

  @Erwin, dat schrijf ik niet. Maar deze oplossing van de burgemeester maakt het wel makkelijk je concurrenten een hak te zetten. Mijn punt is dat niemand weet wie dit gedaan heeft maar de ondernemer wél gestraft wordt. Kennelijk moet die nu gaan bewijzen dat hij niet weet wie er achter die beschieting zit. Hij moet nu zijn onschuld gaan bewijzen. En zo hebben we dat in Nederland niet afgesproken. Je bent ónschuldog tot je schuld bewezen is.

 10. BdV

  Ik kan me nog steeds niet zo goed voorstellen hoe het kan dat de over ons wakende en heersende overheid bepaalde besluiten als een logisch gevolg van een kogel of een handgranaat ziet, terwijl de doorsnee bevolking binnen een seconde een veel logischer conclusie kan trekken.

 11. Jacobson

  Zou eerder aan afpersing denken

 12. Vingervlug

  Protectie!?!

 13. Marcel

  @Erwin
  Is dat gek dan? Met allerlei cafe’s doen ze dat al. Als je de zaak van je concurrent dicht wilt hebben koop je voor 1.50 een handgranaat, je belooft iemand 100 en dan schiet ie ook nog. Dan komt van Zanen, praat met de buurt en hoppa dicht die tent. Waardeloze actie, en het jammer is dat al dit commentaar op DUIC hier geen ene bal aan kan veranderen.

 14. Erwin

  @marcel: dus het is heel goed mogelijk dat gewoon de keurslager uit de twijnstraat, of de groene slager uit de biltstraat er achter zit? Heavy shit dit, als ik jou was zou ik dit inzicht snel delen met de politie die ongetwijfeld in een hele andere richting zit te zoeken!

 15. Marcel

  @Erwin,
  Goed advies. Heb ze al gebeld en ze zijn er blij mee. Ze noemden het een eye opener.

 16. JdV

  Laten we gewoon de proef op de som nemen. We schieten 2 x op een willekeurige AH of Blokker in Utrecht en leggen als bonus een handgranaat voor de deur. En dan wachten tot de burgemeester die AH, Blokker of andere grote winkel sluit. Want het zal toch niet zo zijn dat de burgemeester de grondwet overtreed en bij gelijke omstandigheden de ene soort winkeleigrnaren anders behandeld dan anderen?

 17. Wim Vreeswijk

  Daar ben je als ondernemer lekker mee. Een onbekend persoon legt ‘snachts een handgranaat voor je deur, loopt anoniem weg en de bewuste kan na 5 weken onvrijwillige bedrijfstop zijn faillissement aanvragen…..Begrijp ik dat goed ?

 18. S.

  Ja want waar rook is is vast geen vuur….

  https://www.ad.nl/utrecht/eigenaar-omstreden-slagerij-zuilen-moest-eerder-al-cafe-sluiten-in-overvecht~ad22f941/

 19. Marcel

  @jdv
  Wat denk je zelf?

 20. JdV

  @marcel: ik vermoed dat het helaas zo is, en daarom hebben we een andere burgemeester nodig en niet nog 6 jaar iemand die onderscheid maakt tussen inwoners.

 21. Erwin

  Goh, zou het iets met drugs te maken hebben? De “slager” moest al eerder zijn cafe in Overvecht sluiten vanwege de handel in harddrugs…
  Of toch een andere slager die van een concurrent afwil, zoals sommigen ons willen doen geloven.
  Drugs of gehakt: that’s the question.

 22. Anton

  Belachelijk beleid om slachtoffers te straffen.
  Laat de politie zijn werk doen en geef ze mankracht om de daders te vinden.

 23. Joost

  De zaak niet sluiten lijkt me ook geen optie. Moet er volgende week dan weer geschoten worden? Hier wonen onschuldige mensen in de buurt.

  Reken maar dat deze slagerij iets te maken heeft met de beschietingen, dus die zit ook in een schimmig wereldje.
  En dan ook nog eens het feit dat er al eerder in Overvecht problemen waren met die eigenaar.
  Het is goed besluit van de gemeente. Sluiten en ondertussen uitzoeken wat er aan de hand is. Niet sluiten is ook niet goed, kijk maar wat er gebeurde na de eerste beschieting. Daar volgde er nog een op.

 24. Marcel

  @Joost,
  Tja, je bent ook geen ondernemer zie ik. Als je ergens in loondienst bent kan je ook niet de impact begrijpen. Jammer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).